Σάββατο, 27 Απριλίου, 2024 06:50
Τοπικά

ΔΕΥΑΜΒ: Εκατό ευρώ πρόστιμο σε όσους σπαταλούν νερό






Πρόστιμο ύψους 100 ευρώ καλείται να πληρώσει όποιος χρησιμοποιεί αλόγιστα νερό όλη τη θερινή περίοδο ενώ δεν θα μπορεί να προβεί σε ρύθμισή του. Αυτό αποφάσισε ομόφωνα στη σημερινή του συνεδρίαση το Δ.Σ. της επιχείρησης, στο πλαίσιο των μέτρων που λαμβάνονται για εξοικονόμηση νερού την καλοκαιρινή περίοδο. Το πρόστιμο θα βεβαιώνεται στον αμέσως επόμενο λογαριασμό και θα εξαιρείται από την πρόνοια διακανονισμών και ελαφρύνσεων.

Τους ελέγχους για την κατασπατάληση νερού (λάστιχα για πότισμα και πλύσιμο αυλών και πεζοδρομίων) θα κάνει το συνεργείο που ήδη θα βρίσκεται στους δρόμους για τις διακοπές υδροδότησης σε αυτούς που οφείλουν πάνω από 70 ευρώ στην επιχείρηση. “Μπορεί να ήμασταν επιεικείς την περίοδο το καύσωνα, όμως οι διακοπές θα γίνουν αυτή την εβδομάδα. Και καλούνται οι πολίτες να μην σπαταλούν το νερό που είναι πολύτιμο”, επισήμανε ο κ. Σαββάκης και τόνισε ότι το μέτρο θα ισχύει έως την 31η Αυγούστου.
Σημειώνεται ότι ήδη έχουν ενεργοποιηθεί υφιστάμενες γεωτρήσεις για την άρδευση των γηπέδων Διμηνίου, Νεαπόλεως, ΕΤΒΑ και ΕΑΚ. Η ενεργοποίηση των γεωτρήσεων αυτών θα αποδώσει στο υδραγωγείο της πόλης 1000 κυβικά νερού. Επίσης ενεργοποιήθηκαν υφιστάμενες γεωτρήσεις για την άρδευση πρασίνου (500 κυβικά) και ολοκληρώθηκε η συντήρηση και αποδοτική λειτουργία των μονάδων ώσμωσης.

Προθεσμία για τοποθέτηση λιποσυλλεκτών

Μέχρι 30 Σεπτεμβρίου δόθηκε προθεσμία από την ΔΕΥΑΜΒ για την τοποθέτηση λιποσυλλεκτών από τα καταστήματα υγειονομικού ενδιαφέροντος. Ο πρόεδρος της Επιχείρησης Α. Σαββάκης, υπενθύμισε ότι είχε ληφθεί απόφαση για τοποθέτηση λιποσυλλεκτών σε καταστήματα υγειονομικού ενδιαφέροντος και είχε οριστεί επιτροπή ελέγχου η οποία έλεγξε 640 σημεία, ωστόσο όπως τόνισε, μόνο ένα 10% ανταποκρίθηκε. «Με το πέρας της παραπάνω προθεσμίας όταν διαπιστώνεται μη συμμόρφωση, θα ακολουθούνται οι διαδικασίες διακοπής της σύνδεσης με το δίκτυο αποχέτευσης ακαθάρτων της ΔΕΥΑΜΒ και θα επιβάλλονται πρόστιμα ύψους 200 ευρώ” εξήγησε ο κ. Σαββάκης.