Τρίτη, 27 Φεβρουαρίου, 2024 09:53
Άλλες Ειδήσεις

«Τέλος εποχής» για έναν από τους διασημότερους τοίχους στον κόσμο;






Για 20 χρόνια, οι επισκέπτες του διάσημου Place Market Pike στο Σιάτλ συνήθιζαν να κολλούν τσίχλα στον αποκαλούμενο «τοίχο με τσίχλες», ο οποίος όμως ετοιμάζεται να καθαριστεί!

Η περίεργη αυτή συνήθεια ξεκίνησε στις αρχές της δεκαετίας του 1990. Οι άνθρωποι που περίμεναν στην ουρά για το θέατρο, άρχισαν να κολλάνε τις μασημένες τσίχλες στον τοίχο. Αρχικά, τις χρησιμοποιούσαν για να κολλάνε μικρά νομίσματα, αλλά αυτό ξεχάστηκε με το πέρασμα των χρόνων. Τον πρώτο καιρό, οι υπεύθυνοι του θεάτρου καθάριζαν τον τοίχο αρκετά συχνά, αλλά σύντομα γέμιζε και πάλι.

Το 1999 ο τοίχος με τις τσίχλες ανακηρύχτηκε επισήμως τουριστική ατραξιόν της πόλης του Σιάτλ. Σήμερα είναι καλυμμένος με χιλιάδες χρησιμοποιημένες τσίχλες. Υπάρχουν όλα τα χρώματα που μπορεί κανείς να φανταστεί, διάφορα σχήματα όπως καρδιές , καθώς επίσης και πολλά ονόματα σχηματισμένα με τσίχλα.

Το δεύτερο πιο διάσημο αξιοθέατο της πόλης, ο τοίχος με τις τσίχλες, θα καθαριστεί με μηχανή ατμού που λειτουργεί σαν πλυντήριο πίεσης για να γίνει ο τοίχος και πάλι πεντακάθαρος.

 

Πηγή: protothema.gr