Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024 00:25
Τοπικά

Δήμος Βόλου: Ομόφωνα στο πειθαρχικό ταμίας και υπάλληλος για το έλλειμμα






Ομόφωνη απόφαση για παραπομπή στο Πρωτοβάθμιο Πειθαρχικό του πρώην ταμία και υπαλλήλου του Τμήματος Εμπορίου, υπεύθυνου για τις εισπράξεις από τις λαϊκές αγορές, έλαβε η Εκτελεστική Επιτροπή του Δήμου Βόλου, που συνεδρίασε σήμερα το μεσημέρι στο Δημαρχείο Βόλου.
Στη συνεδρίαση παρέστησαν ο εκτελών χρέη δημάρχου Θάνος Θεοδώρου, οι αντιδήμαρχοι και εκ μέρους των μειοψηφιών ο Μαργ. Πατσιαντάς και ο Νίκος Στόικος.

Όπως αναφέρουν έγκυρες πληροφορίες, τα μέλη της Εκτελεστικής είχαν την ευκαιρία να ενημερωθούν για το πόρισμα της ΕΔΕ που σχηματίστηκε κατά των δύο υπαλλήλων, στους οποίους επιρρίπτει ευθύνες για το έλλειμμα ύψους 270.000 €, που ορκωτοί λογιστές διαπίστωσαν ότι υπήρχε στο ταμείο του Δήμου Βόλου.

Κάλεσμα Συνδικάτου ΟΤΑ

Στο μεταξύ το Κλαδικό Συνδικάτο Εργαζομένων Ο.Τ.Α Ν. Μαγνησίας καλεί όλους τους εργαζόμενους ανεξαρτήτως σχέσης εργασίας, να πάρουν μαζικά μέρος στη στάση εργασίας, την Τρίτη 11 Οκτώβρη από τις 08.00 το πρωί μέχρι τη λήξη του ωραρίου προκειμένου να μεταβούν στην Αθήνα και να συμμετέχουν στην πανελλαδική κινητοποίηση που θα πραγματοποιηθεί στη 1 το μεσημέρι μπροστά στο Υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης.

Όπως αναφέρεται σε ανακοίνωση, η κυβέρνηση έφερε στη Βουλή τροπολογία για παράταση των συμβάσεων στην καθαριότητα, αλλά στην πραγματικότητα, όχι μόνο δεν δίνει παράταση στις συμβάσεις, αλλά εξαρτά τη παράταση των συμβάσεων από τις πιστώσεις και τα οικονομικά των δήμων. Και όχι μόνο αυτό, αλλά πετάει έξω και τους διμηνίτες συμβασιούχους.

«Δηλαδή εναπόκειται στις δημοτικές αρχές για τους ποιους και πόσους θα ανανεωθούν οι συμβάσεις τους. Ανοίγουν το δρόμο στους Δημάρχους να κάνουν πελατειακές σχέσεις εκβιάζοντας για το ποιόν θα κρατήσουν και ποιόν θα απολύσουν», αναφέρει το Συνδικάτο.
Το Συνδικάτο ζητά να αποσυρθεί η συγκεκριμένη τροπολογία και καλεί τα κόμματα, πλην Χ.Α., να στηρίξουν τροπολογία στη Βουλή που να προβλέπει την επέκταση όλων των συμβάσεων μέχρι 31.12.2017 και με τη λήξη της παράτασης την αυτόματη μετατροπή τους σε συμβάσεις αορίστου χρόνου (ΙΔΑΧ).