Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024 13:48
Τοπικά

Βόλος: Συγκέντρωση σήμερα το απόγευμα από ΕΚΒ και ΑΔΕΔΥ






Λουκέτο βάζει σήμερα και αύριο ο δημόσιος και ιδιωτικός τομέας στο Βόλο. Στο μεταξύ, σε ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗΣ ΑΦΥΠΝΙΣΗΣ, στις 6 το απόγευμα σήμερα, στον Άγιο Νικόλαο, καλούν τον κόσμο, ΕΚΒ και Νομαρχιακό Τμήμα της ΑΔΕΔΥ ενόψει της Πρωτομαγιάτικης Απεργίας, την ερχόμενη Κυριακή 8 Μαΐου. Για την ημέρα εκείνη, το ΕΚΒ και η ΑΔΕΔΥ οργανώνουν συγκέντρωση στην Πλατεία Ελευθερίας, στις 11 το πρωί.

Την ίδια μέρα, η ΑΝΤΑΡΣΥΑ θα πραγματοποιήσει ανεξάρτητη ταξική συγκέντρωση, στις 11 το πρωί, στο Ταχυδρομείο (Δημητριάδος και Αγ. Νικολάου).

Ο Δικηγορικός Σύλλογος Βόλου

Στο μεταξύ, ο Δικηγορικός Σύλλογος Βόλου, τα μέλη του οποίου την Κυριακή συμπληρώνουν 118 ημέρες αδιάλειπτης  αποχής από τα καθήκοντα τους, συμμετέχει στις αγωνιστικές κινητοποιήσεις των φορέων της Μαγνησίας, αντιδρώντας στην ψήφιση του ασφαλιστικού και φορολογικού νομοσχεδίου από την κυβερνητική πλειοψηφία στην Ολομέλεια της Βουλής το βράδυ της Κυριακής.

«Στον επιχειρούμενο αιφνιδιασμό να ψηφιστούν χωρίς την απαιτούμενη αναλογιστική μελέτη ως προς το ΕΤΑΑ ζωτικής σημασίας ασφαλιστικές ρυθμίσεις, με συνέπεια να είναι προδήλως αντισυνταγματικές, οι δικηγόροι του Βόλου απαντούν με τη μαζική τους συμμετοχή στις αγωνιστικές κινητοποιήσεις. Δηλώνουν «παρών» στη συγκέντρωση –συλλαλητήριο της ΓΣΕΕ και της ΑΔΕΔΥ στην πλατεία Ελευθερίας την Κυριακή 8 Μαΐου 2016 και ώρα 11 π.μ.

Για να μην ισοπεδωθεί η Κοινωνική Ασφάλιση. Για να μην ολοκληρωθεί η φορολογική μας αφαίμαξη. Για να μη μπει λουκέτο στα γραφεία μας» τονίζεται σε σχετική ανακοίνωση του ΔΣΒ.