Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024 01:29
Θεσσαλία

Δυο συλλήψεις για την «εκτέλεση» 23χρονου






Παρουσία εισαγγελικού λειτουργού, αστυνομικοί ερεύνησαν όλους τους χώρους, στο σπίτι και στην ταβέρνα «Αρχοντικό» των Αμπελακίων.

Σε δύο συλλήψεις κατοίκων των Αγ. Αναργύρων, προχώρησαν χθες τα μεσάνυχτα αστυνομικοί της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Λάρισας, ως δράστες της δολοφονίας του 23χρονου κτηνοτρόφου Διονύση Ιωάν. Δημάκου από τα Αμπελάκια, που υπέκυψε στα τραύματά του, καθώς είχε πυροβοληθεί με μια σφαίρα στο κεφάλι.

Αστυνομικοί, προχώρησαν στις συλλήψεις εξετάζοντας παράλληλα και άλλους υπόπτους προσπαθώντας, από τα ξημερώματα, να συνθέσουν κομμάτι – κομμάτι το παζλ της «μυστηριώδους» ανθρωποκτονίας που συγκλόνισε την ιστορική κοινότητα. Ο 23χρονος μαζί με τον 49χρονο πατέρα του, για λόγους που ερευνώνται από την ΕΛ.ΑΣ., χθες τα ξημερώματα, βρέθηκαν σε κτηνοτροφική μονάδα κοντά στους Αγίους Αναργύρους όταν το αγροτικό αυτοκίνητο στο οποίο επέβαιναν, δέχθηκε 8 τουλάχιστον σφαίρες από πιστόλι.

Νεκρός είναι ο 23χρονος κτηνοτρόφος Διονύσης Ιωάν. Δημάκος που μαζί με τον πατέρα του, τον 49χρονο Ιωάννη Δημάκο, διατηρούσαν την ταβέρνα «Αρχοντικό» στα Αμπελάκια. Με τον 49χρονο, έχοντας δεχθεί μια σφαίρα στο πόδι, τραυματισμένος ελαφρύτερα, να νοσηλεύεται φρουρούμενος στο νοσοκομείο.

Σύμφωνα με πληροφορίες της «Ε», το κουβάρι της ανθρωποκτονίας, ξετύλιξαν χθες βράδυ αστυνομικοί της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας, όταν κοντά στο χωριό Αγιοι Ανάργυροι του Δήμου Κιλελέρ εντόπισαν ένα αυτοκίνητο «κλούβα» που ταίριαζε στην περιγραφή του Ιωάννη Δημάκου ως το αυτοκίνητο των δραστών.

Για ώρες πριν, οι έρευνες της ΕΛ.ΑΣ. κινούνταν «στα τυφλά», καθώς ο 49χρονος Δημάκος, δεν «προσδιόριζε» με σαφήνεια στους αστυνομικούς, πού βρισκόταν αυτός και ο γιος του όταν πυροβολήθηκαν. Με την υπόθεση να περιπλέκεται ακόμη περισσότερο, αφού τον 23χρονο και σοβαρά τραυματισμένο στο κεφάλι, μετέφερε πριν τις 5 τα ξημερώματα στο Γενικό Νοσοκομείο ο ίδιος ο πατέρας του, ο οποίος έφυγε αμέσως μετά για να πάει στα Αμπελάκια.

Με αστυνομικούς να πληροφορούνται, με διαφορά μιας – δύο ωρών, πως ένας δεύτερος άνδρας μεταφέρεται επίσης πυροβολημένος, με ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο και να διαπιστώνουν πως πρόκειται για τον 49χρονο πατέρα του θύματος, που όντως νωρίτερα πήγε το παιδί του στο άλλο νοσοκομείο.

Αστυνομικοί της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Λάρισας, μετά από έρευνες, σε χωριά, οχήματα και κτηνοτροφικές μονάδες, κατάφεραν να ξετυλίξουν το κουβάρι της ανθρωποκτονίας, προχωρώντας στη σύλληψη ενός 51χρονου κτηνοτρόφου από τους Αγ. Αναργύρους καθώς και του 28χρονου γιου του.

