Πέμπτη, 25 Απριλίου, 2024 23:53
ΕλλάδαΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Αμετακίνητοι οι κληρικοί για τη μισθοδοσία τους: Έρχονται και εκλογές, «υπενθυμίζουν» στον Γαβρόγλου






Αμετακίνητοι είναι οι κληρικοί στο θέμα της μισθοδοσίας τους, επιμένοντας ότι δεν μπορεί να περάσει το σχέδιο που έχει εκπονήσει η κυβέρνηση. Αυτό προέκυψε και από την σημερινή γενική συνέλευση του Ιερού Συνδέσμου Κληρικών Ελλάδος, με τη συμμετοχή περίπου 500 κληρικών απ’ όλη τη χώρα.

Ο εκπρόσωπος των κληρικών, πρωτοπρεσβύτερος Γεώργιος Κωνσταντίνου, δήλωσε ότι η απόφασή τους, εν όψει και της σύγκλησης της Ιεραρχίας, είναι να παραμείνει στο Δημόσιο η μισθοδοσία του κλήρου.

«Ομόφωνα αποφασίσαμε να μην δεχτούμε καμία αλλαγή στα θέματα της μισθοδοσίας. Μια απόφαση που είχαμε πάρει από την πρώτη στιγμή και έκανε ομόφωνα απόφασή της και η Ιερά Σύνοδος στις 16 Νοεμβρίου του 2018 και η οποία είναι δεσμευτική για όλη την Εκκλησία» τόνισαν οι κληρικοί, επιβεβαιώνοντας την αρχική τους απόφαση.

Οι ιερείς απορρίπτουν την πρόταση της κυβέρνησης, ενώ την απόφαση του κλήρου γνωστοποίησε ο εκπρόσωπος των κληρικών, πρωτοπρεσβύτερος Γεώργιος Κωνσταντίνου, μετά τη γενική συνέλευση του ΙΣΚΕ και ενόψει και της σύγκλησης της Iεραρχίας, στα τέλη Μαρτίου.

«Ολοκληρώθηκε η τακτική μας συνέλευση. Όσον αφορά στο θέμα της μισθοδοσίας, εμμένουμε στις θέσεις μας και στις αποφάσεις μας. Δεν θα κάνουμε πίσω σε καμία περίπτωση» τόνισε, ο πρωτοπρεσβύτερος.

Σε ερώτηση για το πώς θα αντιδράσουν σε περίπτωση που η κυβέρνηση προχωρήσει μονομερώς στο σχέδιο του υπουργού Παιδείας, Κώστα Γαβρόγλου, απάντησε με νόημα: «Υπάρχουν και οι ειρηνικές κινητοποιήσεις και έρχονται και εκλογές»…

 

 

Πηγή: protothema.gr