Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024 08:45
Τοπικά

Βόλος: Μεταφέρεται το τηλεφωνικό κέντρο του ΕΚΑΒ στη Λάρισα






Δεν αλλάζει η απόφαση της διοίκησης του ΕΚΑΒ για μεταφορά του τηλεφωνικού κέντρου του ΕΚΑΒ από το Βόλο στη Λάρισα. Αυτό επισήμανε στον βουλευτή Μαγνησίας του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξανδρο Μεϊκόπουλο, ο πρόεδρος του ΕΚΑΒ κ. Καρακατσανόπουλος, τονίζοντας ότι αυτό γίνεται για την καλύτερη αξιοποίηση του ανθρώπινου δυναμικού του Οργανισμού.

Ειδικότερα ο Πρόεδρος του ΕΚΑΒ, κ. Καρακατσιανόπουλος διαβεβαίωσε τον βουλευτή Αλέξανδρο Μεϊκόπουλο ότι δεν συντρέχει κανένας λόγος ανησυχίας αναφορικά με την εξυπηρέτηση και την ασφάλεια των κατοίκων του Βόλου ούτε κατά την διάρκεια μεταφοράς του τηλεφωνικού κέντρου αλλά ούτε και μετά την ολοκλήρωση της διαδικασίας, καθώς βρίσκεται σε επικοινωνία με τον ΟΤΕ για την διασφάλιση της απρόσκοπτης μεταφοράς και εξυπηρέτησης. Επιπλέον, αναφορικά με το προσωπικό το οποίο απασχολείται ήδη στο τηλεφωνικό κέντρο, ο κ. Καρακατσιανόπουλος ενημέρωσε τον βουλευτή πως δεν υπάρχει πρόθεση να μεταφερθεί στη Λάρισα, ούτε να θιγεί κανένα δικαίωμά τους, καθώς οι υπάλληλοι πρόκειται να ενισχύσουν το πλήρωμα των ασθενοφόρων στον Βόλο ως διασώστες, ειδικότητα με την οποία και είχαν προσληφθεί, όπως τόνισε. Για όσους δε υπαλλήλους του τηλεφωνικού κέντρου τίθεται θέμα υγείας και ακαταλληλότητας να υπηρετήσουν ως διασώστες-πλήρωμα ασθενοφόρου, πρόθεση της διοίκησης του ΕΚΑΒ είναι να αξιοποιηθούν κατάλληλα και σύμφωνα με την νομοθεσία.

Νωρίτερα, στις 17 Ιουνίου, πραγματοποιήθηκε συνάντηση των βουλευτών Μαγνησίας του ΣΥΡΙΖΑ με εκπροσώπους του Σωματείου Εργαζομένων ΕΚΑΒ Ν. Μαγνησίας για το ίδιο θέμα, όπου τέθηκαν επί τάπητος οι προβληματισμοί τους, ενόψει της επικείμενης μεταφοράς του τηλεφωνικού κέντρου και από την πλευρά τους οι βουλευτές, τους μετέφεραν την πρόθεση τόσο του Υπουργείου Υγείας όσο και της διοίκησης του ΕΚΑΒ να διασφαλιστεί πλήρως η ασφάλεια και η εξυπηρέτηση των κατοίκων του Ν. Μαγνησίας και να μη θιγούν νόμιμα εργασιακά δικαιώματα των υπαλλήλων του ΕΚΑΒ.