Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024 00:02
Ελλάδα

«Ο Πανούσης ήταν, είναι και θα είναι στόχος των Πυρήνων»






«Επισήμως» στο στόχαστρο των μελών της Συνωμοσίας Πυρήνων της Φωτιάς τέθηκε ο Γιάννης Πανούσης, μετά τη δημοσιοποίηση δύο κειμένων των φυλακισμένων Χρήστου και Γεράσιμου Τσάκαλου, που απειλούν ευθέως τον πρώην υπουργό Προστασίας του Πολίτη.

Ευθείες βολές κατά του πρώην υπουργού Προστασίας του Πολίτη Γ. Πανούση εξαπέλυσαν τα μέλη των «Πυρήνων της Φωτιάς» Γεράσιμος και Χρήστος Τσάκαλος

Τα κείμενα δημοσιεύτηκαν σε γνωστή ιστοσελίδα του αντιεξουσιαστικού χώρου και στρέφονται κατά του καθηγητή εγκληματολογίας με βαρείς χαρακτηρισμούς και απειλές.

«Μέχρι χθες ο Πανούσης ήταν απλά ένας χαμαιλέοντας ψευτοδιανοούμενος του συστήματος. Από σήμερα μπορεί να μην αναβαθμίστηκε ως κυβερνητικό στέλεχος, αναβαθμίστηκε ΟΜΩΣ ως στόχος της Συνωμοσίας Πυρήνων της Φωτιάς, και όσων αγωνίζονται για την ελευθερία… Τα ψέματά του τον έχουν στοχοποιήσει ανεπιστρεπτί… Κι αυτό δεν είναι απειλή. Γιατί, σε αντίθεση με τον Πανούση, η συνέπεια και η ιστορία του αναρχικού αντάρτικου πόλης δε λέει ποτέ ψέματα…», σημειώνει χαρακτηριστικά στο κείμενο που φέρει την υπογραφή του ο Χρήστος Τσάκαλος. «Ο Πανούσης όντως ήταν, είναι και θα είναι στόχος του αντάρτικου πόλης για τις επιλογές που έχει κάνει», επιβεβαιώνει ο αδερφός του Γεράσιμος, επίσης μέλος της Συνωμοσίας Πυρήνων της Φωτιάς.

«Μυθιστόρημα-ρεβάνς»
«Ο Πανούσης έγραψε ένα φθηνό μυθιστόρημα-ρεβάνς για την απόλυσή του από την κυβέρνηση… Ομως, ο ψεύτης τις πρώτες μέρες χαίρεται… και όπως έστρωσε θα κοιμηθεί», αναφέρει σε σημείο του σύντομου κειμένου του ο Χρήστος Τσάκαλος. Στο μακροσκελέστερο κείμενο του αδελφού του, με τίτλο «μια οφειλόμενη απάντηση», ο Γεράσιμος Τσάκαλος διαψεύδει τους διαλόγους που δημοσιοποιήθηκαν στα μέσα ενημέρωσης, στους οποίους φέρεται να μιλάει ο ίδιος με άλλον φυλακισμένο αλλά και με στέλεχος του ΣΥΡΙΖΑ.

«Δεν έχω μιλήσει ΠΟΤΕ τηλεφωνικά με τον Παναγιώτη Λάμπρου ή κάποιο στέλεχος του υπουργείου Δικαιοσύνης. Ποτέ και σε καμιά συγκυρία. Την περίοδο μάλιστα που υποτίθεται ότι γίνανε τα συγκεκριμένα τηλεφωνήματα, εγώ νοσηλευόμουν φρουρούμενος σαν απεργός πείνας στο νοσοκομείο του Τζανείου. Οπου απαγορευόταν σαν κρατούμενος να έχω οποιουδήποτε είδους επικοινωνία. Αυτό είναι κάτι που μπορεί να το διαπιστώσει με ευκολία ο καθένας», σημειώνει ο Γερ. Τσάκαλος.

Διάψευση
«Ουδέποτε έγινε διάλογος με τον σύντροφο, μέλος του Επαναστατικού Αγώνα, Νίκο Μαζιώτη, περί ένοπλης κατάληψης της Βουλής και μάλιστα με αποτροπή μου για κάτι τέτοιο θεωρώντας το ως αυτοκτονικό. Πέρα από το γελοίο του πράγματος ότι εφόσον είμαστε και οι δύο κρατούμενοι και γνωρίζoυμε ότι οι τηλεφωνικές μας συνδιαλέξεις παρακολουθούνται και άρα δεν θα σχεδιάζαμε ποτέ τηλεφωνικά ένα ένοπλο χτύπημα, θα ήταν δύο φορές παράλογο να έλεγα κάτι τέτοιο, άμα θυμηθεί κανείς ότι η ΣΠΦ το 2010 είχε όντως τοποθετήσει βόμβα στον προαύλιο χώρο της Βουλής. Ολοι οι διάλογοι που έχουν βγει μέχρι στιγμής στα media είναι ψεύτικοι και αποκυήματα φαντασίας κάποιων και του Πανούση».

 

Πηγή: Ethnos.gr