Τοπικά

«ΣΤΗΜΕΝΟ» ΒΟΥΛΕΥΜΑ Η΄«ΣΤΗΜΕΝΟΙ» ΑΓΩΝΕΣ; – Πληροφορία – σοκ: Εισαγγελέας και Εισηγητής είναι και κουμπάροι!

Ένα νέο ισχυρό πλήγμα για την όποια αξιοπιστία απέμεινε του βουλεύματος με το οποίο παραπέμπονται σε δίκη με σοβαρές κατηγορίες 80 και πλέον άτομα, μεταξύ των οποίων και ο Δήμαρχος Βόλου, κ. Αχιλλέας Μπέος, αποτελεί η αποκάλυψη – πληροφορία, από αξιόπιστες πηγές, σύμφωνα με την οποία οι δύο ανώτεροι δικαστικοί λειτουργοί, ο Εισαγγελέας Εφετών, Παν. Πούλιος και ο Εφέτης, Ιωάννης Τζιμπλάκης, συντάκτης ο πρώτος και εισηγητής – εφέτης ο δεύτερος του βουλεύματος για την υπόθεση Koriopolis, δηλαδή αυτή με τους «στημένους» ποδοσφαιρικούς αγώνες του 2011, συνδέονται και με συγγενικούς δεσμούς και συγκεκριμένα είναι κουμπάροι και πλέον η αναίρεση – απόσυρση του βουλεύματος αυτού φαντάζει και είναι μονόδρομος για την ηγεσία της Ελληνικής Δικαιοσύνης!

Πιθανώς το γεγονός αυτό από μόνο του ελάχιστη έως καθόλου σημασία θα είχε αν και οι δύο δεν βρίσκονταν υπό ποινική και πειθαρχική διερεύνηση από τον Άρειο Πάγο για ιδιαίτερα σοβαρές παραλείψεις και παρατυπίες, μετά τις αποκαλύψεις – «βόμβα» συνομιλιών, που υποκλάπηκαν νόμιμα από τον περίφημο κοριό της ΕΥΠ.

Όταν μάλιστα αυτό συνδυάζεται και με το γεγονός ότι ο Εφέτης, κ., Τζιμπλάκης, που ας σημειωθεί έχει λάβει τρίμηνη αναρρωτική άδεια και απέχει των καθηκόντων του, ήταν αναπληρωτής στη σύνθεση του Συμβουλίου που εξέτασε το βούλευμα που συνέταξε ο κ Πούλιος και με δική του πρωτοβουλία – κατ’ άλλους και φορτικότητα – ζήτησε και πέτυχε να του αναταθεί η αρμοδιότητα του εισηγητή, αντιλαμβάνεται κανείς ότι υπάρχουν πολλά κενά, βαριές σκιές και μείζονα θέματα αξιοπιστίας της όλης διαδικασίας.

Μάλιστα για το λόγο αυτό ήδη ο κ Αχ. Μπέος τους έχει υποβάλει μήνυση και τους κατηγορεί για δωροληψία δικαστικών υπαλλήλων, απιστία στην υπηρεσία και παρασιώπηση λόγου εξαίρεσης και έχει κληθεί να καταθέσει ως μάρτυρας στη διαδικασία που βρίσκεται σε εξέλιξη

 

