Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024 18:31
Άλλες Ειδήσεις

Βαγγέλης Ρωχάμης: Το τελευταίο κόλπο δεν έχει γίνει ακόμη






Δεκαέξι χρόνια μετά την αποφυλάκισή του, ο διαβοήτος ληστής και δραπέτης Βαγγέλης Ρωχάμης μίλησε για όλους και για όλα στην εκπομπή «Βράδυ» και τον Πέτρο Κωστόπουλο. Εξιστόρησε την ιστορία της ζωής του χωρίς ενοχές για όσα έκανε και έζησε.

«Δεν μετανιώνω τίποτα» απάντησε στην ερώτηση για το τι θα άλλαζε αν μπορούσε να γυρίσει το χρόνο πίσω. «Από μικρό παιδί έβλεπα γουέστερν και μου άρεσαν οι ‘κακοί’, τα παληκάρια».

Οταν η κουβέντα πήγε στις αποδράσεις του και ο Βαγγέλης Ρωχάμης θυμήθηκε ότι έφυγε ως… δικηγόρος από τον Κορυδαλλό, κάτι που θυμίζει Hollywood, όπως επεσήμανε ο Πέτρος Κωστόπουλος, είπε: «Για να πάμε στο επισκεπτήριο περνούσαμε τουλάχιστον δέκα πόρτες. Άλλες ήθελαν κλειδιά και άλλες όχι. Όταν περνούσαμε από την γραμματεία, είδα ότι τα κλειδιά ήταν περασμένα σε ένα ταμπλό. Όταν τα είδα την πρώτη φορά, φρόντισα να έχω ένα κομμάτι πλαστελίνης μαζί μου. Όταν πέρναγα από εκεί – συνήθως όταν επέστρεφε από τα Δικαστήρια – και είχα χρόνο δέκα λεπτά μέχρι να έρθει η σειρά μου, έπαιρνα ένα κλειδί και μπαμ ( το έβαζε πάνω στην πλαστελίνη). Πέρασαν δέκα μήνες, ίσως και χρόνος, για να πάρω τα 5 – 6 κλειδιά που χρειαζόμουν. Τα έδινα σε κάποιον έξω και μου τα έφτιαχνε. Το να ανοίξεις όλες τις πόρτες ήταν θέμα υπομονής. Τις δύο τελευταίες τις άνοιξαν μόνοι τους, από εκεί που έφευγαν οι δικηγόροι, γιατί έτσι έφυγα. Είχα ντυθεί σαν δικηγόρος» ενώ παραδέχεται ότι είχε βοήθεια από κάποιον φίλο, ο οποίος του είχε ανοίξει την πόρτα πριν από την κεντρική.