Πέμπτη, 25 Απριλίου, 2024 13:52
Τοπικά

Αναβολή της δίκης του επιχειρηματία της Αγριάς – Αιχμές Κούγια κατά της Ασφάλειας






Συνεχίστηκε σήμερα στο Αυτόφωρο Μονομελές Πλημμελειοδικείο Βόλου η δίκη του 50χρονου επιχειρηματία της Αγριάς που κατηγορείται ότι κατά τη διενέργεια ελέγχου στις 17 Αυγούστου απείλησε με σπαθί και πυροβόλησε στον αέρα κατά ελεγκτών της Ανεξάρτητης Αρχής Δημοσίων Εσόδων.

Μετά από αίτημα του κατηγορουμένου που κατατέθηκε στο Δικαστήριο από τον δικηγόρο υπεράσπισης Αλέξη Κούγια, και έγινε τελικά δεκτό, η δίκη αναβλήθηκε για τις 9 Φεβρουαρίου 2018, προκειμένου να προσκομισθεί και η βαλλιστική εξέταση η οποία θα «δείξει» εάν ο επιχειρηματίας χρησιμοποίησε όπλο κατά των ελεγκτών.

Ωστόσο, το Δικαστήριο δεν έκανε δεκτό το αίτημα της υπεράσπισης για άρση της κατάσχεσης των χρημάτων που βρέθηκαν στο σπίτι του κατηγορουμένου, ύψους 350.000 ευρώ. Όπως υποστήριξε ο κ. Κούγιας η άρση της κατάσχεσης θα πρέπει να διαταχθεί από το Δικαστήριο δεδομένου ότι ο επιχειρηματίας δεν έχει ακόμη λάβει κλήση από τον Οικονομικό Εισαγγελέα για την έναρξη φορολογικού ελέγχου.

Σ ό,τι αφορά στην σημερινή διαδικασία, μετά την κατάθεση του αιτήματος για αναβολή μέχρι να εκδοθεί το πόρισμα της βαλλιστικής εξέτασης, ο Εισαγγελέας της έδρας ανέφερε πως η υπόθεση αυτή έχει πάρει μεγάλη δημοσιότητα, πως ακούγονται διάφορα λόγω και της σημερινής οικονομικής κατάστασης στη χώρα, αλλά, όπως είπε, «θα πρέπει να γίνει μία δίκαιη δίκη και γι αυτό θα πρέπει να έχουμε τη βαλλιστική εξέταση». Πρόσθεσε ακόμη πως μέρος της κοινής γνώμης θεωρεί δεδομένο το αξιόποινο της πράξης του κατηγορουμένου, λόγω του γενικότερου κλίματος στη χώρα, αλλά «το Δικαστήριο θα πρέπει να αποφασίσει νηφάλιο και όχι βάσει του κοινωνικού γίγνεσθαι», όπως είπε χαρακτηριστικά.

Αναφορικά με την προέλευση των 350.000 ευρώ που βρέθηκαν στο σπίτι του επιχειρηματία, ο κ. Κούγιας είπε πως είναι οι κόποι μιας ζωής του κατηγορούμενου που επέλεξε να κρατά τα χρήματά του στο σπίτι γιατί δεν εμπιστεύεται τις Τράπεζες.

Να σημειωθεί πως στο Δικαστήριο παρόντες ήταν και οι εφοριακοί που έκαναν τον έλεγχο στο κατάστημα του 50χρονου στην Αγριά, συνάδελφοί τους και συνδικαλιστές, και από την πλευρά του κατηγορουμένου η οικογένειά του και εργαζόμενοι στην επιχείρησή του.

Βολές Κούγια κατά της Ασφάλειας Βόλου

Ο συνήγορος υπεράσπισης, Αλέξης Κούγιας σε δηλώσεις του μετά την αναβολή της δίκης, εξαπέλυσε ευθείες βολές κατά της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Βόλου αναφέροντας ότι ενήργησε με εμπάθεια και κατασκεύασε την κατηγορία της οπλοχρησίας και –όπως είπε- μετά το τέλος της δίκης θα προέτρεπε τον πελάτη του να καταθέσει μήνυση για παράβαση καθήκοντος.