Πέμπτη, 25 Απριλίου, 2024 04:56
Τοπικά

ΔΕΥΑΜΒ: Μειώσεις τιμολογίων και λήψη μέτρων για αποφυγή λειψυδρίας






Το Δημοτικό Συμβούλιο ενέκρινε κατά πλειοψηφία την τροποποίηση της απόφασης του Δ.Σ. της ΔΕΥΑΜΒ περί καθορισμού τελών και δικαιωμάτων ύδρευσης & αποχέτευσης έτους 2017. Στην τοποθέτησή του ο πρόεδρος της ΔΕΥΑΜΒ,  Άρης Σαββάκης, επισήμανε ότι με την τροποποίηση αποκαθίστανται λάθη που περιελάμβανε η αρχική απόφαση.

Θετικά ψήφισε ο επικεφαλής της μείζονος μειοψηφίας Μ. Πατσιαντάς διότι υπήρξε η δέσμευση για μείωση στα τιμολόγια ύδρευσης και αποχέτευσης σε κατοίκους των περιοχών Άλλης Μεριάς και Ιωλκού. Η Νατάσσα Οικονόμου της «Επιλογής Ευθύνης» επισήμανε ότι οι διορθωτικές κινήσεις δεν επαρκούν: «Σε περιοχές που τριπλασιάστηκε έρχεται η απόφαση μείωσης 20% που σημαίνει ότι παραμένει η αύξηση 100%» δήλωσε.

Απαράδεκτη χαρακτήρισε την απόφαση για διακοπή νερού σε όσους οφείλουν πάνω από 80 ευρώ για τρεις μήνες συνεχόμενους και επισήμανε ότι οι μειώσει του 20% σε ορισμένα τιμολόγια περιοχών της πόλης είναι ελάχιστη.

Ο ανεξάρτητος σύμβουλος Κ. Γαργάλας χαρακτήρισε απαράδεκτο να κλείνουν 28 δημόσιες βρύσες στην Πορταριά για εξοικονόμηση νερού, και ότι είναι  αντιλαϊκό μέτρο η διακοπή υδροδότησης για 80 €.

Ο κ.Σαββάκης διέψευσε ότι έγιναν αυξήσεις της τάξης που αναφέρθηκε στο Δημοτικό Συμβούλιο και πρόσθεσε ότι η απόφαση για διακοπή υδροδότησης για 80 € ελήφθη από προηγούμενο Δ.Σ. και «εμείς την βελτιώνουμε καθώς πλέον θα ενημερώνονται οι καταναλωτές να κάνουν ρύθμιση». Διαβεβαίωσε δε ότι δεν θα κοπεί το νερό σε καμία ευπαθή ομάδα πληθυσμού, ενώ επισήμανε ότι η ΔΕΥΑΜΒ δεν μπορεί να επιτρέψει να πηγαίνει χαμένο νερό από δημόσιες βρύσες στην Πορταριά, όταν είναι τόσο αναγκαίο, ειδικά την περίοδο του καλοκαιριού.