Πέμπτη, 25 Απριλίου, 2024 07:56
ΒόλοςΤοπικά

Αχ. Μπέος: Δεν θα επιτρέψουμε να κάνουν τη Νέα Ιωνία Νέα…Μόιρα – Φήμες που προκαλούν ανησυχία






Προειδοποιήσεις προς κάθε κατεύθυνση ότι η Δημοτική Αρχή του Βόλου δεν θα συναινέσει επ’ ουδενί και θα αντιδράσει στη σχεδιαζόμενη απομάκρυνση της Ταξιαρχίας Πεζοναυτών, ιδιαίτερα μάλιστα αν αυτή γίνει προκειμένου οι εγκαταστάσεις του στρατοπέδου «Γεωργούλα» να χρησιμοποιηθούν για την φιλοξενία προσφύγων και μεταναστών, όπως έντονα φημολογείται, απηύθυνε σήμερα ο Δήμαρχος Βόλου, Αχιλλέας Μπεός, στη διάρκεια τηλεοπτικής του συνέντευξη στην ΤΡΤ και τον Σωτήρη Πολύζο.

Ο κ. Μπέος στην επισήμανση του δημοσιογράφου ότι κινδυνεύει να χαρακτηριστεί ρατσιστής και ξενόφοβος, τόνισε, στο ίδιο αυστηρό ύφος, ότι δεν τον νοιάζει ο όποιος χαρακτηρισμός, αρκεί να προστατευτεί η πόλη, αφού είναι προφανές ότι στρατόπεδο προσφύγων μέσα στην καρδιά του Βόλου δεν μπορεί και δεν θα επιτραπεί να λειτουργήσει.

«Άλλωστε – σημείωσε – αν είμαι ρατσιστής ή όχι το απέδειξα με τους πρόσφυγες που ήδη φιλοξενούνται στου Μόζα. Τους στηρίξαμε με κάθε τρόπο και ήμασταν εμείς, η Δημοτική Αρχή, που βρήκαμε και διαπραγματευτήκαμε με τον επιχειρηματία, προκειμένου οι άνθρωποι να διαμείνουν σε στεγασμένο, ανεκτό και αξιοπρεπή χώρο, και όχι σε σκηνές» τόνισε ο κ. Μπέος.

Ακόμα άσκησε έντονη κριτική σε όσους προσπαθούν να παραπλανήσουν τους πολίτες προκειμένου να καμφθούν οι αντιδράσεις για την απομάκρυνση της Ταξιαρχίας και κάλεσε τους κυβερνητικούς βουλευτές και τις δύο υφυπουργούς να αναλάβουν τις ευθύνες τους.