Θεσσαλία

Λάρισα: «Λογιστής» άρπαξε 3.000 ευρώ από 79χρονη

Το χρηματικό ποσό των 3.000 ευρώ έκλεψαν άγνωστοι απατεώνες από 79χρονη Λαρισαία, χθες το μεσημέρι, με το πρόσχημα της οφειλής συγγενικού προσώπου. Με το ίδιο πρόσχημα το τελευταίο διάστημα είχαν καταγραφεί απάτες σε βάρος ηλικιωμένων με τους δράστες να συστήνονται ως «υπάλληλοι» της ΔΕΗ αλλά χθες – μετά από καιρό – καταγράφηκε κρούσμα, με τους επιτήδειους να συστήνονται ως «λογιστές».

Έτσι συνέβη και με την 79χρονη, λίγο πριν τις 12 χθες το μεσημέρι, στο κέντρο της Λάρισας, την οποία, σύμφωνα με πληροφορίες της «Ε», οι δυο δράστες της… κορνάρισαν την ώρα που αυτή που έμπαινε στην είσοδο της πολυκατοικίας όπου διαμένει. Της έπιασαν συζήτηση και ο ένας από τους δυο δράστες, της συστήθηκε ως «λογιστής» απεσταλμένος του «γαμπρού» της 79χρονης η οποία όντως έχει γαμπρό επαγγελματία.
Οι δράστες δεν αποκλείεται να ανέμεναν την 79χρονη έχοντας πληροφόρηση για την οικογενειακή της κατάσταση όπως δεν αποκλείεται επίσης το ενδεχόμενο να την επέλεξαν τυχαία. Σε κάθε περίπτωση η 79χρονη πείστηκε ότι ο άγνωστος είναι ο «λογιστής» του «γαμπρού» της ο οποίος της ζήτησε 1.200 ευρώ για να «εξοφλήσει ένα παράβολο οφειλής» στην Οικονομική Εφορία.
Η 79χρονη, όχι μόνο προσφέρθηκε να βοηθήσει τον «γαμπρό» της αλλά ζήτησε κιόλας από τον άγνωστο άνδρα να την ακολουθήσει στο διαμέρισμά της, ενώπιον του οποίου άρχισε να καταμετρά χρήματα περισσότερα από το «παράβολο». Ο απατεώνας άδραξε την ευκαιρία και προσποιούμενος ότι τηλεφωνεί στον «γαμπρό» της 79χρονης, «αύξησε» τα παράβολα από ένα σε περισσότερα και τα 1.200 ευρώ που ζήτησε αρχικά σε 3.000 ευρώ που κρατούσε στα χέρια της η ανυποψίαστη Λαρισαία.
Έτσι πήρε τα χρήματα και ισχυριζόμενος μάλιστα ότι λαμβάνοντας τα χρήματα θα απέδιδε αποδείξεις για τα «παράβολα» στην 79χρονη, προφασίσθηκε ότι «ξέχασε» στο αυτοκίνητό του τη «σφραγίδα» με αποτέλεσμα να γίνει άφαντος. Η απάτη καταγγέλθηκε χθες στην ΕΛ.ΑΣ. η οποία και ερευνά την υπόθεση.