Τοπικά

Νίκη Τέλη Μπασδάνη στο Επιμελητήριο Μαγνησίας – Ποιοί εκλέγονται

Ο συνδυασμός «Ανεξάρτητο Επιμελητηριακό Κίνημα» με επικεφαλής τον Αριστοτέλη Μπασδάνη αναδείχθηκε ο νικητής της εκλογικής μάχης που δόθηκε στο Επιμελητήριο Μαγνησίας για την ανάδειξη της νέας Διοίκησης.

Συνολικά ψήφισαν για το Τμήμα Υπηρεσιών 1.395 άτομα, για το Εμπορικό Τμήμα 680 άτομα, για το Τμήμα Μεταποίηση 401 και για το Τουριστικό Τμήμα 160, ενώ μεγάλος νικητής αναδείχθηκε η αποχή.

Σύμφωνα με την τελική αποτελέσματα, ο συνδυασμός του Αρ. Μπασδάνη έλαβε 1.349 ψήφους και ποσοστό 51,20%, ο συνδυασμός του Τρ. Πλαστάρα 1.071 ψήφους και ποσοστό 40,65% και ο συνδυασμός του Σπ. Κοπάλη 146 ψήφους και ποσοστό  5,54%, ενώ βρέθηκαν και 69 άκυρα/λευκά ψηφοδέλτια.

Σύμφωνα επίσης με τις εκτιμήσεις ο συνδυασμός του κ. Μπασδάνη καταλαμβάνει 16 έδρες στη νέα Διοίκηση του Επιμελητηρίου, ο συνδυασμός του κ. Πλαστάρα 13 και ο συνδυασμός του κ. Κοπάλη 2, μετά και την κατανομή και των «υπολοίπων».

Ποιοί εκλέγονται ανά Τμήμα στην νέα Διοίκηση του Επιμελητηρίου

ΕΜΠΟΡΙΚΟ ΤΜΗΜΑ

ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟ ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΑΚΟ ΚΙΝΗΜΑ

1 ΖΑΧΕΙΛΑΣ ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ 130 σταυρούς

2 ΠΑΝΟΣ ΠΑΥΛΟΣ 70

3 ΠΑΝΤΑΖΩΝΑΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ 65

4 ΤΣΕΛΙΟΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ 60

5 ΟΝΤΟΠΟΥΛΟΣ ΑΠΟΣΤΟΛΟΣ 60

ΜΑΓΝΗΣΙΑ 2025

1 ΤΟΡΗΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ Α 66

2 ΒΑΡΟΥΤΣΙΚΟΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ 49

TMHMA ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ

ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟ ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΑΚΟ ΚΙΝΗΜΑ

1 ΑΓΓΕΛΕΤΟΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ 164

2 ΣΠΑΘΗΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ 117

3 ΣΑΜΑΛΕΚΟΣ ΦΙΛΙΠΠΟΣ 114

4 ΖΛΑΤΟΥΔΗΣ ΑΘΑΝΑΣΙΟΣ 102

ΕΠΙΧΕΙΡΩ-ΜΕΤΑΦΕΡΩ-ΑΝΑΠΤΥΣΣΩ

1 ΣΠΥΡΟΣ ΚΟΠΑΛΗΣ

2 ΤΣΑΤΛΑΚΙΔΗΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ 47

ΜΑΓΝΗΣΙΑ 2025

1 ΜΑΟΥΣΙΔΗΣ ΣΕΡΑΦΕΙΜ 124

2 ΓΚΑΜΠΛΙΑ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 119

3 ΣΤΑΥΡΙΔΗΣ ΑΘΑΝΑΣΙΟΣ 117

4 ΣΑΒΒΑΚΗΣ ΑΡΙΣΤΕΙΔΗΣ 102

TMHMA ΜΕΤΑΠΟΙΗΤΙΚΟ

ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟ ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΑΚΟ ΚΙΝΗΜΑ

