ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Τετ-α-τετ Τσίπρα με Ερντογάν στην Κωνσταντινούπολη

Σε εξέλιξη βρίσκεται, αυτήν την ώρα, στην Κωνσταντινούπολη, η συνάντηση του Έλληνα πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα με τον πρόεδρο της Τουρκίας, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, που διεξάγεται στο περιθώριο της Παγκόσμιας Ανθρωπιστικής Συνόδου του ΟΗΕ.

Στη συνάντηση, όπως φαίνεται από τις φωτογραφίες που «ανέβηκαν» στο λογαριασμό του πρωθυπουργού στο Facebook, ο κ. Τσίπρας συνοδεύεται από τον αναπληρωτή υπουργό Μεταναστευτικής Πολιτικής, Γιάννη Μουζάλα, σε μια πιο εμφανώς… χαλαρή διάθεσή, την ώρα που απέναντί τους βρίσκεται το «βαρύ πυροβολικό» των Τούρκων.

Και αυτό, καθώς ο κ. Ερντογάν συνοδεύεται από τον ΥΠΕΞ Μεβλούτ Τσαβούσογλου και τον υφυπουργό Εξωτερικών Φεϊντούν Σινιργίογλου, ο οποίος είναι αρμόδιος για τα Μέτρα Οικοδόμησης Εμπιστοσύνης με την Ελλάδα.

Η σύνθεση της τουρκικής αποστολής «μαρτυρά» ότι οι γείτονες πήγαν στη συνάντηση, έτοιμοι για βαριά διπλωματία και με πρόθεση να συζητήσουν όλα τα ανοιχτά διμερή -και όχι μόνο- θέματα.

Νωρίτερα, ο κ. Τσίπρας είχε συνάντηση με τη Γερμανίδα καγκελάριο, Άνγκελα Μέρκελ, υπογραμμίζοντας την ανάγκη για ένα νέο όραμα στον τομέα της ανθρωπιστικής βοήθειας.

Ο Έλληνας πρωθυπουργός είχε επίσης συνάντηση με τον Οικουμενικό Πατριάρχη Βαρθολομαίο, με τον οποίο συζήτησαν για την ελληνική μειονότητα και την επαναλειτουργία της Θεολογικής Σχολής της Χάλκης.

 

Πηγή: protothema.gr