Ελλάδα

Ντάισελμπλουμ: Ετοιμη η Ευρωζώνη να δώσει τα 12 δισ. στην Ελλάδα
<


Η ευρωζώνη είναι έτοιμη να πληρώσει 12 δισ. ευρώ στην Ελλάδα, στο πλαίσιο του προγράμματος διάσωσης, δήλωσε σήμερα ο Γερούν Ντάισελμπλουμ, σύμφωνα με το γαλλικό πρακτορείο ειδήσεων.

Επίσης, σε ανάρτησή του στο twitter ο κ. Ντάισελμπλουμ έγραψε: «Ουσιαστική συμφωνία μεταξύ της Ελλάδας και των θεσμών» και σχολίασε πως αυτά είναι «καλά νέα» και πως κατά τη τηλεδιασκεψη σήμερα το πρωί της Ομάδας Εργασίας του Eurogroup συζητήθηκε η πορεία των εργασιών και οι εκπρόσωποι των υπουργείων Οικονομικών της ευρωζώνης, χαιρέτισαν την «πρόοδο που σημειώθηκε».

«Είναι μια καλή μέρα σήμερα», σχολίασε ο Επίτροπος Οικονομικών Υποθέσεων, Πιερ Μοσκοβισί αναφορικά με την επίτευξη συμφωνίας μεταξύ θεσμών και ελληνικών αρχών.

Όπως ανέφερε, «μετά από μέρες και νυχτες διαπραγματεύσεων επιτεύχθηκε συμφωνία σε πολλά μέτρα που πρέπει να εφαρμοστούν για να ολοκληρωθεί το πρώτο πακέτο προαπαιτούμενων». Ειδικότερα, ο Γάλλος επίτροπος έκανε αναφορά στη συμφωνία σχετικά με τις τιμές των φαρμάκων, το νόμο για τη δομή του Ταμείου Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας, ο οποίος, όπως είπε, θα συμβάλει στη διαχείριση των μη εξυπηρετούμενων δανείων και θα ανοίξει το δρόμο για την ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών, η οποία αναμένεται να ολοκληρωθεί πριν το τέλος του έτους.

Σε ο,τι αφορά την προστασία της πρώτης κατοικίας από τους πλειστηριασμούς, ο Π. Μοσκοβισί σημείωσε ότι ήταν το πιο κρίσιμο κομμάτι των διαβουλεύσεων και πρόσθεσε πως είναι πολυ σημαντικο να δημιουργηθεί ένα «φερεγγυο πλαίσιο», έτσι ώστε να μην επιβαρύνονται η ελληνική οικονομία και οι Έλληνες πολίτες, επαναλαμβάνοντας πως στόχος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής ήταν να προστατευθούν οι πιο ευάλωτοι πολίτες αλλά και να αντιμετωπιστεί το πρόβλημα των «στρατηγικών κακοπληρωτών».

Τέλος, ο Γάλλος επίτροπος, είπε πως σήμερα το πρωί η Ομάδα Εργασίας του Eurogroup αποτίμησε την πρόοδο που επετεύχθη και πως αναμένεται η νομοθέτηση των μέτρων από την Ελληνική Βουλή την Πέμπτη. Αμέσως μετά, συνέχισε, θα ολοκληρωθεί η αξιολόγηση των θεσμών, η οποία θα ανοίξει το δρόμο για τη λήψη των απαραίτητων αποφάσεων από τα κράτη μέλη, σχετικά με τις εκταμιεύσεις της δόσης των 2 δισ. και των 10 δισ. για τις τράπεζες.

 

Πηγή: Ethnos.gr
Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com