Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024 18:14
Τοπικά

Βόλος: Εν μέσω αντεγκλήσεων κρίθηκε άγονος πλειστηριασμός επαγγελματικού ακινήτου






Ματαιώθηκε τελικά ο πλειστηριασμός επαγγελματικής στέγης ενός Βολιώτη που είχε προγραμματιστεί για σήμερα το μεσημέρι, εν μέσω αντιδράσεων δεκάδων πολιτών που είχαν συγκεντρωθεί για να τον αποτρέψουν. Δεν έλειψαν μάλιστα οι αντεγκλήσεις μεταξύ των περίπου 50 συγκεντρωμένων με τον επικεφαλής της αστυνομικής δύναμης, που δεν του επέτρεπαν να μπει στην αίθουσα.

 Σήμερα το μεσημέρι στα δικαστήρια είχαν συγκεντρωθεί δεκάδες άτομα που αντιτίθενται στους πλειστηριασμούς και στις κατασχέσεις και μάλιστα δεν επέτρεψαν την είσοδο στο Ειρηνοδικείο των αστυνομικών.

Μετά από φραστικές αντεγκλήσεις αρκετών λεπτών επέτρεψαν την είσοδο των αστυνομικών όμως τόσο η συμβολαιογράφος όσο και η κήρυκας μπήκαν και  κάθισαν στην στα έδρανα το Ειρηνοδικείου από την πίσω πόρτα, γεγονός που προκάλεσε την αντίδραση των συγκεντρωμένων.  Πάντως  ο πλειστηριασμός ματαιώθηκε καθώς δεν εμφανίστηκε πλειοδότης. Οι συγκεντρωμένοι φώναζαν στον προθάλαμο της δικαστικής αίθουσας συνθήματα όπως «κανένα σπίτι στα χέρια τραπεζίτη» και «έξω τα κοράκια» τν ώρα που εμφανίστηκε η συμβολαιογράφος. Επιπλέον τραγούδησαν τον Εθνικό Ύμνο μέσα στην αίθουσα του Ειρηνοδικείου και φώναζαν στη συμβολαιογράφο και την κήρυκα ότι «δεν ντρέπεστε, αύριο θα έχουν σειρά οι ιδιοκτησίες των παιδιών και των συγγενών σας».

Σημειώνεται ότι το επαγγελματικό ακίνητο βγήκε σε πλειστηριασμό για δεύτερη φορά. Αφορά δε επιχείρηση με ηλεκτρολογικό υλικό  που αποτελείται από υπόγειο και δύο ορόφους, εμβαδού περίπου 1300 τ.μ., με επίσπευση της Τράπεζας Πειραιώς για οφειλές 1 εκ. €.  Η αξία του ακινήτου έχει προσδιοριστεί σε 1.5 εκ. € και η τιμή εκκίνησης του πλειστηριασμού ήταν 1 εκ. €.