Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024 22:54
Τοπικά

Δημοτική Αρχή προς μειοψηφίες: Αλλοι κουκούλωναν τα σκάνδαλα, εμείς τα αποκαλύπτουμε – Σκληρή απάντηση σε.. κουτοπόνηρους






Στην υποβολή μηνύσεων και αγωγών προτίθεται να προχωρήσει η Δημοτική Αρχή του Βόλου κατά όλων εκείνων, που «με το γνωστό άθλιο και κουτοπόνηρο τρόπο που τους χαρακτηρίζει, να «ενοχοποιήσουν» τη Δημοτική Αρχή για το έλλειμμα στο ταμείο του Δήμου, τη στιγμή μάλιστα που εκείνη ήταν που προχώρησε σε συγκεκριμένες καταγγελίες τόσο προς τον Εισαγγελέα, όσο και προς τα άλλα ελεγκτικά όργανα, δεν έχει όριο».

Σε μια σκληρή ανακοίνωση – απάντηση σε ερώτηση που κατέθεσαν 12 σύμβουλοι των μειοψηφιών, υπογραμμίζεται μεταξύ άλλων ότι «τα χρήματα αυτά θα επενδυθούν σε αναπτυξιακά έργα και κοινωνικές δράσεις επ’ ωφελεία των πολιτών και όχι για να συντηρούνται, ακόπως και πλουσιοπάροχα, «ευγενείς» και «πρίγκιπες» της παραπολιτικής και τα διάφορα κομματόσκυλα και από κοντά οι «σταβλάρχες» της παραπληροφόρησης, με τα ιλιγγιώδη θαλασσοδάνεια και τα χρέη στο Δημόσιο».

 

Το πλήρες κείμενο της ανακοίνωσης έχει ως εξής:

Η αυτογελοιοποίηση των 12 συμβούλων των μειοψηφιών, που επιχειρούν, με το γνωστό άθλιο και κουτοπόνηρο τρόπο που τους χαρακτηρίζει, να «ενοχοποιήσουν» τη Δημοτική Αρχή για το έλλειμμα στο ταμείο του Δήμου, τη στιγμή μάλιστα που εκείνη ήταν που προχώρησε σε συγκεκριμένες καταγγελίες τόσο προς τον Εισαγγελέα, όσο και προς τα άλλα ελεγκτικά όργανα, δεν έχει όριο.

Θα πρέπει όλοι να έχουν υπόψη τους ότι εμείς ευθύς ως διαπιστώσαμε το πρόβλημα σπεύσαμε να το αποκαλύψουμε. Αλλοι ήταν εκείνοι που αντίστοιχα προβλήματα στο παρελθόν τα «κουκούλωναν» και όσα τελικά αποκαλύφτηκαν ήταν από τυχαίους ελέγχους.

Ωστόσο επειδή πλέον η τακτική τους, με την φαιδρή λογική του «φωνάζει ο κλέφτης να φοβηθεί ο νοικοκύρης»  ξεφεύγει από τα όρια ανοχής και αντοχής, αφού γίνεται από ανθρώπους που βαρύνονται με το παντοτινό στίγμα ότι υπηρέτησαν, αν δεν συνέργησαν κιόλας, το πιο βρόμικο και διεφθαρμένο σύστημα διαπλοκής που χρεοκόπησε τη χώρα και εξαθλίωσε το μεγαλύτερο κομμάτι της κοινωνίας, η απάντηση θα είναι άμεση και συντριπτική.

Εμείς με αυτά τα θέματα, που άπτονται της χρηστής διοίκησης και διαχείρισης των κόπων και του ιδρώτα του πολίτη του Βόλου, δεν «παίζουμε». Ήδη δόθηκε εντολή σε δικηγόρο να προχωρήσει άμεσα στην υποβολή μηνύσεων και αγωγών, όπου όλοι αυτοί, εντολείς και υπηρέτες τους (ΜΜΕ), θα κληθούν να αποδείξουν όσα αισχρά, εμμέσως πλην σαφώς, επιχειρούν να μας καταλογίσουν, υποκρινόμενοι, όπως πάντα, ότι αγνοούν όλα τα πραγματικά περιστατικά.

