Ψυχαγωγία

Μήνυση στον Τσάρλι Σιν κατέθεσε πρώην σύντροφός του

Μήνυση για επίθεση, αμέλεια και συναισθηματική φόρτιση κατέθεσε πρώην σύντροφος του Τσάρλι Σιν μετά την αποκάλυψή του πως είναι φορέας του ιού HIV.
Η Σκοτίν Ρος, γνωστή και ως Μπρετ Ρος, δήλωσε πως γνώρισε τον 50χρονο ηθοποιό όταν εργαζόταν ως πορνοστάρ ενώ λίγο καιρό αργότερα αρραβωνιάστηκαν.

Η 26χρονη ισχυρίζεται επίσης πως την ανάγκασε να προβεί σε άμβλωση όταν έμεινε έγκυος το 2014 ενώ της επιτέθηκε αρκετές φορές κατά την διάρκεια της ενός έτους σχέσης τους.

Η μήνυση, που κατατέθηκε στο Ανώτατο Δικαστήριο της Καλιφόρνιας, είναι η πρώτη γνωστή νομική δράση κατά του Σιν μετά την αποκάλυψη σε τηλεοπτική του συνέντευξη πως είχε διαγνωστεί ως οροθετικός πριν από 4 χρόνια.

Ο πρώην σταρ της τηλεοπτικής σειράς «Two and a Half Men» δήλωσε στην συνέντευξή του πως αποφάσισε να μιλήσει δημόσια για την υγεία του επειδή τον εκβίασαν ζητώντας του περίπου 10 εκατομμύρια δολάρια για να μην αποκαλύψουν πως είναι οροθετικός.

Ο Σιν, που είχε σχέσεις με αρκετές πορνοστάρ, πρόσθεσε πως ήταν «αδύνατο» να μετέδωσε τον ιό σε κάποιον άλλον.

Σύμφωνα με την μήνυση της Ρος, οι δυο τους γνωρίστηκαν τον Νοέμβριο του 2013 ενώ συνευρέθηκαν ερωτικά τουλάχιστον πέντε φορές προτού η 26χρονη ανακαλύψει τα φάρμακά του. Όπως ισχυρίζεται, ο Σιν την κλωτσούσε, την χαστούκιζε ενώ κάποια στιγμή την απείλησε με άδειο όπλο.

Σύμφωνα με τον ποινικό νόμο της Καλιφόρνιας, ένα πρόσωπο που εκθέτει κάποιον άλλο στον ιό HIV μέσω ερωτικής συνεύρεσης χωρίς προφυλάξεις, πρέπει να αποδείξει ότι πράγματι η πρόθεσή του ήταν να το μολύνει.
Αυτό σημαίνει ότι οι ποινικές διώξεις είναι σπάνιες, ωστόσο μπορούν να ασκηθούν αστικές διώξεις για μια σειρά από λόγους όπως η καταγγελλόμενη αμέλεια, η συναισθηματική φόρτιση ή η σεξουαλική βία.