Σάββατο, 20 Απριλίου, 2024 07:26
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Απόλαυση: Οι Ράδιο Αρβύλα θυμήθηκαν τις προεκλογικές υποσχέσεις του Τσίπρα (video)






Από τη σάτιρα των Ράδιο Αρβύλα δεν απουσίαζε ο Αλέξης Τσίπρας και οι προεκλογικές υποσχέσεις που είχε δώσει.

Με αφορμή της ψήφιση του πολυνομοσχεδίου από την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ η τηλεοπτική παρέα του Αντώνη Κανάκη έβαλε στο στόχαστρο της τον πρωθυπουργό για τα όσα είχε υποσχεθεί. Οι Ράδιο Αρβύλα κατέγραψαν το top-6.

  • Πρώτο χτύπημα η απλή αναλογική. Το 2012 ο κ.Τσίπρας μιλούσε για την καθιέρωση της «απλής ανόθευτης αναλογικής» όταν πριν από λίγες ημέρες ο Παναγιώτης Κουρουμπλής δήλωνε ότι με απλή αναλογική δεν θα κυβερνηθεί η χώρα.
  • Δεύτερο χτύπημα η κατάργηση του ΕΝΦΙΑ την οποία υποσχέθηκε το Σεπτέμβριο του 2014 και τώρα με τα νέα μέτρα που έφερε η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ έρχονται νέα βάρη.
  • Τρίτο χτύπημα η δημόσιας υπηρεσίας. Το 2011 ως βουλευτής ο Αλέξης Τσίπρας κατηγορούσε τις τότε κυβερνήσεις ότι ξεπουλούσαν ΔΕΗ, ΕΥΔΑΠ, Ελληνικό κ.α. και τώρα ο ίδιος παραχώρησε τα αεροδρόμια, τον ΟΛΠ και δέσμευσε για 99 χρόνια τη δημόσια περιουσία.
  • Τέταρτο χτύπημα οι 7.500 σελίδες του πολυνομοσχεδίου. Το 2012 κατήγγειλε ότι ένα νομοσχέδιο εκατοντάδων σελίδων είχε παραδοθεί στους βουλευτές με περιθώριο λίγων 24ωρων.
  • Πέμπτο χτύπημα η «θλιμμένη» στάση των βουλευτών και υπουργών του ΣΥΡΙΖΑ για την ψήφιση του πολυνομοσχεδίου. Το 2011 ο κ.Τσίπρας έλεγε ότι «δεν ανέχομαι αυτούς που λένε ότι δεν συμφωνούμε με κάτι, ότι υπερβαίνει τη συνείδησή μας αλλά θα το ψηφίσουμε».
  • Έκτο χτύπημα το ΕΚΑΣ. Τον Ιούνιο του 2015 έλεγε από το βήμα της Βουλής ότι δεν μπορώ να φανταστώ ότι Έλληνας βουλευτής θα ψηφίσει την κατάργηση του ΕΚΑΣ και, ακόμα χειρότερα, τον Ιανουάριο του 2015 έλεγε ότι «θα σηκώσουμε κεφάλι» για να μην κοπεί το ΕΚΑΣ.