Η μήνυση Μπέου

Στη μήνυσή του ο δήμαρχος μεταξύ άλλων σημειώνει: «Επειδή προκύπτουν σοβαρές ενδείξεις, αν όχι και αποδείξεις για τέλεση αδικημάτων από τους μηνυόμενους και συγκεκριμένα δέον να ερευνηθούν η παραβίαση των άρθρων 237, 256, 390 ΠΚ και 26 ΚΠΔ και όποιων άλλων Εσείς κρίνετε ή προκύψουν από την προανάκριση.
Επειδή με βάση το άρθρο 26 ΚΠΔ, κάθε δικαστικός λειτουργός που αναφέρεται στο άρθρο 14, καθώς και κάθε προανακριτικός υπάλληλος που αναφέρεται στο άρθρο 25, ο οποίος αν και γνωρίζει ότι συντρέχει στο πρόσωπό του κάποιος λόγος για να εξαιρεθεί ή να αποκλεισθεί, παραλείπει να τον αναφέρει σύμφωνα με τις διατάξεις αυτού του κεφαλαίου, ή όταν ζητηθεί η εξαίρεσή του, αρνείται το λόγο, τιμωρείται με πειθαρχική ποινή και καταδικάζεται σε αποζημίωση και πληρωμή των εξόδων, χωρίς να αποκλείεται και η εφαρμογή των διατάξεων του Ποινικού Κώδικα. Σύμφωνα με το άρθρο 15 ΚΠΔ, όλα τα δικαστικά πρόσωπα είναι εξαιρετέα, αν συντρέχουν οι λόγοι αποκλεισμού του άρθρου αυτού ή αν προκάλεσαν ή προκαλούν υπόνοιες μεροληψίας, δηλαδή αν υπάρχουν γεγονότα που μπορούν να δικαιολογήσουν εμφανώς δυσπιστία για την αμεροληψία τους.
Επειδή, με βάση το Σύνταγμα, οι δικαστικοί λειτουργοί και εισαγγελείς οφείλουν πίστη και αφοσίωση στην πατρίδα και στη δημοκρατία. Κατά την άσκηση των καθηκόντων τους υπόκεινται μόνο στο Σύνταγμα, στους νόμους και στη συνείδησή τους, χωρίς να εμφιλοχωρούν οικονομικά συμφέροντα και πελατειακές σχέσεις.
Επειδή από τις συνομιλίες που έχουν έρθει στο φως της δημοσιότητας και έχουν νομίμως συλλεγεί, προκύπτει ότι ο εισηγητής του παραπεμπτικού για μένα βουλεύματος είχε στενές επαφές με συγκατηγορούμενο μου στην ίδια υπόθεση, ο οποίος με τον ίδιο βούλευμα απηλλάγη.
Επειδή λόγω αυτής της στενής τους σχέσης ο κος Τζιμπλάκης ως εφέτης εισηγητής του Δικαστικού συμβουλίου για το εν λόγω βούλευμα όφειλε να ζητήσει την εξαίρεσή του στην εν λόγω υπόθεση, πολλώ δε μάλλον να μην ζητήσει ο ίδιος επιμόνως και υπόπτως να την αναλάβει.
Επειδή στις συνομιλίες όπως δημοσιεύτηκαν, ακούγεται ότι ο δικαστικός λειτουργός (κος Τζιμπλάκης) και ο εισαγγελέας (κος Πούλιος) «είναι εντάξει», καθώς ο τελευταίος ήταν ο Εισαγγελέας που εισήγαγε στο Δικαστικό Συμβούλιο απαλλακτική πρόταση για τον συγκατηγορούμενο μου, ο συνεργάτης του οποίου με βάση τις συνομιλίες τον χαρακτηρίζει «εντάξει», ενώ για εμένα η πρόταση ήταν παραπεμπτική.
Επειδή υπάρχουν στο πρόσωπο τόσο του πρώτου όσο και του δεύτερου των μηνυομένων σημαντικές υποψίες αμεροληψίας, από γεγονότα που μπορούν ευλόγως και εμφανώς, όπως απαιτεί ο νόμος να δικαιολογήσουν μια μεροληπτική στάση υπέρ ενός εκ των συγκατηγορουμένων μου, ο οποίος εν τέλει απηλλάγη!
Επειδή κατά το άρθρο 237 ΠΚ, όποιος καλείται κατά το νόμο να εκτελέσει δικαστικά καθήκοντα ή ο διαιτητής, αν ζητήσει ή λάβει, άμεσα ή μέσω τρίτου, για τον εαυτό του ή για άλλον, οποιασδήποτε φύσεως αθέμιτο ωφέλημα, για ενέργεια ή παράλειψη, μελλοντική ή ήδη τελειωμένη, που ανάγεται στην εκτέλεση των καθηκόντων του κατά την απονομή της Δικαιοσύνης ή την επίλυση διαφοράς, τιμωρείται με κάθειρξη και χρηματική ποινή 15.000 έως 150.000 ευρώ. Με την ίδια ποινή τιμωρείται όποιος για τον παραπάνω σκοπό υπόσχεται ή παρέχει τέτοια ωφελήματα, άμεσα ή μέσω τρίτου.
Επειδή η συμπεριφορά των μηνυομένων στοιχειοθετεί τη διάπραξη αυτεπαγγέλτως διωκόμενων αδικημάτων.
Επειδή είμαι άμεσα θιγόμενος από την αξιόποινη συμπεριφορά τους και έχω άμεσο ενεστώς και ειδικό έννομο συμφέρον να εξεταστεί άμεσα η εν λόγω καταγγελία, να αποδοθούν ευθύνες και να λάμψει η Δικαιοσύνη.
Επειδή η παρούσα είναι νόμιμη και αληθινή, αποδεικνυόμενη από έγγραφα και μάρτυρες.
ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΛΟΓΟΥΣ ΑΥΤΟΥΣ
ΜΗΝΥΩ ΤΟΥΣ
1. ΙΩΑΝΝΗ ΤΖΙΜΠΛΑΚΗ, Εφέτη Αθηνών
2. ΠΑΝΑΓΙΩΤΗ ΠΟΥΛΙΟΥ, Αντεισαγγελέα Εφετών Αθηνών
Και κάθε άλλον συνυπεύθυνο, για τα αδικήματα της δωροληψίας δικαστικών υπαλλήλων (237 ΠΚ), απιστίας στην υπηρεσία (256 ΠΚ) και παρασιώπησης λόγου εξαίρεσης (26 ΚΠΔ) και όποια άλλα τυχόν».

Συνομιλία -σοκ για τις δικαστικές υποθέσεις

Να θυμίσουμε ότι μια συνομιλία, η πλέον αποκαλυπτική που κατέγραψε ο υπερκοριός της ΕΥΠ μεταξύ του Νίκου Πηρούνια και του φυγόδικου Ν.Β. στις 2 Αυγούστου του 2015.

