Τοπικά

Συνεχίζει η επέλαση του «Κρέοντα» στη Μαγνησία

Η καταιγίδα «Κρέοντας» συνεχίζει να επελαύνει στη Μαγνησία με κατολισθήσεις, πλημμύρες και χιονοθύελλα στα ορεινά ενώ οι άνεμοι πνέουν με ταχύτητα άνω των οκτώ μποφόρ.  Κατολισθήσεις από τις βροχές έχουν σημειωθεί σε Γατζέα , Δράκεια, Μηλιές και Πορταριά ενώ χιονοθύελλα εκδηλώθηκε σε Ανάβρα και Χάνια.


Μηχανήματα έσπαγαν τα κράσπεδα στο παραλιακό δίκτυο για να βρει διέξοδο το νερό και ο δρόμος Αγετ -Αγριά μετατράπηκε σε μια απέραντη λίμνη. Στη Δράκεια το χωριό έμεινε αποκλεισμένο για δύο ώρες από μεγάλη κατολίσθηση.

Όλο το παραλιακό δίκτυο του Πηλίου είχε μετατραπεί σε λίμνη και οι χειριστές των μηχανημάτων της Περιφέρειας έδωσαν “μάχη” με τα καιρικά φαινόμενα. Η καταρρακτώδης βροχή ήρθε να καταστρέψει ολοσχερώς τους ήδη κατεστραμμένους αγροτικούς δρόμους από τις βροχοπτώσεις του Ιανουαρίου.

Στην πόλη του Βόλου πλημμύρισε ο κεντρικός δρόμος στη συνοικία Νεάπολη και η πυροσβεστική κλήθηκε να κάνει τουλάχιστον 10 αντλήσεις από σπίτια και καταστήματα και να κόψει τρία δένδρα που έσπασαν από τον αέρα σε διάφορες περιοχές της πόλης.

Τα φαινόμενα αναμένεται να διαρκέσουν μέχρι το μεσημέρι και σταδιακά θα υποχωρήσουν.

ΠΗΓΗ: ΕΡΤ

Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com