Ελλάδα

Σκληρή αντίδραση και κινητοποιήσεις διαρκείας από τους πράκτορες του ΟΠΑΠ για το φόρο
Σκληρή επίθεση στην κυβέρνηση εξαπολύουν οι πράκτορες του ΟΠΑΠ για την επιβολή του τέλους στα παιχνίδια του Οργανισμού. Παράλληλα, υποστηρίζουν ότι λόγω πτώσης του τζίρου τα έσοδα για το Δημόσιο θα είναι λιγότερα από τα τωρινά, ενώ εκφράζουν και το φόβο πως κινδυνεύουν με λουκέτο 1.000 πρακτορεία και με ανεργία 6.000 εργαζόμενοι.

Στην ανακοίνωσή τους οι πράκτορες αναφέρουν:
Για μια ακόμα φορά βλέπουμε το ίδιο έργο με διαφορετικούς κυβερνητικούς πρωταγωνιστές. Για μια ακόμα φορά, βλέπουμε σε αυτούς που μας κυβερνούν την έλλειψη ευθύνης και ειλικρινείας. Αυτοσχεδιασμοί, προχειρότητες, ερασιτεχνισμοί χωρίς σχέδιο και πυξίδα, με άγνοια στοιχείων και τις περισσότερες φόρες χωρίς λογική. Αυτή είναι η εικόνα της σημερινής Κυβέρνησης όπως αποτυπώνεται και από την υπόθεση «Επιβολή φόρου στα τυχερά παιχνίδια».

Ο τομέας των νόμιμων τυχερών παιχνιδιών, που προσφέρει εκατοντάδες εκατομμύρια ετησίως στα κρατικά ταμεία, κινδυνεύει να καταστραφεί από τις προτάσεις ασχέτων υπηρεσιακών παραγόντων, και τις αποφάσεις υπουργών, που αγνοούν τις συνέπειες. Τους τα είπαμε, τους δώσαμε νούμερα και στοιχεία, που αποδεικνύουν ότι αν επιβληθεί ο φόρος κινδυνεύουν με κλείσιμο 1.000 πρακτορεία, 6.000 εργαζόμενοι στην ανεργία, προβλήματα σ’ εμάς και τις οικογένειες μας. Το κλείσιμο των επιχειρήσεων μας, δεν τους συγκινεί. Και το τραγικό είναι ότι δεν θα επιτύχουν τους δημοσιονομικούς τους στόχους, αυτό είναι σίγουρο! Με την αναμενόμενη πτώση του τζίρου πάνω από 25% όπως λένε οι μελέτες ανεξάρτητων αναλυτών, τα συνολικά τους έσοδα θα είναι λιγότερα από τα τωρινά, για τα κρατικά ταμεία.

Ανθρακες λοιπόν ο θησαυρός για την κυβέρνηση. Οι παράνομοι όμως μένουν ανεξέλεγκτοι. Και όχι μόνο αυτό, τώρα ενισχύονται, αφού προς αυτούς θα στραφεί ένα τμήμα των πελατών μας. Όπως και οι 24 προσωρινά αδειοδοτημένες Ιντερνετικές εταιρίες που δίνουν φόρους ψίχουλα, στο κράτος. Οι πράκτορες, οι πελάτες και ο ΟΠΑΠ είναι η εύκολη λύση. “Αυτούς ξέρουμε αυτούς εμπιστευόμαστε, από αυτούς θα τα παίρνουμε” που λέει και η διαφήμιση. Μήπως θέλουν να τους πούμε και ευχαριστούμε για την προτίμηση;; Τα πολλαπλάσια έσοδα που θα μπορούσε το κράτος να πάρει από την πάταξη της παρανομίας και τις Ιντερνετικές θα τα δούμε στο μέλλον. Έτσι σκέφτονται μάλλον στην τωρινή Κυβέρνηση!!

Όμως επειδή και οι προηγούμενες κυβερνήσεις μάλλον έτσι σκέφτονταν και αποτέλεσμα δεν είχανε και επειδή τα συμφέροντα είναι μεγάλα, μπορεί να σκεφτεί ο… πονηρός. Ρε μπας και δεν θέλουν ; Εκτός κι αν είναι ανίκανοι. Τώρα, θα πουν πολλοί. Μα εδώ προεκλογικά ο Κος Πρωθυπουργός έκανε δηλώσεις, για τον παράνομο τζόγο και τα μεγάλα ιδιωτικά συμφέροντα, για το νόμιμο δίκτυο (τους πράκτορες) που πρέπει να προστατευτεί και αλλά τέτοια. Δεν βαριέσαι…. Προεκλογικές κουβέντες που δεν κοστίζουν τίποτα… όπως πάντα.

Συνάδελφοι, Το δεδομένο είναι ότι η κυβέρνηση αποφάσισε την επιβολή φόρου στα νόμιμα τυχερά παιχνίδια. Απόφαση, με άμεση και καταστροφική επίπτωση στους ήδη χαμηλούς τζίρου μας. Από σήμερα αρχίζει αγώνας με όποια μέσα διαθέτουμε για την ανατροπή αυτής της απόφασης, με όποιο τρόπο κι αν επιτευχθεί. Πρέπει να είμαστε αποφασισμένοι σαν κλάδος να το παλέψουμε! Το έχουμε κάνει πολλές φόρες στο παρελθόν και σύντομα θα καταλάβει η σημερινή κυβέρνηση και προσωπικά ο κ. Αλεξιάδης -ο οποίος εκτελώντας προφανώς σε εντεταλμένη αποστολή για την εύρεση ισοδύναμων- μας παραπλάνησε λέγοντας μας ψέματα στη συνάντηση που είχαμε – ότι δεν πρέπει να παίζει με την επιβίωση 4.500 οικογενειών (φορολογούμενοι από το πρώτο ευρώ) και 20.000 εργαζομένων.

Συνάδελφοι, Οι επόμενες ώρες είναι κρίσιμες . Αυτοί που επέλεξαν να καταστρέψουν τον κλάδο μας, θα πάρουν μια ηχηρή απάντηση με τον τρόπο που ξέρουμε και που μας έχει δικαιώσει στο παρελθόν. Τώρα ο «αγώνας» θα διεξαχθεί στη δική μας έδρα και θ’ ανατρέψουμε το μέχρι τώρα αποτέλεσμα. Ήδη οργανώνονται συγκεκριμένοι τρόποι άμεσης αντίδρασης και θα σας κοινοποιηθούν μόλις ολοκληρωθεί η διαδικασία. Τα τοπικά σωματεία είναι έτοιμα και σε συνεννόηση με την διοίκηση της ΠΟΕΠΠΠ, περιμένουν το σύνθημα για τις επόμενες κινήσεις που θ’ αποφασιστούν. Συνάδελφοι πρέπει να είστε έτοιμοι να διεκδικήσετε δυναμικά την επιβίωση σας γιατί αυτή η μάχη δεν πρέπει να χαθεί.
Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com