Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024 18:46
ΒόλοςΤοπικά

Απ. Γαλάτης: Η μήνυση Τσιμπανάκου είναι πέταγμα της μπάλας στην εξέδρα – Η αλήθεια υπάρχει στη δικογραφία – Αναζητείται και ο μηνυτής






Ραγδαίες οι εξελίξεις στη διάρκεια της νύχτας μετά την καταγγελία «βόμβα» του αθλητικού συντάκτη και προέδρου του ΔΟΕΠΑΠ – ΔΗΠΕΘΕ, Αποστόλου Γαλάτη, στη διάρκεια της τηλεοπτικής του εκπομπής στην τηλεόραση του ASTRA και σύμφωνα με την οποία «η Ελληνική Αστυνομία έχει ταυτοποιήσει τον κάτοχο του αυτοκινήτου που χρησιμοποιήθηκε από τον δράστη της επίθεσης, προ δύο περίπου μηνών, εναντίον του και αυτός είναι ο Ευρυπίδης Τσιμπανάκος».

Ο κ. Γαλάτης προέβη στην ακόλουθη δήλωση:

Τα όσα ανέφερα, χωρίς χαρακτηρισμούς, στην διάρκεια της εκπομπής μου στην τηλεόραση του ASTRA που με έφεραν κρατούμενο με τη διαδικασία του αυτοφώρου, μετά από μήνυση του Ευριπίδη Τσιμπανάκου, είναι γεγονότα που δεν αμφισβητούνται και που πολύ εύκολα και άμεσα θα αποδειχθούν.

Αλλωστε τα σχετικά έγγραφα περιέχονται στη δικογραφία που η Ασφάλεια Βόλου έχει σχηματίσει για την εγκληματική επίθεση που δέχθηκα, μεταβαίνοντας στον χώρο της εργασίας μου.

Η κίνηση Τσιμπανάκου, να υποβάλει μήνυση για συκοφαντική δυσφήμιση εναντίον μου, μόνο ως αντιπερισπασμός μπορεί να ερμηνευθεί και η εκτίμηση αυτή ενισχύεται από το γεγονός ότι ενώ και εγώ τον μήνυσα, εν τούτοις δεν παρουσιάζεται στις Αρχές για να αντιμετωπίσει την προβλεπόμενη διαδικασία.

Τα πράγματα έχουν πάρει τον δρόμο τους, η Δικαιοσύνη την οποία εμπιστεύομαι απόλυτα έχει επιληφθεί και θα αποδώσει τις ευθύνες, όπου υπάρχουν. Όλα τα άλλα, όπως λέμε στη γλώσσα την αθλητική, είναι η μπάλα στην εξέδρα.

Το ιστορικό

Αν και ο κ Αποστόλης Γαλάτης απέφυγε να αναφέρει το οτιδήποτε άλλο και απλά αρκέστηκε να τονίσει ότι πλέον το λόγο έχει η Δικαιοσύνη, εν τούτοις ο κ. Τσιμπανάκος, μάνατζερ και παράγοντας του Ολυμπιακού Βόλου, δια του συνηγόρου του, προσέφυγε στο Αστυνομικό Τμήμα και κατέθεσε μήνυση για «συκοφαντική δυσφήμιση» ζητώντας να τηρηθεί η διαδικασία του αυτοφώρου, όπως προβλέπει η Νομοθεσία.

Εστι παρά το παράδοξο του πράγματος, όπως διατείνεται η πλευρά Γαλάτη, ο ίδιος να ενημερώνεται από τις Αστυνομικές Αρχές για την πορεία των ερευνών της σε βάρος του εγκληματικής επίθεσης και οι ίδιες να τον συλλαμβάνουν γιατί αναφέρθηκε σε αυτές, η διαδικασία τηρήθηκε και ο κ. Γαλάτης κρατήθηκε στο Αστυνομικό Τμήμα και σε λίγο αναμένεται να οδηγηθεί στον Εισαγγελέα.

Αντιθέτως ο κ. Τσιμπανάκος, που επίσης μηνύθηκε από τον κ. Γαλάτη, δεν συνελήφθη και αναζητείται, προφανώς γιατί δεν έχει μόνιμη κατοικία και διεύθυνση εργασίας στον Βόλο και όπως εύλογα εκτιμάται για να μην έχει εμφανιστεί μέχρι τώρα προσπαθεί να αποφύγει την αυτόφωρη διαδικασία κρυπτόμενος.