Πέμπτη, 25 Απριλίου, 2024 15:22
Τοπικά

Βόλος: Εκδήλωση μνήμης και τιμής για εκτελεσμένους κομμουνιστές στο Καζανάκι






Με τη συμμετοχή δεκάδων συγγενών των εκτελεσμένων, εργαζομένων και νεολαίας πραγματοποιήθηκε χθες, Τετάρτη,, η εκδήλωση μνήμης και τιμής στους εκτελεσμένους κομμουνιστές και αγωνιστές στο Καζανάκι. Με την εκδήλωση, που φέτος ήταν ιδιαίτερα αφιερωμένη στους 20 εκτελεσμένους που ήταν χρεωμένοι στην έκδοση και διακίνηση της παράνομης «Αναγέννησης», ολοκληρώθηκε μία μεγάλη πολιτική εξόρμηση της Τ.Ο. Βόλου του ΚΚΕ.

2

Όπως τόνισε στην έναρξη της εκδήλωσης, εκ μέρους της Τ.Ε. Βόλου του ΚΚΕ, η Χρυσούλα Τασολάμπρου, οι Οργανώσεις του Κόμματος και της ΚΝΕ αποτίοντας φόρο τιμής στους εκτελεσμένους κομμουνιστές που τύπωναν και διακινούσαν την παράνομη «Αναγέννηση», οργάνωσαν την προηγούμενη Κυριακή 26 Ιούνη, πανεξόρμηση με το φύλλο του Ριζοσπάστη, βάζοντας ψηλά τον πήχη της διακίνησης, αναδεικνύοντας την αναντικατάστατη αξία και σημασία του κομματικού τύπου.

«Μπροστά στο 20ο Συνέδριο του ΚΚΕ και στα 100 χρόνια ζωής και δράσης του, θα συνεχίσουμε με ακόμα μεγαλύτερη φιλοδοξία την προσπάθεια μας να αυξηθεί η διακίνηση του Ριζοσπάστη, να μεγαλώσει το κομμάτι των εργαζομένων και των λαϊκών οικογενειών που τον προμηθεύονται,  για να ριζώνει το Κόμμα μας στο νου και στην καρδιά των απλών ανθρώπων του μόχθου, σμιλεύοντας τη συνείδησή τους για το νέο κόσμο, το σοσιαλισμό» τόνισε η κ. Τσαολάμπρου, ενώ ο Στέφανος Λουκάς, μέλος της Κ.Ε. του ΚΚΕ και αρχισυντάκτης του Ριζοσπάστη, επισήμανε – μεταξύ άλλων – πως οι εκτελεσμένοι κομμουνιστές που τιμώνται με τη σημερινή εκδήλωση ήταν επιφορτισμένοι με ένα από τα σπουδαιότερα καθήκοντα του ΚΚΕ, το καθήκον της πολιτικής, διαφωτιστικής και οργανωτικής δουλειάς μέσα από τον κομματικό τύπο.

3

«Και στη νομιμότητα και στην παρανομία, στις διώξεις μα και στην ανάταση του λαϊκού κινήματος, σ’όλες τις περιόδους, κάτω απ’όποιες συνθήκες και αν επικρατούσαν. Ηρωικά τα κατορθώματα αυτών των συντρόφων μας στις πιο αντίξοες συνθήκες» δήλωσε χαρακτηριστικά, προσθέτοντας πως το ΚΚΕ με την πολιτική του, το πρόγραμμά του δρα ώστε η εργατική τάξη, τα άλλα φτωχά λαϊκά στρώματα, να γίνουν πρωταγωνιστές των εξελίξεων. Οχι για την εναλλαγή κομμάτων στην αστική κυβέρνηση. Αλλά για «να αλλάξει τάξη στην εξουσία», για την εργατική, λαϊκή εξουσία.

Ο κ. Λουκάς τόνισε ακόμη, πως η αναγκαιότητα ύπαρξης της εφημερίδας του Κομμουνιστικού Κόμματος, πηγάζει πρώτα απ’όλα από την αναγκαιότητα της καθημερινής ενιαίας δράσης, με τη πολιτική και τις θέσεις του ΚΚΕ, για όλα τα θέματα που απασχολούν την πολιτική, οικονομική και κοινωνική ζωή.

Μετά την κεντρική ομιλία ακολούθησε προσκλητήριο νεκρών και κατάθεση στεφάνων.