Τετάρτη, 24 Απριλίου, 2024 02:51
Τοπικά

ΔΕΥΑΜΒ: Πόρισμα – φωτιά για την ΕΡΓΗΛ – Στο Πειθαρχικό δύο ανώτερα στελέχη






Στο Πειθαρχικό Συμβούλιο της ΔΕΥΑΜΒ, αποφασίστηκε να σταλεί το πόρισμα για την ΕΡΓΗΛ, σύμφωνα με το οποίο καταλογίζονται ευθύνες σε δύο ανώτερα στελέχη της Επιχείρησης, ενώ καταπ[έλτης ήταν ο Δήμαρχος Βόλου και πρόεδρος της ΔΕΥΑΜΒ, κ. Αχιλλές Μπέος που έκανε ευθέως λόγο για ευθύνες δικαστικών, αλλά και πολιτικές ευθύνες προηγούμενων δημοτικών αρχόντων , που δεν διερεύνησαν όπως έπρεπε το μείζον αυτό θέμα.

Η απόφαση ελήφθη κατά πλειοψηφία και αρνητικά ψήφισαν ο επικεφαλής της μείζονος μειοψηφίας Μαργ. Πατσιαντάς, ο οποίος από σήμερα θα συμμετέχει στις συνεδριάσεις της Επιχείρησης, μετά την αντικατάσταση του συμβούλου Κ. Γαργάλα, και ο εκπρόσωπος των εργαζομένων Δημ. Κουτσιφέλης. Ο κ. Πατσιαντάς υποστήριξε ότι δεν συντρέχει κανένας λόγο να παραπεμφθεί το πόρισμα στο Πειθαρχικό, ενώ ο κ. Κουτσιφέλης κατέθεσε πολυσέλιδο υπόμνημα, υποστηρίζοντας ότι υπάρχει απαλλακτικό βούλευμα από το Συμβούλιο Εφετών Λάρισας, για μη πλημμελή παρακολούθηση της πορείας υλοποίησης του έργου.

Λίγο πριν την έναρξη της συνεδρίασης του Δ.Σ., απαντώντας σε σχετική ερώτηση ο Δήμαρχος Βόλου Αχ. Μπέος δήλωσε

«Η υπόθεση αφορά προσωπικά δεδομένα, αλλά είναι δεδομένο ότι υπάρχουν ευθύνες όχι μόνο στους υπαλλήλους, αλλά και σε δικαστικούς λειτουργούς, που έβγαλαν αυτές τις αποφάσεις, που όμως δε θέλω να σχολιάσω. Θα δούμε στην πορεία τι θα γίνει, όταν ολοκληρωθεί η διαδικασία που έχει ξεκινήσει η νέα Δημοτική Αρχή με τον Άρειο Πάγο. Σίγουρα είναι ένα πολύ σοβαρό θέμα. Θεωρώ ότι έχουν πολιτική ευθύνη οι προηγούμενοι, γιατί δεν σύστησαν μια διερευνητική επιτροπή να αποδώσει ευθύνες ή όχι σ’ αυτούς που δημιούργησαν αυτό το τεράστιο πρόβλημα».

Επίσης ανέφερε ότι έχει γίνει δουλειά πάνω από έξι μήνες με μάρτυρες, με στοιχεία και έγγραφα κι όπως σημείωσε

«Η Δημοτική Αρχή δεν πρόκειται να κάνει δημόσιες σχέσεις. Ό,τι έχει σχέση με τη ΔΕΥΑΜΒ και το συμφέρον της πόλης, είμαστε κάθετοι και θα αποδοθούν οι ευθύνες εκεί που πρέπει. Εκτός από τους δύο υπαλλήλους, ευθύνες για μένα υπάρχουν και σε πολιτικά προϊστάμενους. Πολύ σύντομα θα εκδοθεί δελτίο Τύπου, ώστε να ενημερωθούν οι δημότες.

Πολύ σύντομα όμως, αναμένεται και η απόφαση του Άρειου Πάγου και θέλω να πιστεύω ότι τα πράγματα θα είναι πολύ διαφορετικά και αυτή η αρρωστημένη κατάσταση, που έχει οδηγήσει τη ΔΕΥΑΜΒ σε ένα τέλμα, θα πάρει τέλος. Αν την υπόθεση κρίνουν δίκαιοι δικαστές με αξιοκρατία, ήθος και ακεραιότητα, θεωρώ ότι θα υπολογιστεί ότι το έργο δεν παραλήφθηκε ποτέ, οι εργασίες δεν έγιναν, η ΕΡΓΗΛ ζητά χρήματα που δεν δικαιούται και υπάρχει συμπαιγνία. Οφείλουμε να μπούμε στην ουσία και να μη στεκόμαστε στις τυπικές διαδικασίες, γιατί αυτό είναι δημόσιο χρήμα και πρέπει να εξεταστεί αν έγινε το έργο όπως προβλεπόταν και γιατί δεν παραλήφθηκε».

Από την πλευρά της, η Βιολέττα Καντόλα, μέλος του Δ.Σ., δεν έκρυψε την έκπληξή της για το γεγονός ότι διαρρέουν διάφορα πράγματα, κι όπως είπε

«επειδή αυτές οι καταστάσεις αφορούν ζωές ανθρώπων και των οικογενειών τους, είναι πολύ λεπτά ζητήματα, γι’ αυτό οι συνεδριάσεις της ΔΕΥΑΜΒ είναι κλειστές.
Εκπλήσσομαι για τη διαρροή, ακόμη και συγκεκριμένων ψήφων, και δεν θέλω να κάνω αποκαλύψεις, γιατί αυτό είναι αντιδεοντολογικό. Καλώ όσους προβαίνουν σε τέτοιες ενέργειες, να ξέρουν ότι δεν πλήττουν τη Δημοτική Αρχή, αλλά κάποιους ανθρώπους και τις οικογένειές τους».