Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024 13:27
Τοπικά

Δήμος Βόλου: Με κουστούμι κομματάρχη πάνω από την αθλητική περιβολή η διοίκηση του Ολυμπιακού Β.






Με νέες αιχμές κατά της διοίκησης του Ολυμπιακού Βόλου ότι λειτουργεί όχι με γνώμονα τα συμφέροντα του αθλητισμού και της ομάδας, αλλά για αν εξυπηρετήσει κομματικά και μικροπολιτικά συμφέροντα, απάντησε ο Δήμος Βόλου στην ανακοίνωση της διοίκησης του σωματείου που προηγήθηκε.

Συγκεκριμένα στην ανακοίνωση του Δήμου Βόλου αναφέρονται τα εξής:

Γνωστή η παροιμία για αυτούς που θέλουν να κρυφτούν, αλλά η χαρά δεν τους αφήνει. Και φαίνεται πως βρίσκει μια ακόμη απόδειξη στην περίπτωση της διοίκησης του Ολυμπιακού Βόλου, που έχει επιδοθεί σε ένα παραληρηματικό πόλεμο ανακοινώσεων, από τον οποίο ο καθένας μπορεί να αντιληφθεί ότι μόνο ο αθλητισμός και η ομάδα τους δεν τους ενδιαφέρει.

Αντίθετα μονότονη, κουραστική, αλλά εξόχως αποκαλυπτική των ταπεινών κινήτρων και προθέσεών τους, ως νεοφώτιστων κομματικών παραγοντίσκων, η επωδός για τον Μάιο του 2019 και τις εκλογές.

Αν και είμαστε οπαδοί του διαλόγου, εν τούτοις είναι προφανές ότι με τέτοιους παράγοντες, που φέρουν το κουστούμι του κομματάρχη παλιάς κοπής, πάνω από την αθλητική περιβολή, δεν χωρεί περαιτέρω διάλογος. Αν τον επιθυμούν ας ρίξουν τη μάσκα των ανθρώπων του αθλητισμού και ας μας πουν ποια κομματικά και μικροπολιτικά συμφέροντα καλούνται να εξυπηρετήσουν. Εμείς ουδεμία πρόθεση έχουμε πλέον συνομιλώντας μαζί τους να τους καταστήσουμε συνομιλητές μας και να τους νομιμοποιήσουμε κοινωνικά και πολιτικά. Και γι’ αυτό είναι η τελευταία απάντηση που τους δίνουμε.

Αν θέλαμε διάλογο με κόμματα, και όχι με την κοινωνία, θα τον είχαμε και σίγουρα πάντως δεν θα τον πραγματοποιούσαμε ποτέ με ενεργούμενα και εξαρτήματα κομματικών κέντρων. Μπορούν άνετα να συνομιλούν με τον κ. Πάτση και τον γνωστό τροφοδότη επιχειρηματία τους, προφανώς σε ένα άλλο επίπεδο, όπου κυριαρχούν το ήθος και ο πολιτισμός, που όλους αυτούς, αλίμονο, χαρακτηρίζει και διακατέχει.

Ένα πάντως να γνωρίζουν για να κλείσει το θέμα εδώ οριστικά. Επειδή έμπλεξαν την ιστορική ομάδα του Ολυμπιακού Βόλου σε περιπέτειες και επειδή δεν έχουν την ικανότητα –ή και τη διάθεση – να δουν τις συνέπειες που έρχονται, είναι αποκλειστικοί υπεύθυνοι για ό,τι συμβεί. Η συνεχής και αγωνιώδης προσπάθειά τους να μετακυλίσουν, από τώρα μάλιστα, τις ευθύνες τους στη Δημοτική Αρχή είναι κωμική και καταδικασμένη, αφού οι πολίτες γνωρίζουν ήδη καλά, ποιοι είναι αυτοί, και ποιον σκοτεινό ρόλο παίζουν, εν τέλει σε βάρος του Ολυμπιακού.

Η διοίκηση του Ολυμπιακού Β.

