Τρίτη, 16 Απριλίου, 2024 11:45
Τοπικά

Εορταστική συναυλία της Χριστίνας Μαραγκόζη στον Βόλο με ελεύθερη είσοδο για το κοινό






Στο πλαίσιο του εορταστικού προγράμματος του Δήμου Βόλου συμπεριλαμβάνονται και οι συναυλίες γνωστών δημιουργών, τραγουδιστών και συγκροτημάτων που θα πραγματοποιηθούν στο νέο χώρο εκδηλώσεων και συναυλιών το Ergon- Showground της πόλης στον πολυχώρο Τσαλαπάτα. Πρώτη στη σειρά των συγκεκριμένων βραδινών εκδηλώσεων, αύριο Τετάρτη 13 Δεκεμβρίου στις 21.30, η συναυλία «Με μια αγκαλιά τραγούδια» με τη γνωστή λαϊκή τραγουδίστρια Χριστίνα Μαραγκόζη, η οποία θα ερμηνεύσει δικά της τραγούδια και επιτυχίες μεγάλων συνθετών.

Η είσοδος για το κοινό είναι ελεύθερη, όπως και σε κάθε μία από τις εορταστικές συναυλίες του Δήμου Βόλου που θα πραγματοποιηθούν κατά την περίοδο Χριστουγέννων και Πρωτοχρονιάς. Όποιος θεατής επιθυμεί, θα μπορεί να προσφέρει οποιοδήποτε ποσό στους κουμπαράδες που τοποθετούνται στους χώρους εκδηλώσεων και των οποίων τα έσοδα θα παραδοθούν με το πέρας των δράσεων σε ευαγή ιδρύματα της πόλης.

Θ’ ακολουθήσουν την Τρίτη 19/12 η συναυλία «Εμείς θα τραγουδάμε» με τους Χρήστο Νικολόπουλο, Πίτσα Παπαδοπούλου, Στέλιο Διονυσίου, Ασπασία Στρατηγού, στις 27/12 η λαϊκή συναυλία με τους απογόνους των Γρηγόρη Μπιθικώτση, Γιώργου Ζαμπέτα με την Ανωτάτη Ζεμπετική και τον Παντελή Αμπαντζή και στις 28/12 η συναυλία με το συγκρότημα «Μπλε».

Παράλληλα θα πραγματοποιηθούν συναυλίες του Μουσικού Φορτηγού σε κεντρικούς δρόμους του Βόλου και της Νέας Ιωνίας, ενώ στο προαύλιο του Μητροπολιτικού Ναού του Αγίου Νικολάου θα πραγματοποιούνται καθημερινά παρουσιάσεις μουσικών σχημάτων.

Επίσης συνεχίζονται στο Θέατρο της Παλαιάς Ηλεκτρικής οι παραστάσεις του ΔΗΠΕΘΕ Βόλου με το έργο «Μέθοδος Γκρόνχολμ» και πλήθος εκδηλώσεων και κινηματογραφικών προβολών φιλοξενούνται στους χώρους του Πολιτιστικού Κέντρου Νέας Ιωνίας και του «Αχίλλειον». Το αναλυτικό πρόγραμμα των εκδηλώσεων έχει αναρτηθεί στην ιστοσελίδα του ΔΟΕΠΑΠ ΔΗΠΕΘΕ Δήμου Βόλου και έντυπα προγράμματα διατίθενται από το Δημαρχείο του Βόλου.

Ποια είναι η Χριστίνα Μαραγκόζη
Η Χριστίνα Μαραγκόζη γεννήθηκε στο Αγίασμα Καβάλας και μεγάλωσε στη Γερμανία. Σπούδασε στη Δραματική Σχολή της Ευγενίας Χατζίκου και παρακολούθησε μαθήματα φωνητικής και κιθάρας. Παράλληλα τραγουδούσε ερασιτεχνικά. Το 1987 κυκλοφόρησε ο πρώτος προσωπικός της δίσκος με τίτλο «Σ’ακολουθώ» σε συνθέσεις του Αντώνη Βαρδή. Στη συνέχεια συνεργάστηκε με καταξιωμένους δημιουργούς όπως ο Χρήστος Νικολόπουλος, Γιάννης Σπανός, Τ.Σούκας, Ν.Τάτση, Μανώλης Ρασούλης, Β.Κελαίδης και πολλοί άλλοι. Επίσης συνεργάστηκε με τα μεγαλύτερα ονόματα του ελληνικού τραγουδιού όπως η Χαρούλα Αλεξίου, Μαρινέλλα, Γιάννης Πάριος, Ελένη Βιτάλη, Γιάννης Πουλόπουλος, Σωτηρία Μπέλλου, Δ.Μητροπάνος, Πίτσα Παπαδοπούλου, Ελευθερία Αρβανιτάκη, Μανώλης Μητσιάς κά.