Η εποχή που το καθεστώς τους κυριαρχούσε στην πόλη και με τέτοιες μεθοδεύσεις επέβαλε το «σκοτινό» Νόμο που οδήγησε στην απαξία και την παρακμή μια ολόκληρη κοινωνία πέρασε ανεπιστρεπτί. Εμείς εργαζόμαστε με έντονο αίσθημα ευθύνης και αγωνία για την σωστή χρήση και αξιοποίηση του μόχθου των Βολιωτών, γι αυτό άλλωστε και ήδη τα αποθεματικά του δημοτικού ταμείου φθάνουν τα 18 εκατομμύρια ευρώ.

Και φυσικά τα χρήματα αυτά θα επενδυθούν σε αναπτυξιακά έργα και κοινωνικές δράσεις επ’ ωφελεία των πολιτών και όχι για να συντηρούνται, ακόπως και πλουσιοπάροχα, «ευγενείς» και «πρίγκιπες» της παραπολιτικής και τα διάφορα κομματόσκυλα και από κοντά οι «σταβλάρχες» της παραπληροφόρησης, με τα ιλιγγιώδη θαλασσοδάνεια και τα χρέη στο Δημόσιο.

Μέχρι εδώ η ασυδοσία και η προκλητικότητα. Όπως λέει και ο σοφός λαός μας «καθαρός ουρανός, αστραπές δεν φοβάται». Ευτυχώς για τους πολίτες του Βόλου, και δυστυχώς για όλους αυτούς, η παραδοχή και η αναγνώριση ότι δεν είμαστε όλοι το ίδιο, είναι πια σχεδόν καθολική.

Επερώτηση 12 δημοτικών συμβούλων: Υπήρξε εμπλοκή αντιδημάρχων σε υπόθεση που σχετίζεται με το έλλειμμα στο Ταμείο του Βόλου;

Κοινή επερώτηση, κατέθεσαν στον πρόεδρο του Δ.Σ. Βόλου, ζητώντας “εξηγήσεις” σχετικά με εμπλοκή που φέρονται (σ.σ άγνωστο από που…) να είχαν δύο αντιδήμαρχοι σε υπόθεση που σχετίζεται με το έλλειμμα στο δημοτικό Ταμείο, δώδεκα (12) δημοτικοί σύμβουλοι της αντιπολίτευσης, και συγκεκριμένα οι Ν. Οικονόμου, Φ. Λαμπρινίδης, Ν. Στόικος, Μ. Πατσιαντάς, Θ. Κλημόπουλος, Θ. Διαμαντένιας, Ε. Ανδρέου-Μεϊκοπούλου, Ι. Αποστολάκης, Κ. Γαργάλας, Μ. Δραμητινός, Φ. Κοκκινάκη και Ι. Μολοχίδης.

Όπως αναφέρουν στην επερώτησή τους, σε δημοσίευμα τοπικής εφημερίδας («ΘΕΣΣΑΛΙΑ» 15-06-2017, σελ.12), το οποίο αναφέρεται στο μεγάλο ταμειακό έλλειμμα που αποκαλύφθηκε πριν ένα χρόνο, ο ελεγχόμενος πρώην ταμίας του Δήμου Βόλου φέρεται, μεταξύ άλλων, να κατέθεσε στο τριμελές Πειθαρχικό, παρουσία εισαγγελέα, πως «με γραπτή εντολή δύο αντιδημάρχων έδωσε 600 ευρώ σε έναν υπάλληλο και περίπου 10.000 ευρώ σε εργολάβο, χωρίς τιμολόγια, για να πληρωθεί τρεις δόσεις από την εργασία που παρείχε, αλλά πληρωμή χωρίς αποδεικτικά είναι παράνομη…».

