Πέμπτη, 25 Απριλίου, 2024 11:35
Τοπικά

Δήλωση του Θάνου Θεοδώρου για την επέτειο της 72ης Επετείου Απελευθέρωσης του Βόλου






Την σημασία και την αξία της επετείου της 72ης Επετείου Απελευθέρωσης του Βόλου από τα στρατεύματα Κατοχής των Γερμανών υπενθυμίζει  ο ασκών καθήκοντα Δημάρχου Βόλου κ. Αθανάσιος Θεοδώρου με μήνυμα του όπου τονίζεται μεταξύ άλλων η δύναμη της μνήμης ως υπερασπιστής αξιών για τις νεότερες κυρίως γενιές.

«Η Ημέρα αυτή σηματοδοτεί για την πόλη του Βόλου τη μεγάλη περίοδο προόδου και δημιουργίας που ακολούθησε της γερμανικής κατοχής. Η Ημέρα της Απελευθέρωσης της πόλης του Βόλου οφείλει να θυμίζει αγώνες, ιδανικά και αξίες ειδικά τους δύσκολους καιρούς που διανύουμε.

Η σημασία εκδηλώσεων όπως η σημερινή δεν στοχεύει απλά στην επανάληψη διαδικασιών αλλά στην απόδοση τιμής σε όσους πάλεψαν και έδωσαν τη ζωή τους για την ελευθερία. Εκτός του επετειακού ρόλου οι εκδηλώσεις αυτές συνιστούν μοναδική ευκαιρία αναφορών σε όλες τις βαθμίδες της Εκπαίδευσης, σε μικρούς και μεγάλους μαθητές, σπουδαστές, φοιτητές.

Η Δημοτική Αρχή Βόλου με την ενεργή υποστήριξη στη λειτουργία χώρων που η μνήμη διατηρεί την Ιστορία, δεσμεύεται για τη συνεχή ενίσχυσή τους καθιστώντας τους χώρους αυτούς, με σύγχρονες δράσεις, επίκαιρους και ζωντανούς».