Ανακοίνωση-απάντηση προς τον Δήμο Βόλου εξέδωσε το Δ.Σ. του Α.Σ. Ολυμπιακός Βόλου 1937, αναφορικά με τα όσα τόνισε η δημοτική αρχή με χθεσινή της ανακοίνωση για το διοικητικό συμβούλιο του Ερασιτέχνη. Αναλυτικά η ανακοίνωση:

Με το γνωστό του ενωτικό, ευγενές και δημοκρατικό ύφος, που άλλωστε τον χαρακτηρίζει και ως άνθρωπο και ως προσωπικότητα, ο ένοικος της πλατείας Ρήγα Φεραίου με την τελευταία του (έως την επόμενη) ανακοίνωση, έχοντας επιλύσει με την γνωστή τακτική του όλα τα προβλήματα του Δήμου Βόλου, καταπιάνεται πλέον ως παντογνώστης και πολυπράγμων με την παίδευση των νέων. Ως νέος Σωκράτης και στοργικός πατέρας (κάποτε 6 και τώρα 5 παιδιών) νουθετεί και προτρέπει τους νέους να απέχουν από πράξεις βίας και να μην παρασύρονται και να μην καθίστανται εύκολα θύματα της προπαγάνδας και του φανατισμού.

Λόγια, λόγια κενά, αποτυπωμένα από πένα τρίτου και από το στόμα εκείνου που η συμπεριφορά του, οι τρόποι και η στάση ζωής του όχι μόνο υποθάλπτουν αλλά και καλλιεργούν τον διχασμό και τον φανατισμό σε όλες του τις εκφάνσεις, καθιστώντας τον παράδειγμα προς αποφυγή.

Μας αποκαλεί κλίκα και μας κατηγορεί ως αποτυχημένους παράγοντες όλους εμάς που από το υστέρημα της πραγματικής μας εργασίας και από αυτό που απομένει από την πληρωμή των φόρων, των ασφαλιστικών εισφορών και των λοιπών υποχρεώσεων μας και όχι με λεφτά του θείου από την Αμερική, βοηθούμε την ομάδα μας να ορθοποδήσει και να επανέλθει εκεί που τις αξίζει με την βοήθεια του κόσμου μας και όχι εκεί που την έστειλαν κάποιοι που σήμερα κουνάνε το δάχτυλο τους επιδεικτικά. Είμαστε πεπεισμένοι πλέον ότι με την βοήθεια του κόσμου μας, που μέρα με την μέρα συσπειρώνεται και δυναμώνει, ότι σε πείσμα κάποιων που το πολεμούν και το απεύχονται θα το καταφέρουμε.

Κατηγορεί εμάς για διαπλοκή (ο καταδικασθείς διαπλεκόμενος) και προσχηματική συμμετοχή μας στο ποδόσφαιρο, εκείνος που πιότερο ασχολείται με την ξενόφερτη ομάδα εμφανιζόμενος στα Μ.Μ.Ε. για να την διαφημίσει και να αποτρέψει τους επαγγελματίες του Βόλου από το να βοηθήσουν τις υπόλοιπες ομάδες του νομού, αλλά ιδιαίτερα τον Ολυμπιακό, παρόλο που δηλώνει φίλαθλός του.

Είμαστε πεπεισμένοι ότι οι πολίτες αυτής της πόλης έχουν και μνήμη και γνώση και όταν προσέλθουν στις κάλπες θα ψηφίσουν τίμια, γνήσια και δημοκρατικά καθώς οι λέξεις αυτές έχουν για τους ίδιους ουσία και δεν είναι απλή συνάθροιση γραμμάτων.

Παρεμπιπτόντως μας προκαλεί μεγάλη απορία, πώς όλως τυχαίως οι εργασίες αισθητικής και λειτουργικής αναβάθμισης του Ε.Α.Κ. να ξεκινούν την επομένη ημέρα που η ξενόφερτη ομάδα ολοκλήρωσε τις προπονήσεις της και δύο μόλις ημέρες (μη εργάσιμες) όταν η ομάδα μας ζητεί την ιστορική της έδρα για να τελέσει τον καθιερωμένο αγιασμό της, όπως γίνεται τουλάχιστον την τελευταία τριαντακονταετία.

Εις το επανιδείν ..

Το Δ.Σ. του Α.Σ Ολυμπιακός Βόλου 1937