Παρασκευή, 26 Απριλίου, 2024 18:21
Άλλες Ειδήσεις

Κινδυνος για τους νέους, λόγω smartphones






Σε πραγματική παγίδα μπορούν να εξελιχθούν τα smartphones αν δεν βάζουμε όρια στη χρήση τους. Σύμφωνα με έρευνα που διεξήχθη στην Ευρώπη και την οποία παρήγγειλε η Ford, η πλειονότητα των πεζών παραδέχθηκε ότι χρησιμοποιεί το κινητό τηλέφωνο ακόμη και όταν διασχίζει το δρόμο. Το ποσοστό αυτό αυξάνεται σημαντικά ανάμεσα στα νεαρά άτομα.

Στην έρευνα συμμετείχαν 10.022 ενήλικες, οι οποίοι χρησιμοποιούν smartphone ή άλλη φορητή συσκευή. Από αυτούς το 57% παραδέχθηκε ότι έχει διασχίσει το δρόμο (ακόμη και από σημείο χωρίς διάβαση πεζών) χρησιμοποιώντας τη συσκευή, ενώ το 47% έχει μιλήσει στο κινητό του τηλέφωνο. Τα ποσοστά στους νέους 18-24 ετών εκτοξεύονται: 86% χρησιμοποιεί κάποια φορητή συσκευή, 68% μιλάει στο τηλέφωνο, 62% ακούει μουσική, 34% στέλνει sms! Το 22% των νέων παραδέχθηκε ότι είχε ατύχημα ή παραλίγο να εμπλακεί σε ένα, καθώς διέσχιζε το δρόμο.

Το 60% όσων συμμετείχαν στην έρευνα δήλωσαν ότι ανακουφισμένοι από το γεγονός ότι η τεχνολογία αυτόνομης οδήγησης μπορεί να αποτρέψει ένα ατύχημα ή να περιορίσει τις συνέπειές του. Σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία, από το 2003 έως το 2013 στην Ευρώπη έχασαν τη ζωή τους 85.525 πεζοί. Και δεν θα πρέπει να ξεχνάμε ότι τα τροχαία δυστυχήματα είναι η Νο1 αιτία θανάτου στις ηλικίες 18-24.

Η Ford δεν πραγματοποιεί μόνο έρευνες, αλλά διοργανώνει και σεμινάρια για νέους οδηγούς μέσω του προγράμματος Drivind Skills for Life (DSFL). Από το 2004, όταν τα σεμινάρια άρχισαν στις ΗΠΑ, έως σήμερα έχουν εκπαιδευτεί περισσότερα από 500.000 άτομα. Το πρόγραμμα DSFL τέθηκε σε εφαρμογή στην Ευρώπη το 2013.

 

Πηγή: newsauto.gr