Τρίτη, 27 Φεβρουαρίου, 2024 09:25
Ελλάδα

Φυλάκιση 22 μηνών σε άνεργο επειδή δεν είχε εισιτήριο


Ποινή φυλάκισης 22 μηνών με τριετή αναστολή αποφάσισε να επιβάλλει το δικαστήριο της Θεσσαλονίκης σε έναν άνεργο επειδή δεν είχε εισιτήριο για τα αδικήματα της ψευδούς καταμήνυσης και της συκοφαντικής δυσφήμισης.

Το περιστατικό συνέβη τον Μάιο του 2011. Ο άνεργος Βαγγέλης Κιτσώνης επιβιβάστηκε χωρίς εισιτήριο σε λεωφορείο του ΟΑΣΘ, και σύμφωνα με όσα καταγγέλλει η δημοτική παράταξη του δήμου Αμπελοκήπων Μενεμένης «Αντεπίθεση Εργαζομένων», διαπομπεύτηκε, εξυβρίστηκε και κρατήθηκε παράνομα για περισσότερες από τρεις στάσεις από δύο ελεγκτές στο λεωφορείο της γραμμής 11 στην Θεσσαλονίκη, αν και είχε πει ότι είναι άνεργος (επέδειξε και την κάρτα ανεργίας).

Απέναντι στον υπερβάλλοντα ζήλο και στη χυδαία συμπεριφορά των ελεγκτών ένας συνεπιβάτης κατέθεσε υπέρ του άνεργου στο αστυνομικό τμήμα Χαριλάου, στο οποίο οδηγήθηκαν όλοι.

Ο άνεργος-επιβάτης κατέθεσε μήνυση για παράνομη παρακράτηση και εξύβριση προς τους ελεγκτές του ΟΑΣΘ οι οποίοι κατέθεσαν και αυτοί μήνυση για ψευδή καταμήνυση και συκοφαντική δυσφήμηση στον ίδιο και στον συνεπιβάτη που ήταν συνδικαλιστής και μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου του Συνδικάτου Επισιτισμού – Τουρισμού Θεσ/νίκης.

Η μήνυση του Β. Κιτσώνη δεν εκδικάστηκε ποτέ και μπήκε στο αρχείο, αντιθέτως οι μηνύσεις των ελεγκτών πήραν κανονικά τον δρόμο της δικαιοσύνης. Στις 15/7/2015 εκδικάστηκε η μήνυση που έγινε σε βάρος του συνδικαλιστή όπου καταδικάστηκε για συκοφαντική δυσφήμιση με δόλο, ποινή 4 μήνες με 3ετή αναστολή, ενώ την περασμένη Τετάρτη εκδικάστηκε η μήνυση των ελεγκτών κατά του άνεργου επιβάτη, όπου του επιβλήθηκε ποινή 22 μηνών με 3ετή αναστολή.

 

Πηγή: etnos.gr