Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024 22:35
ΕλλάδαΚΟΙΝΩΝΙΑ

Ανάμεσα στα θύματα και το 6 μηνών βρέφος πυροσβέστη- Πέθανε όσο εκείνος «πολεμούσε» με τις φλόγες






Δεν έχουν τέλος οι τραγικές ιστορίες των θυμάτων της φονικής πυρκαγιάς στο Μάτι με την τελευταία να είναι αυτή ενός βρέφους 6 μηνών.

Συγκεκριμένα, το 6 μηνών βρέφος που βρήκε τραγικό θάνατο την ώρα της φωτιά ήταν το παιδί ενός πυροσβέστη που εκείνη την ώρα βρισκόταν στα πύρινα μέτωπα στο Μάτι.

Το βρέφος μάλιστα πέθανε στην αγκαλιά της μητέρας του η οποία έτρεχε για να σωθεί στην θάλασσα.

Σύμφωνα με τα όσα είπε ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας του Πυροσβεστικού Σώματος, Δημήτρης Σταθόπουλος στον ΑΝΤ1, η μητέρα του βρέφους παλεύει στην Εντατική για να κρατηθεί στην ζωή, καθώς η ίδια λιποθύμησε στην θάλασσα από τις αναθυμιάσεις έχοντας το νεκρό βρέφος στην αγκαλιά της.

Η γιαγιά του βρέφους που ξεψύχησε μίλησε στην Guardian, αναφέροντας πως ο εγγονός της δεν είχε προλάβει να βαφτιστεί.

«Ο εγγονός μου ήταν έξι μηνών, δεν είχε καν βαφτιστεί. Πέθανε στα χέρια της Μαργαρίτας και τώρα εκείνη είναι στην εντατική. Τους βρήκαμε και τους δυο στη θάλασσα περίπου πέντε ώρες αφότου η πυρκαγιά έφτασε στο Μάτι» αποκάλυψε η γιαγιά του μωρού.

Η φρικτή ιστορία δεν τελειώνει εδώ, καθώς σύμφωνα με το ρεπορτάζ οι γονείς του βρέφους ήταν συγγενείς με την τραγική οικογένεια, η οποία ξεκληρίστηκε στο Μάτι.

Πρόκειται για την οικογένεια που σόκαρε το Πανελλήνιο, καθώς η 13χρονη Εβίτα Φύτρου βρήκε τραγικό θάνατο όταν πήδηξε από γκρεμό για να σωθεί από τις φλόγες, ενώ ο 11χρονος αδερφός της Αντρέας και ο πατέρας της Γρηγόρης Φύτρος βρέθηκαν απανθρακωμένοι με αποτέλεσμα η μητέρα να είναι η μοναδική επιζήζασα της οικογένειας.

Πηγή: iefimerida.gr