Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024 01:37
ΕλλάδαΚΟΙΝΩΝΙΑ

Έγκλημα στη Ρόδο: Ομολόγησε ο ένας από τους δύο που ανακρίνονταν






«Έσπασε» ο Αλβανός που είχε προσαχθεί στο Λιμεναρχείο – Κλειδί για την πλήρη εξιχνίαση ένα σπίτι 50χλμ. νότια της Ρόδου

Ραγδαίες είναι οι εξελίξεις στην υπόθεση της δολοφονίας της 21χρονης Ελένης καθώς όπως έγινε γνωστό το πρωί της Τρίτης ο Αλβανός που ανακρίνονταν από τους Λιμενικούς ομολόγησε την εμπλοκή του στην υπόθεση.

Πληροφορίες του protothema.gr αναφέρουν ότι πλέον οι έρευνες των αρχών επικεντρώνονται σε ένα σπίτι που βρίσκεται 50χλμ. νότια της πόλης της Ρόδου.

Το σπίτι αυτό ανήκει στον Έλληνα που επίσης ανακρίνεται για την υπόθεση.

Τα δύο άτομα που φαίνεται πως γνώριζαν την άτυχη Ελένη έχουν πέσει σε αντιφάσεις κατά τις καταθέσεις τους ενώπιον των Λιμενικών της Ρόδου αλλά και συναδέλφων τους που είχαν έρθει από την Αθήνα.

Οι αρχές οδηγήθηκαν στα ίχνη τους όταν διαπίστωσαν από το υλικό των καμερών που βρίσκονται σε καταστήματα κοντά στο σπίτι της άτυχης κοπέλας πως η 21χρονη επιβιβάστηκε σε ένα λευκό βανάκι ιδιοκτησίας του ενός ατόμου, την περασμένη Τρίτη το βράδυ, όταν και έπαψε να δίνει σημεία ζωής. Ίχνη DNA της φοιτήτριας εντοπίστηκαν τόσο στο αυτοκίνητο όσο και στο σπίτι του ενός εκ των υπόπτων. Η τελευταία φορά που βγήκε από το σπίτι της ήταν λίγο μετά τις 8 το βράδυ της περασμένης Τρίτης και ενώ προηγουμένως μιλούσε με μια φίλη της όταν της χτύπησε το κουδούνι του διαμερίσματός της ένα άγνωστο άτομο.

Τότε έκλεισε το τηλέφωνο με την φίλη της άνοιξε την πόρτα, ενώ λίγα λεπτά αργότερα εμφανίζεται, σύμφωνα με το βιντεοσκοπημένο υλικό που καταγράφηκε από κάμερα ασφαλείας να επιβιβάζεται σε ένα λευκό βανάκι όπου εκτός από τον οδηγό δεν γνωρίζει κανείς εάν μέσα υπήρχαν και άλλα άτομα.

Τα πρώτα στοιχεία της ιατροδικαστικής έρευνας δείχνουν ότι ο θάνατος της Ελένης Τοπαλούδη προήλθε από πνιγμό ενώ έφερε και σημάδια στραγγαλισμού στο λαιμό της. Το παραπάνω είχε επιβεβαιώσει και στο protothema.gr ο πατέρας της άτυχης κοπέλας. Πληροφορίες αναφέρουν όμως ότι στο σώμα της 21χρονης υπήρχαν πολλά χτυπήματα τα οποία δεν προήλθαν μονάχα από την πτώση της στα βράχια και από τη θάλασσα. Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες υπάρχει χτύπημα με αμβλύ όργανο γεγονός που μαρτυρά πως ο δράστης πριν την πετάξει στη θάλασσα και αφού είχε προσπαθήσει να την στραγγαλίσει την χτύπησε με το παραπάνω φονικό «όπλο».
Η άτυχη 21χρονη φοιτήτρια, σπούδαζε στο Πανεπιστήμιο Αιγαίου στη Ρόδο και η αναγνώρισή της έγινε από το τατουάζ που έφερε στο δεξί της πόδι, ενώ συγγενείς της ήρθαν στο νησί και επιβεβαίωσαν την ταυτότητά της και επίσημα. Το πτώμα της βρέθηκε το πρωί της 28ης Νοεμβρίου 2018, από κλιμάκιο του Λιμενικού στη Λίνδο, στην περιοχή «Φώκια» στους Πεύκους.