Πέμπτη, 25 Απριλίου, 2024 07:57
Τοπικά

ΔΗΜΟΣ ΒΟΛΟΥ: Κανένα φτωχό νοικοκυριό χωρίς νερό….






Την αποφασιστικότητα της Δημοτικής Αρχής του Βόλου να στηρίξει τις πολύτεκνες οικογένειες και τους μακροχρόνια ανέργους, επανέλαβε ο Δήμαρχος Βόλου, Αχιλλέας Μπέος, με αφορμή αίτημα παράταξης, συγκεκριμένα της ΛΑΣ, να υπάρξει παρέμβαση του Δήμου για να μην γίνονται διακοπές ηλεκτροδότησης από τη ΔΕΗ.
Ο κ. Μπέος απαντώντας στον κ. Τσαλούχα που ανέπτυξε το αίτημα, ξεκαθάρισε ότι ο Δήμος ουδεμία αρμοδιότητα έχει και συνεπώς δεν μπορεί να ασκήσει τέτοιου είδους παρεμβάσεις, ωστόσο του υπενθύμισε ότι με τη συμβολή και του ιδίου (του κ. Τσαλούχα) κατά περίπτωση έχουν αντιμετωπισθεί τέτοιες ακραίες περιπτώσεις, με την χρηματική ενίσχυση από το ταμείο των συμβούλων της ομάδας πλειοψηφίας.
Στο πλαίσιο, όμως, των αρμοδιοτήτων μας, τόνισε ο κ. Μπέος, όπως στη ΔΕΥΑΜΒ, βεβαίως και θα κάνουμε ό,τι είναι δυνατόν να ενισχύσουμε τις οικογένειες των συμπολιτών μας που υποφέρουν. Σας ενημερώνω ότι πριν λίγες μέρες η Αποκεντρωμένη Διοίκηση απέρριψε την απόφασή που πήραμε για να μην κόβεται το νερό, για οφειλές, σε πολύτεκνές οικογένειες και μακροχρόνιους ανέργους, ωστόσο εμείς θα συνεχίσουμε να τηρούμε το μέτρο, ανεξάρτητα από το όποιο πειθαρχικό ή άλλοι κόστος μπορεί να έχουμε. «Δεν μπορώ να φανταστώ να υπάρχει έστω και ένα σπίτι που να μην τρέχει μια βρύση και συνάνθρωποί μας να στερούνται το πιο απαραίτητο φυσικό αγαθό, δώρο του Θεού, το νερό» σημείωσε χαρακτηριστικά ο κ. Μπέος.