Παρασκευή, 26 Απριλίου, 2024 01:58
Αθλητικά

Γλιτώνει την αφαίρεση βαθμών ο Παναθηναϊκός






Νέα δεδομένα προκύπτουν σχετικά με το ενδεχόμενο αφαίρεσης ή όχι βαθμών από τον Παναθηναϊκό για τα γεγονότα του ντέρμπι με τον Ολυμπιακό …που δεν έγινε, μετά και την κοινοποίηση -από πλευράς ΕΠΟ- της πειθαρχικής δίωξης που άσκησε ο Ποδοσφαιρικός Εισαγγελέας της ΕΠΟ, Κωνσταντίνος Σιμιτζόγλου, στην ΠΑΕ Παναθηναϊκός.

«Σας ενημερώνουμε ότι ο κ. Κωνσταντίνος Σιμιτζόγλου άσκησε πειθαρχική δίωξη εις βάρος της ΠΑΕ Παναθηναϊκός για πράξεις που προβλέπονται και τιμωρούνται πειθαρχικώς από τις διατάξεις των άρθρων 1, 2, 3, 14, 15 παρ.2δ,ε,3α,5β, 6 (περ. α, β και γ) του Πειθαρχικού Κώδικα της ΕΠΟ (αγώνας Πρωταθλήματος Super League, Παναθηναϊκός-Ολυμπιακός της 21/11/2015).

Ο κ. Σιμιτζόγλου, ο οποίος βρέθηκε στο γήπεδο της Λεωφόρου το περασμένο Σάββατο και έζησε από κοντά τα γεγονότα, άσκησε τη δίωξη κατά της ΠΑΕ Παναθηναϊκός με βάση το άρθρο 15 παρ.6 του Πειθαρχικού Κώδικα, δηλαδή για εκτεταμένα επεισόδια.

Τo περίεργο, όμως, είναι ότι ο Ποδοσφαιρικός Εισαγγελέας ασκεί δίωξη μόνο για τα εδάφια β και γ που αφορούν εκτεταμένα επεισόδια στον εν γένει χώρο του γηπέδου και στις κερκίδες και δεν συμπεριλαμβάνει στη δίωξή του το εδάφιο δ (αφορά εκτεταμένα επεισόδια μέσα στον αγωνιστικό χώρο), το οποίο προβλέπει αφαίρεση 3 βαθμών.

Με βάση, λοιπόν, τα εδάφια β και γ η ποινή για τον Παναθηναϊκό μπορεί να είναι πρόστιμο ως 120.000 ευρώ, καθώς δεν προβλέπουν αφαίρεση βαθμών.

Αξιοσημείωτο είναι επίσης ότι για «μη τέλεση αγώνα» με υπαιτιότητα της μιας ΠΑΕ, δεν προβλέπεται αφαίρεση βαθμών! Αντίθετα, αφαίρεση 3 βαθμών από το πρωτάθλημα που βρίσκεται σε εξέλιξη και 2 βαθμών από το επόμενο πρωτάθλημα, προβλέπεται στην περίπτωση που «ο αγώνας διακοπεί πριν από την κανονική λήξη του» (παράγραφος 3β στο άρθρο 21 του ΚΑΠ)!

Πλέον, μένει να δούμε πώς θα ερμηνευτούν οι κανονισμοί από την Πειθαρχική Επιτροπή της Superleague, η οποία θα εκδικάσει αύριο πρωτοδίκως την υπόθεση του επεισοδιακού ντέρμπι Παναθηναϊκού – Ολυμπιακού, το οποίο δεν ξεκίνησε ποτέ το βράδυ του Σαββάτου στη Λεωφόρο…

Πηγή: sdna.gr