Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024 21:16
Τοπικά

Βόλος: Eρευνα από το Εγκληματολογικό για την αυτοκτονία του 53χρονου






Πέπλο μυστηρίου εξακολουθεί να καλύπτει πέντε 24ωρα μετά, τις ακριβείς συνθήκες θανάτου του 53χρονου Βολιώτη στην Αλλη Μεριά, που έκοψε το λαιμό του με μαχαίρι.

Η αυτοκτονία του 53χρονου έγινε με τόσο φρικτό τρόπο ώστε να προκαλεί διάχυτο προβληματισμό όχι μόνο για τους ανθρώπους που έσπευσαν στο σημείο από την πρώτη στιγμή από τον εντοπισμό του από τη σοκαρισμένη ηλικιωμένη μητέρα του με την οποία ο αυτόχειρας συγκατοικούσε.

Σύμφωνα με πληροφορίες, η Ιατροδικαστική Υπηρεσία Λάρισας κάλεσε τη Διεύθυνση Εγκληματολογικών Ερευνών ώστε να συλλεχθεί κάθε πολύτιμο στοιχείο για το φάκελο της υπόθεσης.

Στον τόπο της αυτοκτονίας σύμφωνα με πληροφορίες δεν έγινε αυτοψία, ούτε ελήφθη φωτογραφικό υλικό. Η Ιατροδικαστική Υπηρεσία Λάρισας άφησε τους αστυνομικούς να συλλέξουν κάθε στοιχείο και στη συνέχεια προχώρησε στη νεκροψία – νεκροτομή.

Ο 53χρονος σύμφωνα με το πιστοποιητικό θανάτου, απεβίωσε, καθώς έκοψε την καρωτίδα του με μαχαίρι. Ωστόσο, εντύπωση προκάλεσε η δύναμη με την οποία επετεύχθη το θανατηφόρο τραύμα. Η πράξη του αυτόχειρα έγινε με τόση ένταση ώστε το μαχαίρι έφτασε μέχρι πίσω στον αυχένα, μέχρι το κόκαλο.

Η Ιατροδικαστική Υπηρεσία πιστοποίησε το θάνατο όμως αναμένει και τα αποτελέσματα της Διεύθυνσης Εγκληματολογικών Ερευνών ώστε να χυθεί άπλετο φως στη δικογραφία της υπόθεσης.

Στο μεταξύ, ο άτυχος άνδρας κηδεύτηκε χθες Τρίτη μετά την ολοκλήρωση της νεκροψίας από τον Ιερό Ναό Αγίου Δημητρίου σε κλίμα ανείπωτης οδύνης.

Ο αυτόχειρας ήταν μορφωμένος άνθρωπος, επιστημονικά καταρτισμένος και με συγκεκριμένη εξειδίκευση. Τα προηγούμενα χρόνια, πριν από την κρίση, εργάζονταν σε εργολάβους. Τελευταία, όμως, αναζητούσε εναγωνίως μεροκάματο, αλλά μάταια. Ηταν ήσυχος στην καθημερινότητά του και αγαπητός στο περιβάλλον του.

Υπενθυμίζεται ότι ο 53χρονος έκοψε το λαιμό του με μαχαίρι. Μάλιστα, για να είναι σίγουρος, σύμφωνα με πληροφορίες, για το αποτέλεσμα της πράξης του, μερίμνησε να δεθεί πρώτα από μία ελιά. Συγκεκριμένα, είχε δέσει το ένα χέρι του και το πόδι του με αλυσίδα από την ελιά. Επιπλέον, είχε δέσει με μονωτική ταινία στο χέρι του το μαχαίρι και προχώρησε στο απονενοημένο διάβημα.

 

ΠΗΓΗ: εφ. ΤΑΧΥΔΡΟΜΟΣ