Τετάρτη, 24 Απριλίου, 2024 03:03
Τοπικά

Αθωώθηκαν δύο γιατροί για το θάνατο γυναίκας που είχε νοσηλευτεί στο Αχιλλοπούλειο






Ομόφωνα αθώοι κρίθηκαν από το Τριμελές Εφετείο Λάρισας οι δύο κατηγορούμενοι γιατροί για τον θάνατο 49χρονης Βολιώτισσας, μητέρας τεσσάρων παιδιών, τον Νοέμβριο του 2012.

Η άτυχη γυναίκα είχε μεταβεί στο Νοσοκομείο Βόλου στις 2 Νοεμβρίου στις 7.30 το πρωί στα επείγοντα με πόνο στο στήθος και δύσπνοια και μετά από μερικές ώρες πήρε εξιτήριο. Ωστόσο, λίγες ώρες αργότερα απεβίωσε από έμφραγμα του μυοκαρδίου.

Οι δύο ειδικευόμενοι γιατροί είχαν καταδικαστεί πρωτόδικα σε ποινή φυλάκισης δύο ετών για ανθρωποκτονία από αμέλεια. Ωστόσο, το Τριμελές Εφετείο Λάρισας έκρινε ότι οι δύο γιατροί δεν επέδειξαν καμία αμέλεια και αθώωσε τους δύο κατηγορούμενους παρά το γεγονός ότι ο Εισαγγελέας έδρας είχε προτείνει νωρίτερα την ενοχή του ενός, του ειδικευόμενου τότε καρδιολόγου.

Υπενθυμίζεται ότι αρχικώς κατηγορούμενοι στην υπόθεση ήταν συνολικά πέντε γιατροί. Στο εδώλιο του Τριμελούς Πλημμελειοδικείου Βόλου είχαν καθίσει και δύο επιμελητές παθολογίας και καρδιολογίας, και μία ψυχίατρος αγροτική γιατρός. Οι τρεις τελευταίοι όμως, είχαν κριθεί αθώοι πρωτόδικα. Η απόφαση του Δικαστηρίου συνοδεύτηκε από ικανοποίηση, καθώς οι γιατροί από την πρώτη στιγμή τόνιζαν με κάθε τρόπο ότι είναι αθώοι. Συνήγοροι υπεράσπισης των γιατρών ήταν ο Περικλής Λασκαράκης και ο Παναγιώτης Νικολέρης.