Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024 17:59
Αθλητικά

Βασίλης Μάντζης: “Δεν είναι τυχαία η φετινή μας πορεία”






Είναι ένας από τους μεγάλους πρωταγωνιστές της φετινής πορείας του Βόλου στη Football League.

Ο λόγος για το πρώτο κανόνι του πρωταθλήματος, Βασίλη Μάντζη. Ο “μπόμπερ” της ομάδας του Χουάν Φεράντο μίλησε στη Mikriliga για την πορεία πρωταθλητισμού που διάγει ο Βόλος, αποφεύγοντας ωστόσο να μιλήσει για άνοδο.

Εκθείασε τη διοίκηση για τη στήριξη που παρέχει στους ποδοσφαιριστές, ενώ αναφέρθηκε και στη σχέση των παιχτών με τον προπονητή, αλλά και τον φίλαθλο κόσμο του Βόλου.

Τέλος, δε θα μπορούσε να μη σχολιάσει το επικείμενο παιχνίδι κυπέλλου κόντρα στην ΑΕΚ, χαρακτηρίζοντάς το πρόκληση και κίνητρο για όλους στην ομάδα.

Για την τελευταία νίκη μέσα στον Ηρόδοτο:

“Παίζαμε με μία πολύ καλή ομάδα και έπρεπε να είμαστε συγκεντρωμένοι για 90 λεπτά. Αποδώσαμε αρκετά καλά στο πρώτο ημίχρονο και θα μπορούσαμε να πετύχουμε και περισσότερα τέρματα. Είχαμε καλή εικόνα και είμαστε ευχαριστημένοι που κατακτήσαμε τους τρεις βαθμούς. Είμαι σίγουρα ικανοποιημένος που πέτυχα ένα τέρμα, αλλά σίγουρα αυτό που μετράει είναι η ομαδική προσπάθεια. Η συνεισφορά όλων ήταν καταλυτική”.

Η ομάδα είναι πρώτη βαθμολογικά. Είναι στόχος σας η άνοδος;

“Κοιτάζουμε κάθε παιχνίδι ξεχωριστά. Κρατάμε χαμηλά το κεφάλι και προσπαθούμε να δείξουμε αυτά που μπορούμε μέσα στο γήπεδο. Στόχος μας είναι να γινόμαστε καλύτεροι και να ελκύουμε τον θεατή. Συμφωνούμε με αυτά που έχει πει ο προπονητής μας. Όλα θα έρθουν στην ώρα τους”.

Πόσο εύκολο ήταν για την ομάδα να προσαρμοστεί στις απαιτήσεις της Football League;

“Το καλό είναι πως τα περισσότερα παιδιά είμαστε από πέρυσι στην ομάδα και το δέσιμο που έχουμε μεταξύ μας βελτιώθηκε ακόμη περισσότερο τη φετινή χρονιά. Έχουμε θέσει έναν στόχο, να πάμε την ομάδα ψηλά και για να συμβεί αυτό πρέπει να πρωταγωνιστήσουμε και στη Football League. Αρκετοί συμπαίκτες μου έχουν παραστάσεις από αυτό το επίπεδο και αυτός ήταν σίγουρα ένας ακόμα καθοριστικός παράγοντας. Συνεχίζουμε με τον ίδιο ζήλο και αισιοδοξούμε για τη συνέχεια”.

Ποιες είναι οι δικές σου φιλοδοξίες;

“Θέλω να διακριθώ μέσα από την ομάδα. Στόχος μου είναι να εξελίσσομαι σαν ποδοσφαιριστής, ώστε να φτάσω σε ένα πολύ καλό επίπεδο. Η ομάδα που αγωνίζομαι τώρα μου δίνει την ευκαιρία να γίνομαι καλύτερος και σίγουρα νιώθω πολύ καλά που μπορώ και δείχνω ένα καλό πρόσωπο”.

Πώς κυλά η συνεργασία με τον προπονητή;

“Είναι μία πολύ επαγγελματική σχέση που κυλά αρμονικά. Είναι ένας πολύ καλός προπονητής που έχει τη δική του φιλοσοφία πάνω στο ποδόσφαιρο. Αυτή προσπαθεί να μας μεταδώσει και εμείς με τη σειρά μας να την αφομοιώσουμε και να την εμφανίσουμε στο γήπεδο. Μας βοηθά πολύ στην προπόνηση και η δουλειά που γίνεται φαίνεται από τα αποτελέσματα που φέρνουμε μέχρι τώρα”.

Η διοίκηση στηρίζει τον σύλλογο;

“Θεωρώ πως για να πάει μία ομάδα μπροστά πρέπει να λειτουργεί καλά σε όλα τα επίπεδα. Επομένως η φετινή μας πορεία δεν είναι τυχαία. Η διοίκηση είναι δίπλα μας και μας παρέχει τη δυνατότητα να αφοσιονώμαστε αποκλειστικά και μόνο στο αγωνιστικό κομμάτι. Κάτι, δυστυχώς, πολύ σπάνιο για το ελληνικό ποδόσφαιρο”.

Ο κόσμος βρίσκεται κοντά στην ομάδα;

“Έχουμε κόσμο που μας στηρίζει και δίνει το παρόν στο γήπεδο. Προσπαθούμε να φέρουμε ακόμη περισσότερα άτομα στο γήπεδο. Θέλουμε να θέλξουμε τον ποδοσφαιρόφιλο με την απόδοσή μας. Είναι κι αυτός ένας από τους στόχους που έχουμε θέσει. Άλλωστε, μία ομάδα με δυνατό κοινό μπορεί να πετύχει πολλά περισσότερα από μία ομάδα χωρίς φιλάθλους”.

Έρχεται το παιχνίδι κυπέλλου με την ΑΕΚ. Πόσο μεγάλο είναι το κίνητρο απέναντι στην πρωταθλήτρια Ελλάδας;

“Όταν αγωνίζεσαι απέναντι σε μεγάλες ομάδες θέλεις να βγάλεις τον καλύτερό σου εαυτό. Το συγκεκριμένο ματς είναι ένα πολύ μεγάλο κίνητρο για όλους μας. Είναι σίγουρα μία πρόκληση. Πάμε να κάνουμε το παιχνίδι μας και να πάρουμε την πρόκριση στην επόμενη φάση. Προετοιμαζόμαστε εντατικά με σκοπό να κάνουμε μία εμφάνιση που θα εκπλήξει το ελληνικό κοινό”.

Για το πρωτάθλημα της Football League:

“Πρόκειται για ένα πολύ ανταγωνιστικό πρωτάθλημα. Δεν υπάρχουν ξεκάθαρα φαβορί για την άνοδο κι αυτό από μόνο του λέει πολλά. Είναι 10 περίπου ομάδες με πολύ καλά χαρακτηριστικά που παλεύουν για τις θέσεις στο πάνω διάζωμα της βαθμολογίας. Ανάμεσά τους βρίσκονται και ομάδες με ιστορία και βαριά φανέλα κάτι που δίνει ακόμη περισσότερη αίγλη στη λίγκα. Είναι ένα πρωτάθλημα που νομίζω απολαμβάνει και ο θεατής”.

 

 

Πηγή: mikriliga.com