Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024 18:19
Τοπικά

Βόλος: Ολοκληρώνονται τέλος του 2017 τα έργα αποχέτευσης






Στο τέλος του 2017 αναμένεται να ολοκληρωθούν τα έργα αποχέτευσης που βρίσκονται σε εξέλιξη σε δημοτικές ενότητες του δήμου Βόλου. Αυτό εκτίμησαν υπηρεσιακά στελέχη της ΔΕΥΑΜΒ με αφορμή ερώτηση του συμβούλου της μείζονος μειοψηφίας Μαργαρίτη Πατσιαντά, για το έργο αποχέτευσης του Σωρού.

Ειδικότερα έγινε γνωστό ότι μέχρι τον Οκτώβριο του 2017 θα ολοκληρωθεί η σύνδεση του αποχετευτικού δικτύου του Σωρού με τις Εγκαταστάσεις Επεξεργασίας Λυμάτων.
Υπηρεσιακοί παράγοντες εκτίμησαν ότι μέχρι το τέλος του χρόνου (πιθανόν τον Οκτώβριο) θα ολοκληρωθεί και θα συνδεθεί με το βιολογικό και το αποχετευτικό της Αγριάς.
Επιπλέον το σώμα ενέκρινε ομόφωνα τις ενέργειες της ΔΕΥΑΜΒ για την απόκτηση τριών οικοπέδων όπου θα κατασκευαστούν τρία αντλιοστάσια στη διαδρομή σύνδεσης του δικτύου ακαθάρτων της Ν. Αγχιάλου με τις εγκαταστάσεις του Βιολογικού.
Όπως επισήμανε ο κ. Σαββάκης ο φάκελος του τελευταίου έργου θα πρέπει να αποσταλεί στην περιφέρεια Θεσσαλίας μέχρι τις 17 Ιουλίου.

Σύντομα οι προσλήψεις των 50 οκταμηνιτών

Εγκρίθηκε και από το αρμόδιο υπουργείο, αλλά και την Αποκεντρωμένη Περιφέρεια Θεσσαλίας η πρόσληψη 50 οκταμηνιτών διαφόρων ειδικοτήτων για την κάλυψη αναγκών της ΔΕΥΑΜΒ. Σήμερα το Δ.Σ. αποφάσισε την ενεργοποίηση των διαδικασιών για την πρόσληψή τους με τον ορισμός μίας επιτροπής για την σύνταξη των πινάκων πρόσληψης. Όπως ανέφερε ο πρόεδρος της επιχείρησης, Άρης Σαββάκης, “εμείς ζητήσαμε και 28 θέσεις μόνιμου προσωπικού αλλά το υπουργείο κάνει ότι δεν ακούει. Το μόνο που μπορούμε να κάνουμε είναι να καλύψουμε τις ανάγκες μας με τους οκταμηνίτες”. Ο Μαργαρίτης Πατσιαντάς των “Δρόμων Συνεργασίας” επισήμανε ότι οι ανάγκες της επιχείρησης είναι τεράστιες για μόνιμο προσωπικό, “αλλά δυστυχώς η κεντρική διακυβέρνηση συμμορφώνεται με επιταγές της τρόικα και κάνει πως δεν ακούει