ΕλλάδαΚΟΙΝΩΝΙΑ

Σοκ από τις αποκαλύψεις των ιατροδικαστών για τον θάνατο της 16χρονης Κωνσταντίνας – Ξερίζωσαν τα όργανα της

Με σενάριο ταινίας τρόμου μοιάζουν τα νέα στοιχεία στην υπόθεση του μυστηριώδους θανάτου της 16χρονης Κωνσταντίνας από τα Ιωάννινα, που επέστρεψε νεκρή και χωρίς όργανα από τους Αγίους Σαράντα, όπου είχε επισκεφτεί ορθοδοντικό το 2014.

Ο καθηγητής Ιατροδικαστικής του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων Θεόδωρος Βουγιουκλάκης, που έκανε την νεκροτομή της άτυχης μαθήτριας, κλήθηκε από τον ανακριτή να δώσει διευκρινιστικές απαντήσεις. Στη συμπληρωματική κατάθεσή του, ανέφερε ότι “τα ζωτικά όργανα της κοπέλας αφαιρέθηκαν με άτεχνο και αντιεπιστημονικό τρόπο, πέρα από κάθε ιατροδικαστική μέθοδο”.

Πριν από μερικές εβδομάδες, στον ανακριτή Ιωαννίνων είχε κληθεί να καταθέσει και ο Ματθαίος Τσούγκας, με την ιδιότητα του ως καθηγητής Ιατροδικαστικής και Τοξικολογίας του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης. Και αυτός εμφανίστηκε κατηγορηματικός ως προς την αιτία που προκάλεσε τον θάνατο της 16χρονης, λέγοντας πως πέθανε από καρδιακή ανακοπή λόγω μεγάλης απώλειας αίματος κατά τη διάρκεια ιατρικής πράξης, πιθανόν γυναικολογική επέμβαση, όπου συνήθως χορηγείται ως αναισθητικό η λιδοκαΐνη.

Ο πατέρας της αδικοχαμένης μαθήτριας που επιμένει από την πρώτη στιγμή ότι η κόρη του δεν πέθανε από παθολογικά αίτια αποκάλυψε στην εκπομπή “Αλήθειες με τη Ζήνα” ότι το 2014 είχε να ζητήσει να δει ο ίδιος τον ιατροδικαστή Θεόδωρο Βουγιουκλάκη που είχε διενεργήσει τη νεκροτομή στην 16χρονη: “Επί τέσσερις ώρες ήμουν μαζί του και τον ρωτούσα διευκρινήσεις. Μου είπε ότι αφαιρέθηκαν όργανα από την κόρη μου όχι όμως από ιατροδικαστή, αλλά από κάποιον που έκοψε το κορίτσι μου. Μου είπε χαρακτηριστικά ότι αυτός ο άγνωστος πήρε κουζινομάχαιρο και αφαίρεσε τα όργανα της Κωνσταντίνας, όπως μέρος του εγκεφάλου, τμήμα της γλώσσας, τη μήτρα και όλο τον τράχηλο”.

Υπενθυμίζεται ότι από το άψυχο σώμα της 16χρονης έλειπαν η βάση της γλώσσας, η επιγλωττίδα, η τραχεία, ο λάρυγγας, η μήτρα, ο τράχηλος και ο εγκέφαλος.

Πηγή πληροφοριών: Espresso