Ν.Β: Τι γίνεται κάτω; Με τον χοντρό ; Εξελίξεις έχουμε.
Ν.Π: Τίποτε, τίποτε. Νέκρα τελείως. Δεν κινείται τίποτε.
Ν.Β: Καθάρισε αυτός εν τω μεταξύ εε ;
Ν.Π: Από την πρώτη υπόθεση ρε.
N.B: Ναι, καθάρισε τελείως.
Ν.Π: Η πρώτη υπόθεση.
Ν.Β: Ναι.
Ν.Π: Η πρώτη υπόθεση ήταν και ο εισαγγελέας και ο εφέτης… εε… εντάξει… εε… το θέμα είναι ότι δεν λέει τίποτε. Το δεύτερο είναι το μεγάλο. Αυτό που εκκρεμεί.
Ν.Β: Με το καράβι ;
Ν.Π: Το δεύτερο το ποδοσφαιρικό λέω ρε.
N.B: Δεν έχει καθαρίσει με αυτό.
N.Π: Όχι. Το δεύτερο είναι που έχει περιοριστικούς όρους. Το δεύτερο είναι η δικογραφία με την ανατίναξη του φούρνου και η διαδικασία που έγινε όμως μετά το 11. Η υπόθεση η πρώτη είναι πριν το 11 που ήταν ο Μπέος, Τσακογιάννης και…
Ν.Β: Αα…
Ν.Π: Κατάλαβες ; Που ήταν κατηγορούμενος.
Ν.Β: Θα καθαρίσει και από αυτό.
Ν.Π: Τώρα θα αργήσει πολύ το θέμα αυτό.
Ν.Β: Θα καθαρίσει, θα καθαρίσει… αλλά οι άλλοι… τους πάνε κανονικά.
Ν.Π: Ναι, ναι.
Ν.Β: Τους άλλους… θα ακούσεις καμπάνες στους άλλους.
Ν.Π: Για ποιους λες ;
Ν.Β: Θα πέσουν καμπάνες για Μπέο, Τσακογιάννη και Σία.
Ν.Π: Ναι, ναι. Τους έχουν βάλει χοντρά. Ο Μπέος θα χάσει και τον δήμο τώρα.
Ν.Β: Ναι, ναι.
Ν.Π: Αυτό τον πονάει πιο πολύ, που θα χάσει τον δήμο.

«Σκιές στη δικαιοσύνη» με αφορμή Τζιμπλάκη

«είδε» και ο Παπαγγελόπουλος!

Προ μηνός, περίπου, ο αναπληρωτής υπουργός Δικαιοσύνης, υπεύθυνος για την καταπολέμηση της Διαφθοράς, Δ. Παπαγγελόπουλος.κ. Παπαγγελόπουλος ενημερώθηκε για την πορεία της επείγουσας προκαταρκτικής έρευνας που διατάχθηκε για τον εφέτη Γιάννη Τσιμπλάκη, λόγω των τηλεφωνικών συνομιλιών που είχε με το πρώην στέλεχος της ΠΑΕ Ολυμπιακός και κατηγορούμενου για την υπόθεση του Νoor-1, του πλοίου που μετέφερε δύο τόνους ηρωίνης, Αιμίλιο Κοτσώνη.

Θυμίζουμε ότι ο υπερκοριός της ΕΥΠ κατέγραψε το 2012 τηλεφωνικές συνομιλίες ανάμεσα στον κ. Τζιμπλάκη και τον πρώην υπεύθυνο προμηθειών της ΠΑΕ Ολυμπιακός, Αιμίλιο Κοτσώνη, ο οποίος είναι από τους βασικούς κατηγορούμενους για την υπόθεση του «ναρκο-πλοίου» που μετέφερε δύο τόνους ηρωίνης.

Τότε, ο τελευταίος φερόταν να δρομολογεί συνάντηση μεταξύ του προέδρου του Ολυμπιακού, Βαγγέλη Μαρινάκη και του κ. Τζιμπλάκη, ο οποίος το καλοκαίρι του 2015 εισηγήθηκε την απαλλαγή του προέδρου του Ολυμπιακού από όλες τις κατηγορίες (με τη σύμφωνη γνώμη και του αντεισαγγελέα εφετών Παναγιώτη Πούλιου).

Το koutipandoras.gr αναφέρει ότι «ως εκ τούτου, προκύπτουν σοβαρές αμφιβολίες για την αξιοπιστία του βουλεύματος, με αποτέλεσμα οι εξελίξεις αυτές να οδηγήσουν ακόμα και στην ακύρωση του ή την επανεξέταση της υπόθεση των στημένων αγώνων»!

Όπως δήλωσε μάλιστα ο κ. Παπαγγελόπουλος μετά την ολοκλήρωση της επίσκεψής του, πρόκειται να πράξει τα δέοντα για να αντιμετωπίσει τέτοιου είδους φαινόμενα: «Επισκέφθηκα την Εισαγγελέα και την Πρόεδρο του Αρείου Πάγου και ζήτησα ενημέρωση για ορισμένα θέματα που ρίχνουν σκιές στο χώρο της δικαιοσύνης η οποία, κατά τη γνώμη μου, οφείλει να λειτουργεί σε άπλετο φως».