Χαρακτηρίζοντας οι δημοτικοί σύμβουλοι το θέμα ως εξόχως σοβαρό και επισημαίνοντας ότι πέρασαν έντεκα μέρες από το εν λόγω δημοσίευμα, χωρίς να υπάρξει η οποιαδήποτε διάψευση από πλευράς δημοτικής αρχής, ζητούν από τον ασκούντα καθήκοντα δημάρχου απαντήσεις σε δέκα ερωτήματα. Συγκεκριμένα: Αν αληθεύει ότι υπήρξε γραπτή εντολή δύο αντιδημάρχων, με βάση την οποία ο ελεγχόμενος πρώην δημοτικός ταμίας του Δήμου Βόλου έδωσε 600 ευρώ σε έναν υπάλληλο και περίπου 10.000 ευρώ σε εργολάβο, χωρίς τιμολόγια, για να πληρωθεί τρεις δόσεις από την εργασία που παρείχε.

Σε περίπτωση θετικής απάντησης, ποιοι είναι οι δύο αντιδήμαρχοι που, με γραπτή εντολή τους, ζήτησαν από τον ταμία να παρανομήσει. Αν πρόκειται για μία εντολή την οποία υπέγραψαν δύο αντιδήμαρχοι ή για δύο διαφορετικές εντολές και ποια(/-ες) ημερομηνία(/-ες) δόθηκε(/-αν) η(/οι) παράνομη(/-ες) εντολή(/-ές). Αν οι δύο αντιδήμαρχοι για τη φερόμενη αυτή πράξη τους ενήργησαν με δική τους πρωτοβουλία ή με εντολή (γραπτή ή προφορική) του δημάρχου. Αν το γεγονός αυτό έγινε γνωστό για πρώτη φορά στην πρόσφατη κατάθεση του πρώην ταμία στο τριμελές Πειθαρχικό ή είχε προβεί ο ταμίας σε παρόμοια κατάθεση και κατά τη διενέργεια της σχετικής ΕΔΕ στο Δήμο, κατά την απολογία του στο δήμαρχο ή ενώπιον της Εκτελεστικής Επιτροπής ως πειθαρχικού οργάνου. Ποιος είναι ο υπάλληλος – φερόμενος αποδέκτης των 600 ευρώ και για ποιο λόγο του καταβλήθηκε αυτό το ποσό. Αν έχει τακτοποιηθεί λογιστικά με τα νόμιμα παραστατικά η συγκεκριμένη δαπάνη.

Σε περίπτωση θετικής απάντησης, να δοθεί στο Δ.Σ. αντίγραφο του σχετικού Χρηματικού εντάλματος πληρωμής. Ποιος είναι ο εργολάβος – φερόμενος αποδέκτης των 10.000 ευρώ και για ποια εργασία του πληρώθηκε αυτά τα χρήματα και αν έχει τακτοποιηθεί λογιστικά με τα νόμιμα παραστατικά η συγκεκριμένη δαπάνη. Σε περίπτωση θετικής απάντησης, να δοθεί στο Δ.Σ. αντίγραφο του σχετικού ΧΕΠ. Αν η προϊσταμένη της Δ.Ο.Υ. – αρμόδια κατά τον νόμο για τη διαχείριση των οικονομικών του Δήμου είχε λάβει γνώση της εντολής των δύο αντιδημάρχων προς τον δημοτικό ταμία -εφόσον φυσικά υπήρξε τέτοια εντολή- και σε ποια διοικητική ενέργεια προχώρησε, στην περίπτωση αυτή, για να διασφαλίσει τη νομιμότητα στην οικονομική διαχείριση του Δήμου. Αν υπάρχουν άλλοι εργολάβοι που έχουν πληρωθεί για τις εργασίες τους με αυτό ή ανάλογο τρόπο. Και αν ναι, ποιοι, για ποιες εργασίες, για ποια ποσά και με εντολή τίνος/-ων. Και αν υπήρξε ή πρόκειται να υπάρξει κάποια ενέργεια εκ μέρους του ασκούντος καθήκοντα δημάρχου, σε σχέση με τους δύο αντιδημάρχους, αν όντως έδωσαν την αναφερόμενη παράνομη εντολή και εξέθεσαν το Δήμο με την παράνομη ενέργειά τους.