Τετάρτη, 24 Απριλίου, 2024 06:10
Αθλητικά

Ανακοίνωσε την αποχώρησή του ο Καλογιάννης…






Την απόφαση του να αποχωρήσει από την προεδρία της Ένωσης Β’ Εθνικής ανακοίνωσε την Πέμπτη (29/1) κατά τη διάρκεια του Δ.Σ. της διοργανώτριας ο Σπύρος Καλογιάννης.

Ο έμπειρος παράγοντας επικαλούμενος ψυχολογική κούραση, αλλά και δυσαρέσκεια για τη γενικότερη κατάσταση που επικρατεί στη δεύτερη κατηγορία τόνισε ότι δεν επιθυμεί να συνεχίσει άλλο στο θώκο.

Έτσι, με τη συνδρομή και της νομικής υπηρεσίας γνωστοποιήθηκε ότι θα προκηρυχθούν αρχαιρεσίες για την ανάδειξη νέου προέδρου στο διοικητικό φορέα της Β’ Εθνικής στις 17 Φεβρουαρίου.

«Είμαι κουρασμένος, έχω πολλά προβλήματα και προσωπικά… Σας είχα πει ότι θα αναμένω από εσάς κάποια πράγματα να αλλάξουν στη νοοτροπία και στη συμπεριφορά και είχα δώσει μια προθεσμία. Δεν μπορώ να συνεχίσω και θα αποχωρήσω…», είπε μεταξύ άλλων ο Καλογιάννης στο συμβούλιο για το θέμα του με αρκετούς εκπρόσωπους ομάδων θα θέλουν να τον μεταπείσουν, αλλά να επιμένει…

Αν λοιπόν, ο Καλογιάννης δεν αλλάξει γνώμη ή δεν είναι πάλι υποψήφιος, τότε αυτό θα σημάνει το τέλος της παρουσίας του στην ηγεσία της Ένωσης Β’ Εθνικής από τις 9 Ιουλίου 2008! Φυσικά επειδή αρκετές φορές και στο παρελθόν είχε ειπωθεί το «φεύγω» για αυτό και καλό θα είναι να υπάρχει και μια επιφύλαξη για το τι θα συμβεί, αν και αυτή τη φορά ο έμπειρος παράγοντας εμφανιζόταν κατηγορηματικός.

«Έχουν παραβιαστεί κάποιες κόκκινες γραμμές μέσα μου και δεν γίνεται να συνεχίσω. Πάνω απ’ όλα όμως κουράστηκα», δήλωσε μετά το συμβούλιο στα ΜΜΕ προαναγγέλλοντας μάλιστα και συνέντευξη Τύπου την επόμενη εβδομάδα.

Στο Δ.Σ. πάντως, ακούστηκαν μυθικές ατάκες ειδικά για το θέμα των συνεχόμενων φακέλων για ύποπτα χειραγώγησης παιχνίδια στην κατηγορία.

Επί παραδείγματι ακούστηκε η πρόταση να γίνονται μηνύσεις σε παίκτες, που κατά την άποψη των διοικούντων μιας ομάδας είχαν μειωμένη απόδοση και άρα τους… έστησαν!

Φυσικά οι περισσότεροι σε αυτή την εντελώς παράλογη προοπτική διαφώνησαν με κάποιους μάλιστα να βάζουν τις φωνές μπροστά σε αυτή την ανεφάρμοστη κορώνα εντυπωσιασμού.

Άλλοι προσπαθούσαν να εξηγήσουν τα… ανεξήγητα λέγοντας ότι η Sportradar δεν ξέρει τι κάνει και πώς κάποια ματς είναι αδύνατον να χειραγωγηθούν.

Για αυτό το ζήτημα υπήρξε και πηγαδάκι μετά το Δ.Σ. με τον εκπρόσωπο των Χανίων να λέει «μα είναι δυνατόν να θεωρούν χειραγωγημένο το δικό μας παιχνίδι Κυπέλλου με τον Ολυμπιακό Παναγιώτη Μποτσιβάλη να λέει: «Αυτά δεν γίνονται… Πλάκα μας κάνουν; Ποιος μπορεί να στήσει με τον Ολυμπιακό. Όσα γκολ θέλει σου βάζει… Φάγαμε τέσσερα στα Χανιά μας έβαλε έξι μετά στο Καραϊσκάκη. Τι λέμε τώρα…».

Στη διάρκεια του Δ.Σ. βέβαια ο Καλογιάννης διαφώνησε με τις δηλώσεις διάφορων ομάδων, οι οποίες όταν εμπλέκονται σε ύποπτα χειραγώγησης δηλώνουν ότι θέλουν να βγουν μόνες τους από τα κουπόνια του στοιχήματος… «Τι είναι αυτά που λέτε; Ο ΟΠΑΠ μπορεί να κάνει ό,τι θέλει, δεν θα σας ρωτήσει, ούτε μπορείτε να λέτε ότι σταματάτε. Δεν μπορεί ο καθένας να λέει φεύγω», είπε ο πρόεδρος της διοργανώτριας σε έντονο ύφος.

Το συμβούλιο πάντως, είχε πολλές και χτυπητές απουσίες με συνέπεια η απαρτία να είναι οριακή. Συγκεκριμένα το παρών έδωσαν δέκα ομάδες, που ήταν οι: Αγροτικός Αστέρας, Απόλλων Σμύρνης, Πανελευσινιακός, Αχαρναϊκός, Πανσερραϊκός, Λαμία, Καλλιθέα, Παναχαϊκή, Παναιγιάλειος, Χανιά. Αντίθετα έλειπαν οι: ΑΕΛ, Τρίκαλα, Κισσαμικός, Ολυμπιακός Βόλου, Αναγέννηση Καρδίτσας, Ζάκυνθος, Κέρκυρα και φυσικά ο Εργοτέλης, ο οποίος βέβαια αποχώρησε από το πρωτάθλημα και η τυπική τοποθέτηση του ως τελευταίου της βαθμολογίας θα γίνει από τον αθλητικό δικαστή μετά τους τρεις συνεχόμενους μηδενισμούς του.

 

Πηγή: a-sports.gr