ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Στο Αγιο Ορος σήμερα ο Βλαντιμίρ Πούτιν -Δρακόντεια τα μέτρα

Στη Θεσσαλονίκη μεταβαίνει σήμερα Σάββατο ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντιμίρ Πούτιν και από εκεί θα ταξιδέψει στο Άγιο Όρος.

Στην Ιερά Κοινότητα, η οποία έχει γίνει φρούριο από τα μέτρα ασφαλείας, θα παραμείνει γύρω στις πέντε ώρες. Κατά τη διαδρομή του προς το Αγιο Ορος τα καταστήματα στις Καρυές θα κλείσουν για λόγους ασφαλείας, ενώ σύμφωνα με μέλη της αγιορείτικης κοινότητας δεν αποκλείεται να υπάρξει και φραγμός στην κινητή τηλεφωνία.

Σύμφωνα με το πρόγραμμα η επίσκεψη στο Αγιο Όρος θα αρχίσει με δοξολογία στις Καρυές και στη  συνεχεία ο κ. Πούτιν θα επισκεφθεί τη Μονή του Αγίου Παντελεήμονος το ρωσικό μοναστήρι της περιοχής.
Ήδη στην Ιερά Μονή Παντελεήμονος βρίσκεται ο πατριάρχης Μόσχας και Πασών των Ρωσιών κ. Κύριλλοςο οποίος και θα παραστεί μαζί με τον Ρώσο πρόεδρο στην ιστορική για τη ρωσική ορθοδοξία επέτειο,  με μια κοινή παρουσία στο ιστορικό ρωσικό μοναστήρι του Αθω για τις εκδηλώσεις της αγιορείτικης κοινωνίας για τη χιλιετηρίδα.
Το πρόγραμμα 

 

Λίγο μετά τις 10 αναμένεται να φθάσει στο αεροδρόμιο «Μακεδονία» της Θεσσαλονίκης ο Πρόεδρος της Ρωσίας Βλαντιμίρ Πούτιν και εκεί θα τον υποδεχθεί ο υπουργός Εξωτερικών Νίκος Κοτζιάς.
Στη συνέχεια θα αναχωρήσουν οδικώς για την Τρυπητή Χαλκιδικής και από εκεί με σκάφος θα μεταβούν στο λιμάνι της Δάφνης, απ΄όπου οδικώς θα φθάσουν στις Καρυές του Αγίου όρους.
Εκεί, τον κ. Πούτιν θα υποδεχθεί ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Προκόπης Παυλόπουλος, μαζί με τον υφυπουργό Εξωτερικών Γιάννη Αμανατίδη, τον πρωτοεπιστάτη του Αγίου Όρους γέροντα Παύλο, τον εκπρόσωπο του Οικουμενικού Πατριαρχείου μητροπολίτη Μιλήτου Απόστολο και τον πολιτικό διευθυντή του Αγίου Όρους Αρίστο Κασμίρογλου.

Τα μέτρα ασφαλείας είναι δρακόντεια και κατά μήκος της διαδρομής και στο Άγιον Όρος, όπου έχουν αναπτυχθεί ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις και ελέγχονται τα πάντα.

Στις Καρυές θα τελεστεί πανηγυρική δοξολογία στον ιερό ναό Πρωτάρχου και στη συνέχεια θα γίνει το καλωσόρισμα του Προέδρου της Ρωσίας από την ιερά κοινότητα στο Αρχονταρίκι.
Ακολούθως ο κ. Πούτιν θα μεταβεί στην ιερά μονή Αγίου Παντελεήμονος (ρωσικό μοναστήρι) όπου και θα ολοκληρώσει την προσκυνηματική επίσκεψή του στο Άγιον Όρος.

Αργά το απόγευμα ο Ρώσος πρόεδρος θα αναχωρήσει για τη Θεσσαλονίκη, απ’ όπου θα επιστρέψει απευθείας στη Μόσχα.

Πηγή: iefimerida.gr