Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024 06:50
ΤοπικάΧωρίς κατηγορία

Βόλος: Με συνθήματα κατά της παραπαιδείας η σημερινή μαθητική πορεία






Με σύνθημα να σταματήσει η παραπαιδεία και να γίνουν δεκτά στα σχολεία χωρίς αντιδράσεις τα προσφυγόπουλα, πραγματοποίησαν σήμερα μαθητές Λυκείων του Βόλου, πορεία στους κεντρικούς δρόμους  με κατάληξη το δημαρχείο.

unnamed

Οι μαθητές του 6ου Λυκείου Βόλου, που ξεκίνησαν κατάληψη, δεν πήραν μέρος στην πορεία, όπως οι συμμαθητές τους από τα άλλα Λύκεια. Επιπλέον όπως επισήμαναν μαθητές, είναι πολύ πιθανόν στις 7 Νοέμβρη που θα υπάρξει μία Πανελλήνια δράση, να προχωρήσουν και σε καταλήψεις σχολείων και πορεία.

p61019-124233

Μαθητής επισήμανε οτι η Παιδεία πρέπει να είναι ανθρώπινη και να αποτελέσει το άναμμα φλόγας και όχι το γέμισμα ενός κουβά, και ζήτησε να σταματήσει το επονείδιστο σύστημα των Πανελλαδικών εξετάσεων και η παραπαιδεία γιατί οι γονείς των μαθητών δεν αντέχουν άλλο να πληρώνουν. Ο ίδιος τόνισε ότι οι μαθητές του Βόλου συγκεντρώνονται κάθε Σάββατο στις 6 το απόγευμα στο Θόλο του Π.Θ., όπου συζητούν τα προβλήματά τους και αποφασίζουν δράσεις ενημέρωσης στην κοινωνία. Μαθήτρια Λυκείου τόνισε ότι οι μαθητές επιθυμούν ένα πολυπολιτισμικό σχολείο και δεν έχουν κανένα πρόβλημα με τους πρόσφυγες και τους μετανάστες. Με αυτό διαφώνησαν άλλοι μαθητές που συμμετείχαν στην πορεία ενώ κάποιοι εξέφρασαν την απογοήτευσή τους για την ύπαρξη αισθημάτων ξενοφοβίας.

ΠΗΓΗ: ΕΡΤ