Οι αστυνομικοί δεν «πείσθηκαν» από τις εξηγήσεις του Ι. Δημάκου και για πολλές ώρες, παρουσία εισαγγελικού λειτουργού, ερευνούσαν το σπίτι, την ταβέρνα, την κτηνοτροφική και χοιροτροφική μονάδα που λειτουργούσε τα τελευταία χρόνια στα Αμπελάκια με τον γιο του.

Με την έρευνα να επεκτείνεται και σε άλλα χωριά και κυρίως κτηνοτροφικές μονάδες, αναζητώντας την άκρη του νήματος και τους αστυνομικούς να μην «κατανοούν» τους λόγους για τους οποίους ο 49χρονος Δημάκος δεν ήταν «σαφής» για τον τόπο του εγκλήματος, παρότι «γαζώθηκε» με 8 -τουλάχιστον- σφαίρες το αυτοκίνητο στο οποίο επέβαινε ο ίδιος και ο γιος του που τραυματίσθηκε θανάσιμα.

Η έρευνα της ΕΛ.ΑΣ. βρίσκεται σε εξέλιξη καθώς θα πρέπει να απαντηθεί πώς και γιατί, πατέρας και γιος από τα Αμπελάκια βρέθηκαν στο ποιμνιοστάσιο των συλληφθέντων (πατέρα και γιου επίσης) στους Αγ. Αναργύρους. Σύμφωνα με πληροφορίες της «Ε», ο 51χρονος και ο 28χρονος γιος του, πήγαν στο ποιμνιοστάσιο για να προστατεύσουν την περιουσία τους αφού ενεργοποιήθηκε ο συναγερμός, ενώ απομένει να απαντηθεί πώς και γιατί έγινε χρήση όπλου ή όπλων.

ΙΣΤΟΡΙΚΟ

Λίγο πριν τις 5 χθες τα ξημερώματα ο Ιωάν. Δημάκος μεταφέρει ο ίδιος τον τραυματισμένο γιο του στα Επείγοντα του Γενικού Νοσοκομείου Λάρισας, όπου τον παραλαμβάνουν τραυματιοφορείς και ο ίδιος, δηλώνοντας στον φύλακα πως «είναι ο γιος μου», φεύγει αμέσως για τα Αμπελάκια, «να πάρει τη γυναίκα του και να επιστρέψουν μαζί στο νοσοκομείο» όπως φέρεται ειπών σύμφωνα με πληροφορίες.

Ετσι ενημερώνεται η ΕΛ.ΑΣ., ενώ την ίδια ώρα οι γιατροί του ΓΝΛ αναζητούν Μονάδα Εντατικής Θεραπείας για τον 23χρονο που δίνει μάχη για να κρατηθεί στη ζωή, καθώς έφερε τραύμα από πυροβόλο όπλο στην αριστερή κροταφική χώρα. Πριν τις 7 το πρωί, ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ καλείται να μεταφέρει έναν ακόμη τραυματισμένο από πυροβολισμό άνδρα, με τους αστυνομικούς να διαπιστώνουν πως είναι ο πατέρας του 23χρονου.

Ο 23χρονος μεταφέρεται στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο και προτού διακομισθεί στο ΓΝ Τρικάλων όπου βρέθηκε τελικά κρεβάτι ΜΕΘ, σε μια ύστατη προσπάθεια των γιατρών να κερδίσει τη μάχη για να κρατηθεί στη ζωή υποβάλλεται σε νευροχειρουργική επέμβαση για να καταλήξει τελικά στις 11.30 πριν το μεσημέρι.

Ο πατέρας που παραμένει φρουρούμενος στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο, ελαφρύτερα τραυματισμένος, νωρίς χθες το απόγευμα χειρουργήθηκε προκειμένου οι γιατροί να του αφαιρέσουν μια σφαίρα που, διαπερνώντας την πόρτα του αγροτικού, «σφηνώθηκε» στο πόδι του.

Κάτοικοι των Αμπελακίων, αιφνιδιάστηκαν από την έντονη παρουσία των αστυνομικών χθες στα Αμπελάκια, για να σοκαρισθούν όταν πληροφορήθηκαν πως τελικά ο 23χρονος υπέκυψε στα τραύματά του.

ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