Πέμπτη, 25 Απριλίου, 2024 19:27
Τοπικά

Απεργιακή συγκέντρωση του ΠΑΜΕ στην πλ. Πανεπιστημίου






Aπεργιακή συγκέντρωση στην πλατεία Πανεπιστημίου πραγματοποίησαν σήμερα στις 11 το πρωί το ΠΑΜΕ Μαγνησίας, σύλλογοι και οργανώσεις στέλνοντας μήνυμα για τη δυναμικότητα της απεργίας την Κυριακή 8 Μαΐου που θα πραγματοποιήσουν στις 10:30 το πρωί στο ίδιο σημείο.  Παράλληλα το ΠΑΜΕ Μαγνησίας καλεί τον κόσμο σε ξεσηκωμό για να ανατραπεί το ασφαλιστικό- φορολογικό νομοσχέδιο- λαιμητόμος και διαμηνύει ότι  «δεν συμβιβαζόμαστε με την εξαθλίωση, την ανέχεια, τη νέα σφαγή στη ζωή μας. Ενωμένοι, δυνατοί με πίστη στο δίκιο μας, μπορούμε να τους αντιμετωπίσουμε».

Το ΠΑΜΕ Μαγνησίας καλεί όλο τον κόσμο στους δρόμους ενώ το Σάββατο τους καλεί όλους στην Αθήνα, με την αναχώρηση να γίνεται στη 1:00 το μεσημέρι από το δημαρχείο του Βόλου.

Κάλεσμα στους εργαζόμενους να εμπιστευτούν τις δυνάμεις τους, να κατεβούν στους δρόμους και να διεκδικήσουν, απεύθυνε το μέλος της Γραμματείας του ΠΑΜΕ Μαγνησίας και μέλος της διοίκησης  του ΕΚΒ Παναγιώτης Τσιτσιρίγκος.

«Η κυβέρνηση με τη στάση της να φέρει μέσα στο Σαββατοκύριακο για ψήφιση το νομοσχέδιο για το ασφαλιστικό και το φορολογικό δείχνει ότι φοβάται την οργάνωση των εργαζομένων. Φοβάται το οργανωμένο κίνημα για να μη δείξει ο κόσμος την αντίδρασή του στο νομοσχέδιο  λαιμητόμο. Από την άλλη η κυβέρνηση δείχνει ότι είναι αποφασισμένη να φτάσει μέχρι τέλους τις υπηρεσίες της στο μεγάλο κεφάλαιο προκειμένου  να ξεμπερδεύει με τα όποια δικαιώματα είχαν οι εργαζόμενοι στο ασφαλιστικό και στο φορολογικό. Οι εργαζόμενοι πρέπει να δείξουν εμπιστοσύνη στη δύναμή τους. Δεν έχουν να περιμένουν τίποτα άλλο από τις διαπραγματεύσεις με τους συμμάχους ή τους θεσμούς και το μόνο που έχει να κάνει είναι να μη φοβηθεί. Να βάλει τα διλήμματα της εργοδοσίας στην άκρη και να βγει στο δρόμο να διεκδικήσει και με τη 48ωρη απεργία αλλά και με την Πρωτομαγιάτικη απεργία της Κυριακής».

Από τα ξημερώματα συνδικαλιστές του ΠΑΜΕ και εργαζόμενοι έστησαν την απεργιακή φρουρά στην Α’ Βιομηχανική Ζώνη και στο λιμάνι του Βόλου. Την απεργιακή συγκέντρωση ακολούθησε πορεία σε κεντρικούς δρόμους της πόλης όπως η Ιωλκού και η Καρτάλη.