1 ΚΑΡΑΛΗΣ ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ 59

2 ΣΤΕΦΑΝΟΥ ΙΩΑΝΝΗΣ 57

3 ΚΑΡΑΛΗΣ ΘΕΟΔΩΡΟΣ 55

4 ΤΙΜΠΛΑΛΕΞΗΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ 52

5 ΤΣΟΥΡΑΠΑΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ 42

ΜΑΓΝΗΣΙΑ 2025

1 ΠΛΑΣΤΑΡΑΣ ΕΛΕΥΘΕΡΙΟΣ 73

2 ΠΕΛΕΚΟΥΔΑΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ 39

3 ΧΡΙΣΤΟΦΗ ΖΩΓΡΑΦΟΥΛΑ 27

TMHMA ΤΟΥΡΙΣΤΙΚΟ

ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟ ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΑΚΟ ΚΙΝΗΜΑ

1 ΚΑΜΜΕΝΟΥ ΘΕΚΛΑ 41

2 ΖΕΜΠΕΚΗ ΕΛΙΣΣΑΒΕΤ 36

ΜΑΓΝΗΣΙΑ 2025

1 ΠΛΩΜΑΡΙΤΟΥ 29

Δήλωση Αριστοτέλη Μπασδάνη

Αμέσως μετά την ανακοίνωση των εκλογικών αποτελεσμάτων ο πρόεδρος του Επιμελητηρίου Μαγνησίας κ. Αριστοτέλης Μπασδάνης σε δηλώσεις του προς τους δημοσιογράφους σημείωσε: «Η προεκλογική περίοδος έληξε με την ανακοίνωση του εκλογικού αποτελέσματος. Η επόμενη ημέρα θα πρέπει να μας βρει όλους ενωμένους. Θεωρώ ότι δεν μας χωρίζει τίποτα και τα προβλήματα είναι κοινά.

Υπάρχουν σοβαρά θέματα που πρέπει στην πορεία να αντιμετωπίσουμε και υπάρχουν και πολύ μεγάλες προκλήσεις, αναφορικά στην ανάπτυξη της περιοχής μας.

Εμείς θα είμαστε εδώ να τονίσουμε όλα αυτά τα σοβαρά ζητήματα.

Περιμένω να δω όμως και τις αντιδράσεις ορισμένων που είχαν κάνει προκλητικές δηλώσεις όλη την προηγούμενη περίοδο. Θα πρέπει αυτές να τις ανασκευάσουν, να τις αναθεωρήσουν και να δούμε πώς θα ανταποκριθούμε στην πορεία.

Αναφέρομαι φυσικά στον κο Πλαστάρα που είχε πει ότι μαζί μου δεν θα συνεργαστεί, επουδενί τρόπο.

Εγώ περιμένω να έχουμε μία αγαστή συνεργασία, την θέλω και την επιθυμώ». Δεν χωρούν αντιπαλότητες στον δικό μας χώρο. Ως επαγγελματίες πρέπει να είμαστε ενωμένοι».

Τρύφωνας Πλαστάρας: Παραμένουμε στις επάλξεις

Ο επικεφαλής του συνδυασμού «Μαγνησία 2025» Τρύφωνας Πλαστάρας, αφού συνεχάρη τον κ. Αρ. Μπασδάνη για την εκλογή του στο Επιμελητήριο Μαγνησίας τόνισε: «Ευχαριστούμε όλους τους επαγγελματίες που μας τίμησαν με την ψήφο τους. Ευχαριστούμε και εκείνους που μας άκουσαν αλλά δεν μας επέλεξαν. Για εμάς προέχει η επόμενη μέρα του Επιμελητηρίου. Θέλουμε να πιστεύουμε πως η νέα επιμελητηριακή αρχή, θα συμβάλλει ώστε το Επιμελητήριο να αναβαθμιστεί και να αποτελέσει πραγματικά το αποκούμπι του επαγγελματία. Σε ότι μας αφορά θα είμαστε πάντα στις επάλξεις, διασφαλίζοντας ότι κυρίαρχο μέλημα του Επιμελητηρίου Μαγνησίας θα είναι η επίλυση των προβλημάτων των μελών του».