Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024 11:11
Τοπικά

Δήμος Βόλου: Σε καλό δρόμο τα θέματα αποζημιώσεων για τα μαρτυρικά χωριά






Τον Γενικό Πρόξενο της Γερμανίας στη Θεσσαλονίκη Dr Ingo Von Voss, επισκέφθηκαν σήμερα, σε ανταπόδοση ανάλογης επίσκεψης του ιδίου στην πόλη μας, ο αιρετός Δήμαρχος Βόλου, κ. Αχιλλέας Μπέος και ο εκτελών χρέη Δημάρχου, αντιδήμαρχος, κ. Θάνος Θεοδώρου, συνοδευόμενοι από τον γενικό γραμματέα, κ. Στέλιο Διαμαντίδη, τον σύμβουλο, κ. Γιώργο Σκλιά και από τον πρόξενο της Γερμανίας στο Βόλο, κ. Γιώργο Παπαρρίζο, τον κ. Χρήστο Λαζαρίδη, διευθυντή της ελληνογερμανικής συνέλευσης και τον κ . Hoffman, από το ελληνογερμανικό εμποροβιομηχανικό επιμελητήριο

Μεταξύ των δύο πλευρών συζητήθηκαν θέματα που αφορούν τις προοπτικές συνεργασίας και τις πιθανότητες επενδυτικών δραστηριοτήτων στην περιοχή μας, ενώ ιδιαιτέρως τέθηκε το θέμα των αποζημιώσεων για τα μαρτυρικά χωριά, όπως η Δράκεια και η Νέα Αγχίαλος, από το ειδικό ταμείο που έχει συστήσει η Γερμανική κυβέρνηση.

Από την πλευρά του εκπροσώπου της γερμανικής κυβέρνησης στη χώρα μας τονίστηκε ότι υπάρχει η βούληση να ικανοποιηθεί το αίτημα, που άλλωστε είναι ηθικά και νομικά δίκαιο, για καταβολή αποζημιώσεων και πως αυτό θα εξεταστεί πολύ σύντομα, με θετική εισήγηση, ωστόσο – και εύλογα – δεν ήταν σε θέση να προχωρήσει σε λεπτομέρειες.

Από πλευράς της Δημοτικής Αρχής του Βόλου εκφράζεται η ικανοποίηση για την θετική τροπή που παίρνει ένα τέτοιας σημασίας αίτημα τόσων δεκαετιών, αλλά παράλληλα και η απορία για το αν οι όποιες δεσμεύεις και εξαρτήσεις ή η αδιαφορία και η ανικανότητα προηγούμενων δημοτικών αρχών, δεν επέτρεψαν την ανακίνηση και την τελική ευόδωσή του.

Ακόμη εκφράστηκαν οι ευχαριστίες προς τον Γερμανό Πρόξενοι για τη φιλία και το ενδιαφέρον που επιδεικνύει για την πόλη του Βόλου και τους πολίτες του, με τρόπο έμπρακτο και ουσιαστικό.