Τετάρτη, 31 Μαΐου, 2023 07:18
Κόσμος

Συναγερμός στην Κύπρο για τους έξι υπόπτους για σχέσεις με τζιχαντιστές


Έξι άτομα με γαλλικά διαβατήρια ανακρίνει η κυπριακή αστυνομία, σε σχέση με το ενδεχόμενο να σχετίζονται με ακραίες ισλαμικές οργανώσεις. Και οι έξι έφτασαν χθες βράδυ στη Κύπρο από τη Γαλλία και στον έλεγχο που έγινε στο αεροδρόμιο Λάρνακας διαπιστώθηκε ότι οι πέντε είναι τουρκικής καταγωγής και ο έκτος αλγερινής.

Υποστήριξαν ότι ήρθαν στη Κύπρο για διακοπές χωρίς όμως να πείσουν και για αυτό το λόγο τέθηκαν υπό κράτηση. Σύμφωνα με στοιχεία που δόθηκαν από την Interpol οι τρεις από αυτούς συνδέονται με ισλαμικές οργανώσεις.

Είχαν κλείσει τα εισιτήρια τους πριν καιρό με πτήσεις χαμηλού κόστους… αλλά θα έμεναν στη Κύπρο για 3 μέρες. Παραδέχθηκαν ότι σκόπευαν να πάνε στα κατεχόμενα. Έφτασαν όλοι με την ίδια πτήση αλλά χωρίστηκαν σε ομάδες των δύο στον έλεγχο διαβατηρίων. Δεν είχαν αποσκευές πλην μιας τσάντας χειρός ο καθένας με κινητά τηλέφωνα και laptops.

Ενημερώθηκε η πρεσβεία της Γαλλίας η οποία ζήτησε πληροφορίες από το Παρίσι για τους έξι. Η ανάκριση συνεχίζεται και το πιθανότερο είναι να απελαθούν στη Γαλλία η οποία θα αποφασίσει αν υπάρχουν λόγοι για τη σύλληψη τους.