Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024 12:55
ΒόλοςΤοπικά

Δήμος Βόλου: Οι εκβιασμοί των «τζαμπατζήδων» για αλόγιστη σπατάλη νερού δεν περνούν






Από τον Δήμο Βόλου εκδόθηκε η ακόλουθη ανακοίνωση:

“Οι γνωστοί τζαμπατζήδες, συνεπικουρούμενοι από τους επίσης γνωστούς μπαχαλάκηδες, αυτή τη φορά με τη μορφή της Κίνησης Πολιτών για το Νερό, συνεχίζουν να θορυβούν και να ψευδολογούν, προσπαθώντας να εξυπηρετήσουν τα άκρως ιδιοτελή τους συμφέροντα σε βάρος του συνόλου της κοινωνίας των πολιτών του Βόλου.

Με αφορμή την αυριανή, Τετάρτη 30/1, συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Βόλου, στην οποία έρχεται προς έγκριση ο κανονισμός άρδευσης, επιδίδονται πάλι σε ένα ασύστολο υβρεολόγιο, αφ’ ενός ψευδόμενοι και αφ’ ετέρου συκοφαντώντας όσους θεωρούν ότι πλήττουν τα οικονομικίστικα μικροσυμφέροντά τους, αδιαφορώντας πλήρως για τις υπαρκτές και άκρως πιεστικές ανάγκες της συντριπτικής πλειονότητας των συμπολιτών μας.

Αφού ξεκαθαρίσουμε για χιλιοστή φορά ότι ουδεμία περίπτωση υπάρχει για τη σημερινή Δημοτική Αρχή να ιδιωτικοποιήσει ό,τιδήποτε έχει σχέση με το ύψιστο κοινωνικό αγαθό, που είναι το νερό, όπως ψευδέστατα, με τρόπο κουραστικό και γελοίο αυτοί ισχυρίζονται, να σημειώσουμε και την προσπάθειά τους να παραπλανήσουν τους πολίτες ισχυριζόμενοι ψευδέστατα ότι δήθεν το Συμβούλιο της Επικρατείας απέρριψε την κανονιστική που είχε ψηφίσει το Δημοτικό Συμβούλιο.

Η αλήθεια είναι ότι το ΣτΕ χωρίς καν να μπει στην ουσία, απέρριψε την απόφαση για λόγους που αφορούν τις διαδικασίες που τηρήθηκαν και μόνο.

Αυτή η κανονιστική, λοιπόν, που προβλέπει γενναίες μειώσεις του πάγιου κατά 83% και των τελών άρδευσης, από 55 έως και 95% (δείτε πίνακα παρακάτω), έρχεται αύριο προς ψήφιση.

Και θα περάσει και θα εφαρμοσθεί γιατί δεν είναι δυνατόν μια χούφτα ανθρώπων, κάνοντας αλόγιστη χρήση του νερού, και διεκδικώντας μάλιστα το δικαίωμα να μην χρεώνονται ούτε ένα ευρώ (δηλαδή ΤΖΑΜΠΑ) γι αυτή τους την αντικοινωνική συμπεριφορά, να καταδικάζουν στην λειψυδρία, στη στέρηση, τους συμπολίτες τους, που καλούνται από το υστέρημά τους να πληρώσουν την ασυδοσία των πρακτικών τους.

Η σημερινή Δημοτική Αρχή δεν διαπραγματεύεται με κανένα και έναντι οιουδήποτε ανταλλάγματος το καθήκον της να φροντίζει τα συμφέροντα και τις ανάγκες της πλειοψηφίας της κοινωνίας, και το ίδιο θα πράξει και σε αυτή την περίπτωση. Πιέσεις και εκβιασμοί για την ικανοποίηση προσωπικών και ιδιοτελών συμφερόντων δεν χωρούν και έχουν τελειώσει με τους κάθε είδους νταβαντζήδες και τους μπαχαλάκηδες, που προσπαθούν να τους επιβάλλουν.

Σε κάθε περίπτωση η εκμετάλλευση και η στέρηση των πολιτών από ένα φυσικό αγαθό, που αποτελεί αναφαίρετο δικαίωμά τους, προς χάριν τζαμπατζήδων δεν μπορεί και δεν θα γίνει ανεκτή”.

 

ΤΕΛΗ ΑΡΔΕΥΣΗΣ – ΣΥΓΚΡΙΣΗ 2017 2018

 

ΠΕΡΙΟΧΗ 2017 2018 ΜΕΙΩΣΗ
ΠΑΓΙΟ 30 € 5 € 83%
       
ΑΙΣΩΝΙΑ 0,275 €/Μ3 ΝΕΡΟΥ 0,140 €/ Μ3 ΝΕΡΟΥ 50%
ΑΓ. ΒΛΑΣΗΣ 5,5 € / ΣΤΡΕΜΜΑ 2,50 €/ ΣΤΡΕΜΜΑ 55%
Α&Κ ΛΕΧΩΝΙΑ 17,40 €/ΣΤΡΕΜΜΑ 2,50 €/ ΣΤΡΕΜΜΑ 85%
ΠΟΡΤΑΡΙΑ ΚΑΤΗΧΩΡΙ 55,00 €/ΣΤΡΕΜΜΑ 2,50 €/ ΣΤΡΕΜΜΑ 95%
ΑΓΡΙΑ 5,50 €/ΣΤΡΕΜΜΑ 2,50 €/ ΣΤΡΕΜΜΑ 55%
ΒΟΛΟΣ 55,00 €/ΣΤΡΕΜΜΑ 2,50 €/ ΣΤΡΕΜΜΑ 95%

 

ΕΝΩ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΓΧΙΑΛΟ ΚΑΙ ΤΗ ΜΑΚΡΥΝΙΤΣΑ ΟΠΟΥ ΟΙ ΧΡΕΩΣΕΙΣ ΗΤΑΝ ΜΕ ΤΗΝ ΩΡΑ, ΠΑΡΕΧΕΤΑΙ Η ΔΥΝΑΤΟΤΗΤΑ ΕΠΙΛΟΓΗΣ ΤΟΥ ΝΕΟΥ ΤΙΜΟΛΟΓΙΟΥ