Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024 02:09
Κόσμος

Μακελειό στο Μάντσεστερ: 19 νεκροί σε συναυλιακό χώρο μετά από έκρηξη






Ισχυρή έκρηξη χθες βράδυ στο Μάντσεστερ Αρένα έσπειρε τον πανικό και τον τρόμο στην Βρετανία.

Η έκρηξη έλαβε χώρα σε συναυλιακό χώρο όπου τραγουδούσε η Αμερικανίδα ποπ τραγουδίστρια Αριάνα Γκράντε, με το κοινό να είναι στην πλειοψηφία του έφηβοι και νεαροί σε ηλικία.

Ο τραγικός απολογισμός μέχρι στιγμής είναι, σύμφωνα με την αστυνομία: 19 νεκροί και 50 τραυματίες.

Στα πρώτα βίντεο από το σημείο φάνηκαν οι θεατές μετά την έκρηξη να τρέχουν πανικόβλητοι για να εκκενώνουν τον συναυλιακό χώρο του Mάντσεστερ Αρένα.

Ολα τα μεγάλα βρετανικά ΜΜΕ ανέφεραν ότι υπήρχαν πολλοί αιμόφυρτοι θεατές ύστερα από την έκρηξη που σημειώθηκε, προς το τέλος της συναυλίας.

Στο σημείο έσπευσαν άμεσα 10 περιπολικά, 5 ασθενοφόρακαι και δύο οχήματα της μονάδας αντιμετώπισης εκτάκτων περιστατικών.

Η αστυνομία έχει καλέσει εξ’ αρχής τους πολίτες να αποφύγουν να προσεγγίσουν την περιοχή.

Οι αρχές το αντιμετωπίζουν ως «πιθανό τρομοκρατικό χτύπημα», ενώ υπάρχουν φόβοι ότι ήταν επίθεση καμικάζι δίχως να έχει επιβεβαιωθεί το οτιδήποτε ακόμη.

Η βρετανική αστυνομία λίγο μετά τις 03:00 (ώρα Ελλάδας) επιβεβαίωσε ότι οι νεκροί είναι 19 και 50 οι τραυματίες.

Το Zerohedge, το NBC και το Sputnik ανέφεραν ότι οι νεκροί είναι περίπου 20 και οι τραυματίες περισσότεροι από 100, ενώ γονείς αναζητούν τα παιδιά τους που ήταν μέσα στην συναυλία, καθώς το κοινό της Αριάνα Γκράντε είναι κυρίως νεαρά αγόρια και κορίτσια και υπάρχουν φόβοι ότι τα περισσότερα θύματα είναι παιδιά.

Οι αρχές ανέφεραν ότι περίπου στις 03:30 εντοπίστηκε δεύτερος εκρηκτικός μηχανισμός και θα γίνει ελεγχόμενη έκρηξη στην περιοχή Cathedral Gardens.

Η διοίκηση του Mάντσεστερ Αρένα, μιλά για έκρηξη που έλαβε χώρα σε δημόσιο χώρο έξω από τον συναυλιακό χώρο και όχι εντός. Οι πληροφορίες αναφέρουν για τον χώρο κοντά στο ταμείο, στο φουαγιέ.

Η Evie Brewster, που ήταν στην συναυλία, αποκάλυψε ότι «Η Αριάνα Γκράντε είχε μόλις τελειώσει το τελευταίο τραγούδι της και έφυγε από τη σκηνή όταν ακούστηκε μια πολύ ισχυρή έκρηξη. Ξαφνικά όλοι άρχισαν να ουρλιάζουν και να τρέχουν προς την έξοδο. Μπορούσαμε να ακούσουμε τις σειρήνες από τα περιπολικά και τα ασθενοφόρα. Ήταν τρομακτικό. Υπήρχαν χιλιάδες άνθρωποι που προσπαθούσαν να βγουν έξω παράλληλα. Όλοι ούρλιαζαν και έκλαιγαν. Το μέρος είχε γεμίσει καπνό και μύριζε καμένο. Η έκρηξη ακούστηκε μέσα από το κτίριο».

Περισσότερα από 50 παιδιά που βρίσκονταν στη συναυλία, έχουν μεταφερθεί στο ξενοδοχείο “Holiday Inn”

Ο σιδηροδρομικός σταθμός Victoria που βρίσκεται δίπλα στο Μάντσεστερ Αρένα έκλεισε προσωρινά και τα τρένα δεν μπορούν ούτε να φύγουν ούτε να πλησιάσουν στον σταθμό.

Εκπρόσωπος της τραγουδίστριας είπε ότι “η Αριάνα είναι εντάξει. Διερευνούμε τί έχει γίνει”.