Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024 13:28
Κόσμος

Συγκλονιστική μαρτυρία από το Μπατακλάν: «Με πυροβόλησαν, αλλά ήξερα ότι έπρεπε να επιβιώσω»






Η Έμμα Πάρκισον βγήκε από θαύμα ζωντανή από τη συναυλία των «Eagles of Death Metal» εκείνο το βράδυ, αν και 89 νέοι άνθρωποι γύρω της, δεν είχαν την ίδια τύχη.

Η κυρία Πάρκισον βρήκε από το θέατρο χτυπημένη από τα πυρά των δραστών και μίλησε για τα όσα έζησε στην εκπομπή του Channel Nine «60 Minutes», το βράδυ της Κυριακής.

Όπως είπε, στεκόταν τρεις περίπου σειρές από την σκηνή όταν άκουσε τους πυροβολισμούς. Αρχικά νόμιζε ότι επρόκειτο για κάποιου είδους «φτηνά βεγγαλικά», αλλά μέσα σε δευτερόλεπτα το ένστικτο της επιβίωσης «ξύπνησε» μέσα της και χωρίς να γνωρίζει τι ακριβώς συνέβαινε, έπεσε στο πάτωμα.

«Θυμάμαι ότι σκεφτόμουν ότι κάτι δεν πάει καλά και προσπάθησα να πέσω στο έδαφος», ανέφερε, εξηγώντας ότι όταν ξάπλωσε στο πάτωμα, έβαλε ασυναίσθητα το κεφάλι της κάτω από τα χέρια ενός άντρα, ο οποίος βρισκόταν δίπλα της.

Η Έμμα Πάρκισον εξήγησε επίσης ότι εκείνη, αλλά και πολλοί άλλοι άνθρωποι σώθηκαν χάρη σε έναν άντρα ο οποίος φώναξε σε όλους να τρέξουν να σωθούν.

«Δεν ξέρω αν θα ζούσα αν δεν ήταν εκείνος ο άνθρωπος. Τότε όλοι άρχισαν να τρέχουν», είπε, ωστόσο, ήταν δύσκολο να βρει κανείς τον δρόμο του, εξαιτίας του γεγονότος ότι υπήρχε συνωστισμός. Η 19χρονη προσπάθησε να διαφύγει, αλλά οι δράστες την πυροβόλησαν και μια σφαίρα καρφώθηκε στον μηρό της.

Ωστόσο, όπως ανέφερε, δεν πόνεσε πολύ. Ίσως η σκέψη ότι πρέπει να επιβιώσει την έκανε να μην το βάλει κάτω. Όμως, εκείνο που θυμάται με τρόμο, είναι το γεγονός ότι όλοι γύρω της ήταν καλυμμένοι με αίμα.

«Προσπάθησα να βάλω τα δυνατά μου για να τρέξω», είπε, σημειώνοντας πως μαζί με άλλα δέκα άτομα βγήκε στο δρόμο και στη συνέχεια μπήκε σε ένα σπίτι για να ζητήσει βοήθεια. Εκεί περίμεναν για περίπου δύο ώρες, μέχρι να τελειώσει ο τρόμος, όπως χαρακτηριστικά είπε, τονίζοντας παράλληλα πως έτρεμε ότι οι δράστες θα έμπαιναν στο κτίριο για να την σκοτώσουν…