Πέμπτη, 2 Μαΐου, 2024 00:53
Αθλητικά

Η καρδιά της Ευρώπης χτυπάει στο Μιλάνο






Στο Μιλάνο χτυπάει σήμερα η καρδιά του Ευρωπαϊκού ποδοσφαίρου, εκεί όπου η Ρεάλ Μαδρίτης και η συντοπίτισσά της Ατλέτικο θα διεκδικήσουν τον φετινό τίτλο του Τσάμπιονς Λιγκ.

Οι δύο ομάδες είχαν αναμετρηθεί και πριν από δύο χρόνια στο τελικό της διοργάνωσης με τη Ρεάλ να επικρατεί με 4-1 στην παράταση, αφού πρώτα είχε ισοφαρίσει το ματς στις καθυστερήσεις της κανονικής διάρκειας με τον Σέρχιο Ράμος.

Δύο χρόνια αργότερα οι δύο ομάδες συναντιούνται ξανά. Αυτή τη φορά όμως όχι στη Λισσαβόνα, αλλά στο Μιλάνο και στο Σαν Σίρο.

Ο «Τσόλο» και οι μαχητές του θα έχουν την ευκαιρία να διώξουν μια και καλή τον εφιάλτη του Σέρχιο Ράμος. Μετά από δύο χαμένους τελικούς (η πρώτη φορά ήταν σε επαναληπτικό με την Μπάγερν το 1974), η Ατλέτικο κυνηγάει με μεγαλύτερη δίψα την κορυφή.

Η Ρεάλ από τη μεριά της, η πιο πετυχημένη ομάδα στα χρονικά του Champions League και του Κυπέλλου Πρωταθλητριών, θέλει να φτιάξει μια ενδεκάδα από τα έπαθλά τους.

Ένα είναι σίγουρο. Ο μαδριλένικος εμφύλιος θα κόψει την ανάσα.

 

Ο Γκάρεθ Μπέιλ  μερικά 24ωρα πριν από τον αγώνα, άναψε… φωτιές δηλώνοντας πως «κανένας ποδοσφαιριστής της Ατλέτικο δεν θα ήταν βασικός στη Ρεάλ». Οι «ροχιμπλάνκος» σκοπεύουν να δώσουν τις απαντήσεις τους στο γήπεδο. Όπως ακριβώς έχουν πράξει, στις τελευταίες συναντήσεις τους με τη «βασίλισσα».

Περισσότεροι από 80.000 φίλαθλοι θα βρίσκονται στο «Τζουζέπε Μεάτσα» για να δουν τον… πόλεμο, περισσότεροι από 180 εκατομμύρια θεατές θα παρακολουθήσουν την αναμέτρηση από την τηλεόραση σε 220 χώρες.

 

Στην τελετή έναρξης, την παράσταση θα κλέψει, πάντως, η Αλίσια Κις, ενώ από τον Αντρέα Μποτσέλι και τη συγκλονιστική φωνή του θα ακουστεί στα πέρατα της γης ο ύμνος του Champions League.

 

Τον τελικό του φετινoύ Τσάμπιονς Λιγκ θα «σφυρίξει» ο Αγγλος Μαρκ Κλάτενμπουργκ.

 

Οι πιθανές ενδεκάδες των δύο φιναλίστ:

Ρεάλ Μαδρίτης: Νάβας, Ντάνιελ Καρβαχάλ, Σέρχιο Ράμος, Πέπε, Μαρτσέλο, Κασεμίρο, Μόντριτς, Κρόος, Μπέιλ, Κριστιάνο Ρονάλντο, Μπενζεμά

Ατλέτικο Μαδρίτης: Όμπλακ, Χουανφράν, Χιμένες, Γκοδίν, Φιλίπε Λουίς, Σαούλ, Κόκε, Γκάμπι, Φερνάντες (ή Καράσκο), Γκριεζμάν, Φερνάντο Τόρες